Komunikacja podmiejska

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
florekf

Post autor: florekf » 10 gru 2009, 12:28

Wybory się zbliżają wielkimi krokami.....

Pruszków ogłasza przetarg na "komunikację miejską".... ](*,) ](*,)

http://www.przetargi.egospodarka.pl/238 ... 009_2.html
Obrazek

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 10 gru 2009, 12:39

Troszkę marna częstotliwość, a do tego drogie dosyć bilety... :-k
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 10 gru 2009, 12:39

Notabene, zdaniem władz tegoż powiatu, dojazd z drugiego w powiecie miasta do siedziby powiatu nie jest potrzebny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
stront
Kontakt:

Post autor: stront » 10 gru 2009, 16:00

To są dawne linie 1 i 2, które dotychczas obsługiwane były przez PKS Grodzisk Mazowiecki ( http://www.pksgrodzisk.com.pl/rozklady/ ... omorow.htm i http://www.pksgrodzisk.com.pl/rozklady/ ... aszica.htm ).

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 12 gru 2009, 4:15

SławekM pisze:
alojzy pisze:Zielonka ogłasza przetarg na linię do Warszawy (ale chyba poza ZTMem :-k ):
http://infobus.pl/text.php?from=mail&id=29106
Na pewno po za ZTM.

Wycinek z SIWZ:

III. Przedmiot zamówienia:
1. Opis przedmiotu zamówienia:
1)Przedmiotem zamówienia jest uruchomienie linii autobusowej łączącej Zielonkę
z Warszawą.
2) Przebieg linii autobusowej:
Początek trasy - Zielonka Bankowa - ul.Waryńskiego, (powrót Wojska Polskiego), ul. Wyszyńskiego , ul Kolejowa, ul. Lipowa, ul. Długa, ul. Kościuszki, ul. Marecka w Zielonce, ul. Fabryczna w Markach ul. Piłsudskiego , przy M 1 w Markach.

2. Ilość kursów dziennie:
a) w dni powszednie- nie mniej niż 15 kursów ( oczekiwana
możliwość zagęszczenia ilości kursów );
b) w dni ustawowo wolne od pracy- nie mniej niż 10;
c) ilość kursów i rozkład jazdy ustalone z przewoźnikiem w oparciu o posiadane
środki przeznaczone na sfinansowanie zamówienia- rozkład jazdy zostanie
przedstawiony do akceptacji i ewentualnych korekt najpóźniej w dniu podpisania
umowy, której stanie się załącznikiem.
4. Oczekiwane ceny biletów jednorazowych i miesięcznych:
a) Dla osób dorosłych (normalne)bilet jednorazowy- nie więcej niż 2,60 zł, a bilet miesięczny nie więcej niż 80 zł;
b) Dla dzieci, młodzieży szkolnej, studentów i emerytów bilet jednorazowy (ulgowy) nie więcej niż 1,30 zł, a bilet miesięczny nie więcej niż 40 zł;
5. Realizacja zadania autobusami przeznaczonymi do przewozu minimum 20 osób
6. Zakładana wstępnie realizacja kursów w godzinach 5:00-23:00

2.Zasady realizacji zamówienia oraz istotne postanowienia, które
zostaną wprowadzone do treści umowy
1) oczekiwany termin realizacji 01.01.2010 r.- 31.12.2010 r.

2) dopłata ze strony Gminy do jednego km wg kryterium wyboru; Cena oferowana netto dopłaty do jednego km
3) płatność na podstawie faktury raz w miesiącu, w oparciu o miesięczny raport zrealizowanych kursów z wyliczeniem sumy kilometrów, złożony przez Wykonawcę
4) nie dopuszcza się składnia ofert częściowych i wariantowych.
Jak dobrze rozumiem nie ma wymogu gdzie ta linia ma konkretnie kończyć w Warszawie. Może to być dw. Wileński, Targówek czy Zacisze, a nawet dw. Zachodni.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 12 gru 2009, 7:23

Ja wywnioskowałem, że trasa kończy się... przy CH Marki

Jacenty

Post autor: Jacenty » 13 gru 2009, 10:49

Od dnia 2.01.2010 roku komunikację autobusową firmy ROJ BUS realizować będzie PPKS Warszawa z zachowaniem rozkładów jazdy firmy ROJ - BUS.

źródło:powiat-piaseczyński.info

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 13 gru 2009, 11:16

Frencher pisze:Jak dobrze rozumiem nie ma wymogu gdzie ta linia ma konkretnie kończyć w Warszawie.
Wg SIWZ, to ma kończyć przy C.H. MARKI, co by się zgadzało z obecnym krańcem...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 14 gru 2009, 3:35

Wolfchen pisze:
Frencher pisze:Jak dobrze rozumiem nie ma wymogu gdzie ta linia ma konkretnie kończyć w Warszawie.
Wg SIWZ, to ma kończyć przy C.H. MARKI, co by się zgadzało z obecnym krańcem...
Obecnie to ta linia kończy trasę w Warszawie pod dw. Wileńskim i jest nią linia R.
A co do zapisów samego przetargu to jest on taki że trudno go jednoznacznie zinterpretować.
Dla mnie zapis:
UM Zielonka pisze:2) Przebieg linii autobusowej:
Początek trasy - Zielonka Bankowa - ul.Waryńskiego, (powrót Wojska Polskiego), ul. Wyszyńskiego , ul Kolejowa, ul. Lipowa, ul. Długa, ul. Kościuszki, ul. Marecka w Zielonce, ul. Fabryczna w Markach ul. Piłsudskiego , przy M 1 w Markach.
oznacza wymóg przetargu aby linia jeździła koniecznie obok M1 Marki.
Ponadto linia kończąca pod M1 byłaby linią na trasie Zielonka-Marki i nigdy by ona granic Warszawy nie przekroczyła. Chyba że kraniec miałaby pod IKEA.

alojzy

Post autor: alojzy » 16 gru 2009, 13:15

humptyangel pisze:Szczerze - jakieś to pogmatwane.
Spójrzcie na pytania i odpowiedzi - wynika z nich, że:
"Pasażerowie posiadajacy bilet ZTM drugiej strefy warszawskiej (za wyjątkiem biletów - czasowych tj. biletu: 20, 40, 60 i 90 minutowego) będą mogli korzystać z linii Ł i Ł-Bis tylko na odcinku linii "KMŁ" od Metra Marymont do ul. Wóycickiego. Z tego wynika, że nie będą mogli dojechać do Łomianek korzystając z jakiegokolwiek biletu ZTM strefy drugiej"
(szczegóły:
http://www.kmlomianki.info/index.php?bo ... olny_bilet )
Czyli jednak do Łomianek na kartę ZTMu sie nie dojedzie ](*,)
Wszytsko ma ruszyć dopiero 1 marca 2010 r.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 16 gru 2009, 13:40

Jeszcze ciekawsze jest to, że aby jechać "Łką" po mieście (czyli w strefie 1), to trzeba będzie posiadać bilet na strefę podmiejską (a więc 2). Mam dziwne wrażenie, że nikt tym nie będzie w Warszawie jeździł... 8-(

drapka

Post autor: drapka » 16 gru 2009, 13:50

Bo trzeba z tego zrobić albo normalną siedemsetkę, albo dogadać się na takich samych warunkach i w tym samym czasie, jak z róznymi "Zenkobusami", Okuniewami itp., które kiedys planowano przerobić na "dziewięćsetki". A nie jakieś takie dziwne ruchy.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 16 gru 2009, 14:16

Spersonalizowana Łomiankowska Karta Miejska.
Jak to ładnie brzmi :D
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 16 gru 2009, 14:27

alojzy pisze:Wszytsko ma ruszyć dopiero 1 marca 2010 r.
Przyznam że ja tego nie ogarniam a logiki w tym nie widzę za grosz.
ZTM jest tym zainteresowany chyba tylko dlatego, aby nikt nie powiedział że nie ma wspólnego biletu. Natomiast kontrolerzy z KMŁ będą trzepać niezłą kasę, bo w tych mętnych zasadach i wyjątkach od nich mało kto się połapie. Wystarczy więc zaczaić się w pojeździe jak autobus wjedzie do Warszawy, i ktoś zachce do niego wsiąść - szanse że będzie miał tylko bilet na I-strefę to 90% (bo po co komu bilet sieciowy jak jeździ tylko po Warszawie :?: ) - i wtedy legitymacja na wierzch, bloczek mandatowy w ręku i można kasę na takich nieuważnych pasażerach trzepać.
ZTM mógł postawić warunek graniczny że wspólny bilet tak, ale na takich samych zasadach jak np. na pociągi KM. Ale jak to mówią: w mętnej wodzie łatwiej coś złowić więc będzie jak będzie.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 16 gru 2009, 23:44

Wolfchen pisze:Jeszcze ciekawsze jest to, że aby jechać "Łką" po mieście (czyli w strefie 1), to trzeba będzie posiadać bilet na strefę podmiejską (a więc 2). Mam dziwne wrażenie, że nikt tym nie będzie w Warszawie jeździł... 8-(
może to jest nadinterpretacja? Warto znać kontekst!

Pytanie, na który pada ta odpowiedź brzmi: "Czy pasażerowie posiadający bilet warszawski na drugą strefę będą mogli dojechać do Łomianek bez dodatkowych kosztów, korzystając z linii Ł?"

To już w pytaniu jest zawarta kwestia biletu na drugą strefę i odpowiedź tego dotyczy.

Zresztą odp. są niespójne - raz jest, że wszystkie bilety oprócz czasowych, potem mowa jest tylko o biletach 30-dniowych.

Więc ja bym nie wyciągał daleko idących wniosków.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ODPOWIEDZ