Wyjazdy i zjazdy przez całe miasto... (d. Zjaaaaaaazd)

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Awatar użytkownika
Gontar
(Rav5202)

Post autor: Gontar » 24 gru 2009, 15:51

pomijajac ze piszecie o ZOLIBORZu a ja mieszkam na prawym brzegu i tam wiecej jest Pragi Woli i Mokotowa.... i do tej pory chyba tylko w 24 widzialem zjazdowe...
Glonojadzie nie jestem miłośnikiem tramwajów aby tam spędzać swoje życie prywatne i jezdzic i sprawdzac po kolei co ma, poprostu przypadkowo sie przygladam...

WESOŁYCH ŚWIĄT ;-)
przstańcie z opcją you w podpisie ;/

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 24 gru 2009, 15:52

Rav5202 pisze:pomijajac ze piszecie o ZOLIBORZu a ja mieszkam na prawym brzegu i tam wiecej jest Pragi Woli i Mokotowa.... i do tej porz chyba tylko w 24 widzialem zhazdowe...
Glonojadzie nie jestem miłośnikiem tramwajów aby tam spędzać swoje życie prywatne i jezdzic i sprawdzac po kolei co ma, poprostu przypadkowo sie przygladam...

WESOŁYCH ŚWIĄT ;-)
Przetłumaczysz?
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Awatar użytkownika
Gontar
(Rav5202)

Post autor: Gontar » 24 gru 2009, 15:53

bartoni722 pisze:
Rav5202 pisze:pomijajac ze piszecie o ZOLIBORZu a ja mieszkam na prawym brzegu i tam wiecej jest Pragi Woli i Mokotowa.... i do tej porz chyba tylko w 24 widzialem zhazdowe...

WESOŁYCH ŚWIĄT ;-)
Przetłumaczysz?
gdy to pisałes poprawiałem.... ;-) ;-) ;-) :-$

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 gru 2009, 21:34

Rav5202 pisze:pomijajac ze piszecie o ZOLIBORZu a ja mieszkam na prawym brzegu i tam wiecej jest Pragi Woli i Mokotowa.... i do tej pory chyba tylko w 24 widzialem zjazdowe...
No to dobrze, że się przyznałeś, że nie wiesz wszystiego o tramwajach. To dobry pierwszy krok. Następny to nie pisać tonem nieznoszącym sprzeciwu o czymś, że "na pewno" nie było albo "na pewno" na skutek "interwencji" gazety zostało zrobione. ;)

BTW, ja mam o tramwajach niejaką wiedzę i doskonale zdaje sobie sprawę, że wciąż więcej nie wiem niż wiem. I pewnych rzeczy nawet nie próbuję uzupełnić, bo po co mi wiedza o układach elektrycznych 13N na przykład? Na kierownika zakładu R-0 startował nie będę :p

Wesołych Swiąt również!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Gontar
(Rav5202)

Post autor: Gontar » 25 gru 2009, 22:35

Glonojad pisze:No to dobrze, że się przyznałeś, że nie wiesz wszystiego o tramwajach. To dobry pierwszy krok. Następny to nie pisać tonem nieznoszącym sprzeciwu o czymś, że "na pewno" nie było albo "na pewno" na skutek "interwencji" gazety zostało zrobione.
Mam przeliterowac???
Jeżdżę dosyć często wieczorem tak wiec widzę czy są zjazdówki czy nie i chyba mi nie wmówisz ze we wszystkich tramwajach były, może w niektórych....

Awatar użytkownika
rosier

Post autor: rosier » 25 gru 2009, 23:53

Rav5202 pisze:Mam przeliterowac???
Jeżdżę dosyć często wieczorem tak wiec widzę czy są zjazdówki czy nie i chyba mi nie wmówisz ze we wszystkich tramwajach były, może w niektórych....
dziecko, nie znasz się - to się nie wypowiadaj, a posłuchaj co mówią inni. Akurat paru użytkowników tegoż forum na tramwajach się zna (coprawda nie ja) i masz od kogo słuchać. Tylko zechcij a nie pieprz głupoty.
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37

Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 26 gru 2009, 9:58

Wczoraj też widziałem piękne zjazdówki 28 z Wiatraka na Żoliborz :)
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 26 gru 2009, 12:10

26 na R-4 też ma "papierowe" boczne oznakowanie dla półkursów zjazdowych...

Obecnie na jakich liniach i do jakich zakładów są już boczne tablice zjazdowe ?

Awatar użytkownika
Gontar
(Rav5202)

Post autor: Gontar » 26 gru 2009, 17:42

rosier pisze:
Rav5202 pisze:Mam przeliterowac???
dziecko, nie znasz się - to się nie wypowiadaj, a posłuchaj co mówią inni. Akurat paru użytkowników tegoż forum na tramwajach się zna (coprawda nie ja) i masz od kogo słuchać. Tylko zechcij a nie pieprz głupoty.
Sugerujesz ze ja widze co innego a jest co innego??? ok wszechwidzący są wszyscy ..... a ja widze co innego....

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 26 gru 2009, 19:07

Rav5202 pisze:Sugerujesz ze ja widze co innego a jest co innego??? ok wszechwidzący są wszyscy ..... a ja widze co innego....
Nie po prostu nie dopuszczasz myśli, że jesteś w błędzie a gdy inni starają się sprostować Twoją niewiedzę odbierasz to jako atak na swoją osobę... Uważaj, bo srasz dalej niż widzisz... Poza tym ja bardziej wieżę jakoś, Glonojadowi niż czternastolatkowi, który stara się udowodnić, ze ma większą wiedzę niż wyżej wymieniony...

Awatar użytkownika
Gontar
(Rav5202)

Post autor: Gontar » 26 gru 2009, 23:15

pomijajac ze piszecie o ZOLIBORZu a ja mieszkam na prawym brzegu i tam wiecej jest Pragi Woli i Mokotowa.... i do tej pory chyba tylko w 24 widzialem zjazdowe...
chyba mi nie wmówisz ze we wszystkich tramwajach były, może w niektórych....
sugeruję iż nie było w wielu tramwajach w których się poruszałem, może te które widzieliście mialy, ale te ktore widzialem nie miały...

Jednak prosze o zamkniecie tego tematu co ja widzialem czego nie, wiadomo jak było.... Miejcie własne wersje, ja własne iprosze tego juz nie roztrzasać... Pozdrawiam... =;

Awatar użytkownika
maciek.dab859

Post autor: maciek.dab859 » 29 sty 2010, 10:58

Mam pytanie odnośnie zjazdów ostrobramskich brygad 125 i 720 to przystanku Gocławek 01:
:arrow: Po odjeździe z przystanku Gocławek 01, pierwszy skręt w lewo jest dopiero w Zamieniecką - dlaczego więc ostatnim przystankiem nie jest Żółkiewskiego 01 :?:
:arrow: Dlaczego ostanim przystankiem jest Gocławek 01, skoro mógłby być Płowiecka 01, na którym kończą zjazdy większości linii :?:

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 sty 2010, 12:41

maciek.dab859 pisze:Dlaczego ostanim przystankiem jest Gocławek 01, skoro mógłby być Płowiecka 01, na którym kończą zjazdy większości linii :?:
Przesiadki na tramwaj.
maciek.dab859 pisze:Po odjeździe z przystanku Gocławek 01, pierwszy skręt w lewo jest dopiero w Zamieniecką - dlaczego więc ostatnim przystankiem nie jest Żółkiewskiego 01 :?:
Kilometry
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
maciek.dab859

Post autor: maciek.dab859 » 29 sty 2010, 13:36

Dzięki za wyjaśnienie ;-)
DAB - Dansk Automobil Byggeri A/S, Silkeborg

Awatar użytkownika
Siecool

Post autor: Siecool » 23 mar 2011, 20:10

Czemuż 26 w zjazdach na R-4 z Pragi przestało skręcać na Kercelaku w zamian za kombinatorykę przy Feminie? Ani to bezpieczne (widzialem dzisiaj - skręt na ogólnym zielonym, motorowy nie wiedział na co patrzeć, a kierowcy trenowali hamowanie), ani to wygodne (przesiadki). Po grzyba zatem?
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]

ODPOWIEDZ