Ale jest w planach. Pisząc o doprowadzeniu do końca, miałem na myśli urzeczywistnienie przetargu, tak aby nie był on tylko w nieokreślonych planach. Czepianie się słów.SławekM pisze:Ale przecież nie jest ogłoszony ten przetarg...
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
KM podczas budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
I tak tego przetargu nie będzie
Ktoś tutaj pisał na forum, że Rada Warszawy mogła się zgodzić na ten przetarg pod warunkiem, że obsługa byłaby do końca 2016 roku (w skrócie żałują kasy).
W każdym razie czarno to widzę tę przebudowę metra... Pula autobusów zastępczych zatramwajów z tej samej puli co jest obecnie a jeszcze dochodzi kolej... Hiroszima i Nagasaki w jednym...
W każdym razie czarno to widzę tę przebudowę metra... Pula autobusów zastępczych zatramwajów z tej samej puli co jest obecnie a jeszcze dochodzi kolej... Hiroszima i Nagasaki w jednym...
- MeWa
- Cukiereczek
bo 9 cierpi na brak pasażerów? SKróconą 7 zamiast mocnej 9 nie dojedzie się ani na Okęcie, ani na Waszyngtona.zofey pisze:mocny tramwaj nr 7 z wariantami Kawęczyńska-Okęcie Kawęczyńska-Narutowicza (w tym drugim wariancie część taboru z 9)
wydaje mi się, że przyszła pora na remont mostu.mariow pisze:na rok????? a jakiż tego powód?Bastian pisze:Podmiejska V.2010 - V.2011
Ciekawe ile jeszcze będzie zamknięć średnicy
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Stad porzucić 25 a 7 skrócić na Banacha.Bastian pisze:Tyle, że silna się nie zmieści na Okęciu...
a Okęciu i tak trzeba będzie podbić częstotliwość 9 bo zniknie 3 z Gocławka, 28 i 26 z Wiatracznej. Dlatego pewnie 22 zostanie skierowane na Wiatraczna tak jak 8.
Mam tylko nadzieję ze nikt nie wpadnie na inteligentny pomysł kasacji 13N jak tylko zaczną przychodzić 120N z Bydgoszczy, co jak co ale potrzeba więcej tramwajów będzie.
Tak swoja droga gdzie te obiecane 2 kierunkowe wagony?
myslę że w zamian wejdzie ponownie 47 na trasie Kaweczynska-Gocławek -zastepująca zapewne 3,26 i 28 wiec niewykluczone że co 5'. podbicie 9 nie bedzie konieczne. wtedy 7 zostaje jak jest a 25 jedzie jako wzmocnienia miedzy Banacha a DWWTeokryt pisze:a Okęciu i tak trzeba będzie podbić częstotliwość 9 bo zniknie 3 z Gocławka, 28 i 26 z Wiatracznej.
PURA VIDA!
Nic nie będzie musiało użyczać, zapewniam Cię. Może co najwyżej chcieć użyczyć.fraktal pisze:Ikarusy i tak trzeba zostawić, zwłaszcza że "średnica podmiejska" ma być na rok zamknięta, więc MZA będzie musiało użyczyć taboru na ZKK.
O takim czymś właśnie mówięzofey pisze:Zachodnia-Śródmieście co 20 minut na tor (czyli co 10 ogółem) powinno być czymś banalnie prostym.
A po cóż takie coś?zofey pisze:Pokusiłbym się jeszcze o wpuszczanie Zachodnia-Ochota-Zachodnia w trakcie obrotu Zachodnia-Śródmieście-Zachodnia.
zofey pisze:w tym drugim wariancie część taboru z 9
Jednak tak będzie, bo kolejarze nie potrafią zrobić raz a porządnie, tylko muszą się wlec z remontem kilka lat.mariow pisze:szczerze mówiac wątpię żeby była zgoda na zamknięcie na rok średnicy przy jednoczesnym wyłączeniu ciągu Swietokrzyskiej w/z z budową metra
A czy przebudowa Śródmieścia nie może być w teorii prowadzona "pod ruchem"? I tak zapowiada się odkrywkowe robienie dworców...MeWa pisze:potem przebudowa dworca Śródmieście, i pewnie coś tam jeszcze się znajdzie...
[ Dodano: Wto 29 Gru, 2009 ]
Parówki na Alejach? Wolne żartyTeokryt pisze:Mam tylko nadzieję ze nikt nie wpadnie na inteligentny pomysł kasacji 13N jak tylko zaczną przychodzić 120N z Bydgoszczy, co jak co ale potrzeba więcej tramwajów będzie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
gdyby były pieniądze, to byłaby szansa na to. Ale PLK nie ma zbyt komfortowej sytuacji.Wolfchen pisze:Jednak tak będzie, bo kolejarze nie potrafią zrobić raz a porządnie, tylko muszą się wlec z remontem kilka lat.mariow pisze:szczerze mówiac wątpię żeby była zgoda na zamknięcie na rok średnicy przy jednoczesnym wyłączeniu ciągu Swietokrzyskiej w/z z budową metra![]()
Zresztą 120N będą przychodzić stopniowo, poza tym wątpię, żeby była potrzeba większej liczby tramwajów - jednocześnie przecież będą sporo wyłączeń tramwajowych.Wolfchen pisze:Parówki na Alejach? Wolne żartyTeokryt pisze:Mam tylko nadzieję ze nikt nie wpadnie na inteligentny pomysł kasacji 13N jak tylko zaczną przychodzić 120N z Bydgoszczy, co jak co ale potrzeba więcej tramwajów będzie.
obawiam się, że przebudowa będzie znacznie większa, jesli chcemy myśleć o zabudowie nad tunelemWolfchen pisze:czy przebudowa Śródmieścia nie może być w teorii prowadzona "pod ruchem"?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
A skąd! Zabrało by się z innych 105N a parówy wrzuciło na inne linie takie jak np 44, 18, 35, 36...Wolfchen pisze:Parówki na Alejach? Wolne żarty
Po za tym po co ludzi ładować na wschodni jeśli przesiadka Tramwaj - Pociąg i Śródmieściu też, jest taka sobie?
Ogólnie sporo pozmienia się w kwestii tego co silne czy tego co słabe, Spore zmiany się szykują praktycznie chyba niebedzie żadnej lini niedotkniętej zmianami, no może takie 17 lub 33
35 jest w obrębie SIPu i dzięki temu jest w zasadzie jedyną pasażerfriendly (poza 22 i 114Teokryt pisze:Zabrało by się z innych 105N a parówy wrzuciło na inne linie takie jak np 44, 18, 35, 36...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Ale za dodatkową opłatą. Tak więc z pewnością je użyczy, nawet kosztem miejskich linii. Słowa "musiało" użyłem w znaczeniu nieuchronności sytuacji, a nie w znaczeniu przymusu. Zresztą, jak chcesz mogę poprawić, na: MZA będzie zapewne chciało użyczyć tabor na ZKK.Wolfchen pisze:Nic nie będzie musiało użyczać, zapewniam Cię. Może co najwyżej chcieć użyczyć.