Nowe nazwy przystanków
No dobra, to wolisz mieć na przystanku OCH-TEATR czy KINO OCHOTA? A może o wiele mniej mówiące WINNICKA albo CZĘSTOCHOWSKA? Kino Ochota jest nazwą w zasadzie historyczną, budynek zostaje i dalej będzie pełnił funkcje kulturalne, nie otwierają tu przecież klubu. Ja bym nazwę przystanku zostawił w spokoju.
Na razie kino, ale za jakieś 2 lata taką nazwę można by zmienić, Teatr jest jednak lepszy od Kina.mrs pisze:No dobra, to wolisz mieć na przystanku OCH-TEATR czy KINO OCHOTA?
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- MeWa
- Cukiereczek
nie wiem, czy to jest trafiony argument - takie obiekty jednak są rozpoznawalne, a mała ulica tym bardziej dużo nie powie...Tm pisze:Zwłaszcza, że sama nazwa kina niewiele mówi osobom niezwiązanym z dzielnicą.MZ pisze:W tej sytuacji to już chyba jednak trzeba dać nazwę od ulicy.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Myślę, że jednak łatwiej jest spojrzeć na mapę gdzie jest Częstochowska niż przypominać sobie lub szukać gdzie na Ochocie jest kino (tylko po to, aby dowiedzieć sie już go tam nie ma).MeWa pisze:nie wiem, czy to jest trafiony argument - takie obiekty jednak są rozpoznawalne, a mała ulica tym bardziej dużo nie powie...
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Jeśli myślimy nad nowymi nazwami przystanków przy niepasujących ulicach bądź obiektach, to proponuję zmienić nazwę przystanku "Zuromińska" na Grőera, który jest patronem tej ulicy od dobrych kilku lat. "Zuromińska" kończy się jakieś 300 metrów dalej.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
ZaciszaniN pisze:Jeśli myślimy nad nowymi nazwami przystanków przy niepasujących ulicach bądź obiektach, to proponuję zmienić nazwę przystanku "Zuromińska" na Grőera, który jest patronem tej ulicy od dobrych kilku lat. "Zuromińska" kończy się jakieś 300 metrów dalej.
Ten obiekt będzie rozpoznawalny do czasu, dlatego podałem datę za 2 lata mniej więcej. Za dwa lata mogli byśmy zobaczyć co będzie bardziej rozpoznawalne Teatr czy ulica obok niego.MeWa pisze:nie wiem, czy to jest trafiony argument - takie obiekty jednak są rozpoznawalne, a mała ulica tym bardziej dużo nie powie...Tm pisze: Zwłaszcza, że sama nazwa kina niewiele mówi osobom niezwiązanym z dzielnicą.
Polecam: http://www.zm.org.pl