A cóż to znaczy "na siłę"?zofey pisze:PKS Mińsk, BAGS, Minibus i resztę Otwocka należy na siłę wrzucić na estakady Płowiecka-Ostrobramska
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
KM podczas budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
Najpewniej. Ale samo zamknięcie dalekobieżnej nie spowoduje katastrofy, o ile jakiś inteligent nie postanowi o tym, że pociągi kwalifikowane zaczną jeździć przez DWŚ...person pisze:Czy przedpiszcy pisząc o zamknięciu średnicy mają na myśli remont tunelu dalekobieżnego? Kiedy ma on się zacząć?
A kiedy ma się zacząć? To PKP, takie pytania pozostają bez odpowiedzi
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ale wolano zostawić tyleż samo Ikarusów, przecież to najlepszy typ wozów.Co to znaczy: "Dyrektor Ruta nie wyklucza nawet, że w lutym miasto ogłosi przetarg na 50 dodatkowych przegubowców". One miały być już dawno!
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Podmiejska V.2010 - V.2011, dalekobieżna V.2011 - V.2012.
[ Dodano: |29 Gru 2009|, 2009 13:13 ]
Niektórymi tezami sam się zdziwiłem.
[ Dodano: |29 Gru 2009|, 2009 13:13 ]
Od kiedy artykuły są wiążące, w dowolnym fragmencie?ZaciszaniN pisze:Potraktowałem tytuł artykułu za wiążący
W analizie BPRW raczej miało jechać Śląsko - Dąbrowskim. O Poniatoszczaku pierwsze słyszę, ale mogły się pojawić nowe okoliczności.ZaciszaniN pisze:Nie wspomniałeś o 162 - czyli pojedzie Mostem Poniatowskiego
Tyle, że silna się nie zmieści na Okęciu...ZaciszaniN pisze:Za bardzo by dublowała 7. Już lepiej zostawić jedną linię ale z mocną częstotliwością.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Pozostaje mieć nadzieję, że nie będzie to tabor z MZA, do którego wstęp jest tylko z biletami kolejowymi, jak podczas poprzedniego zamknięcia...Kra pisze:Bastian napisał/a:
Podmiejska V.2010 - V.2011, dalekobieżna V.2011 - V.2012.
O rany to rzeczywiście może być nieciekawie jak na Poniatoszczaka dojdą busy zastępcze za pociągi.
Popatrz, jaka franca!
Nie zapominaj, że obecnie mamy wspólny bilet - więc ten problem akurat odpada.drapka pisze:Pozostaje mieć nadzieję, że nie będzie to tabor z MZA, do którego wstęp jest tylko z biletami kolejowymi, jak podczas poprzedniego zamknięcia...
No i kible co 10 minut na odcinku DWZ - DWŚ czy wręcz Powiśle to minimum moim zdaniem.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ikarusy i tak trzeba zostawić, zwłaszcza że "średnica podmiejska" ma być na rok zamknięta, więc MZA będzie musiało użyczyć taboru na ZKK. A przecież już teraz brakuje przegubowców. Mam nadzieję, że tym razem wystarczy determinacji ZTM-owi, aby przetarg doprowadzić do końca.kajo pisze:Ale wolano zostawić tyleż samo Ikarusów, przecież to najlepszy typ wozów.Co to znaczy: "Dyrektor Ruta nie wyklucza nawet, że w lutym miasto ogłosi przetarg na 50 dodatkowych przegubowców". One miały być już dawno!
Zachodnia-Śródmieście co 20 minut na tor (czyli co 10 ogółem) powinno być czymś banalnie prostym. Pokusiłbym się jeszcze o wpuszczanie Zachodnia-Ochota-Zachodnia w trakcie obrotu Zachodnia-Śródmieście-Zachodnia.
Ja z kolei jako człowiek ze wschodu życzyłbym sobie zamiast chorej komunikacji zastępczej przez-stadionowej którą każdy olewał (i pociągi razem z nią):
1. mocny tramwaj nr 7 z wariantami Kawęczyńska-Okęcie Kawęczyńska-Narutowicza (w tym drugim wariancie część taboru z 9)
2. mocny autobus Z-1 na Buspasie Łazienkowskim który następnie przez Mińską przebije się do Lubelskiej przy Dworcu Wschodnim, tak aby osoby z Politechniki i bardziej południowych punktów docelowych nawet nie przebijałby się przez Centrum (w drugą stronę robiłby to samo dla Dworca Zachodniego)
Kwestia biletowa jest drugorzędna i myślę że w ramach dużo lepszych niż wtedy stosunków ZTM-KM dałoby się załatwić żeby w 7 i Z-1 honorowano bilety okresowe KM.
Ja z kolei jako człowiek ze wschodu życzyłbym sobie zamiast chorej komunikacji zastępczej przez-stadionowej którą każdy olewał (i pociągi razem z nią):
1. mocny tramwaj nr 7 z wariantami Kawęczyńska-Okęcie Kawęczyńska-Narutowicza (w tym drugim wariancie część taboru z 9)
2. mocny autobus Z-1 na Buspasie Łazienkowskim który następnie przez Mińską przebije się do Lubelskiej przy Dworcu Wschodnim, tak aby osoby z Politechniki i bardziej południowych punktów docelowych nawet nie przebijałby się przez Centrum (w drugą stronę robiłby to samo dla Dworca Zachodniego)
Kwestia biletowa jest drugorzędna i myślę że w ramach dużo lepszych niż wtedy stosunków ZTM-KM dałoby się załatwić żeby w 7 i Z-1 honorowano bilety okresowe KM.