Takie to dziwne? Gdyby to była jedna osoba, to może i owszem.SławekM pisze:Dwie osoby i dwie różne wizje
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
Nieobcy, ale tę linię przecież można puścić Grzybowską.ZaciszaniN pisze: Widzę, że obcy jest Ci harmonogram budowy metra i wyłączenie z ruchu ciągu Prosta - Świętokrzyska od Karolkowej do Nowego Światu.
...
Wiesz, czasami jednak nie mam wyjścia. Mieszkam na Bródnie, pracuję na Stegnach i w Laskach, czasami dyżuruję na Malczewskiego. Uwierz mi, po nocnym dyżurze każda minuta jest na wagę złota. I muszę przyznać, że coraz częsciej jeżdżę samochodem mimo iż lubię komunikację miejską.ZaciszaniN pisze: Powodzenia w poruszaniu się autem po Warszawie.
A propos, nie wiem czy pamiętasz jak były zakusy na uzwyklenie 512 z okazji remontu trasy W-Z. Ale linia się obroniła. Wierzę że tak będzie z 506, wszak to jedyny szybki dojazd do Śródmieścia z Różopolu. Jak ma krańcować na Spartańskiej- OK, ale niech na odcinku z Brodna do Srodmiescia nadal bedzie przyspieszona.
tam gdzie diabeł mówi dobranoc
Dzięki Jarek za tę opinię bo myślałem, że już wszystkim się poprzewracało w głowach z uzwyklaniem 414 ale na szczęście są to tylko pojedyncze przypadkiJarek pisze:Faktycznie pare osób przebąkuje o uzwykleniu 414, ale moim zdaniem powinny sobie definitywnie dać spokój z takimi pomysłami.ZaciszaniN pisze:To o co tyle szumu robi Bastian I czemu ma służyć wyciąganie numerków z kapelusza
Ja też staje w obronie 506
Linia 118 jest linią przyszłościową?? dobre żarty
z 506 korzysta naprawdę sporo osób w kierunku bródna i do centrum. Jest naprawdę szybkim dojazdem do centrum, do BUW-u. Podróż na Świętokrzyską 506 jest czasem krótsza niż np 114+metro
Linia 118 jest linią przyszłościową?? dobre żarty
z 506 korzysta naprawdę sporo osób w kierunku bródna i do centrum. Jest naprawdę szybkim dojazdem do centrum, do BUW-u. Podróż na Świętokrzyską 506 jest czasem krótsza niż np 114+metro
114,500,506,414,E-3 - najlepsze linie w Warszawie
506 najlepsza
506 najlepsza
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jezu Chryste, ile razy można powtarzać? Jaka szybka podróż na Świętokrzyską, gdy Świętokrzyska będzie zamknięta? A nawet, gdy ją znów otworzą, raczej się tam pojedzie 3/169 + M2.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Sporo, pisząc kolejne sprzeczne ze sobą posty.Bastian pisze:To ja robię jakiś szum?
To raczej Ty pisząc o Bródnie miałeś na myśli całe osiedle, a teraz piszesz mi o jego zachodniej części. Niemniej ja nic przeciwko skomunikowaniu wschodniej części blokowiska z Ochotą nie mam nic No ale to nie mnie aż tak bardzo 127 przeszkadza.Bastian pisze:Czy jesteś pewien, że gdy pisałeś o Bródnie na zachód od Szpitala Bródnowskiego, to wiedziałeś, o czym piszesz?
Owszem, bo idea uzwyklenia 414 to - delikatnie rzekłszy - knot do potęgi, jakby na Bródnie i terenie całego Targówka już wcześniej niczego nie zepsuto.Jarek pisze:Faktycznie pare osób przebąkuje o uzwykleniu 414, ale moim zdaniem powinny sobie definitywnie dać spokój z takimi pomysłami.
[ Dodano: |9 Sty 2010|, 2010 20:49 ]
Tak, jest linią przyszłościową, bo po wpuszczeniu 189 na Człuchowską 506 nadaje się do wycięcia w całości. Dojazdu do Powiśla nikt zabierać nie chce, do Centrum też raczej nie, zresztą gdyby pokusić się o analizę, jaką ilość przystanków mijałoby 506 na trasie z nowych osiedli na Bródna, kompensując niedostatek tych, którzy opuścili przez lata linie, to może i 506 nawet zachować... (acz wolę jednak 118).Bartek_G pisze:Linia 118 jest linią przyszłościową?? dobre żarty
z 506 korzysta naprawdę sporo osób w kierunku bródna i do centrum. Jest naprawdę szybkim dojazdem do centrum, do BUW-u
Jakkolwiek samo połączenie Bródno - Powiśle z minimalistyczną pętlą przy Mariensztacie, PTK, czy Politechnice to widmo, w dodatku nieatrakcyjne na czas remontu dla potoku studenckiego. Jakościowo coś jak czarne 414.
Na Świętokrzyską może i tak, ale czym się dojedzie np. z Łojewskiej czy Wysockiego do Szpitala Wolskiego? Wychodzą co najmniej 3 przesiadkiBastian pisze:A nawet, gdy ją znów otworzą, raczej się tam pojedzie 3/169 + M2.
Ogólnie rzecz birąc, to ZTM może popełnić duży błąd, tnąc linie wschód-zachód z powodu ogryzka 2 linii metra...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Bardzo ciężko jest wymyślić trasę w Warszawie, która wymagałaby aż 3 przesiadek. Tutaj: 414 (lub 112+186)+cokolwiek na Kasprzaka.Wolfchen pisze:Wychodzą co najmniej 3 przesiadki
Nawet z wykorzystaniem M2 masz 2 przesiadki.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Bastian
- Sułtan Maroka
A którędy niby to 506 miałoby dojeżdżać z Bródna do Szpitala Wolskiego?Wolfchen pisze:Na Świętokrzyską może i tak, ale czym się dojedzie np. z Łojewskiej czy Wysockiego do Szpitala Wolskiego?
[ Dodano: |9 Sty 2010|, 2010 21:39 ]
500 + 27, 169 + 26, 114 +27... Wolfchen rzucał kulami w płotKwZ pisze:Bardzo ciężko jest wymyślić trasę w Warszawie, która wymagałaby aż 3 przesiadek. Tutaj: 414 (lub 112+186)+cokolwiek na Kasprzaka.
Nawet z wykorzystaniem M2 masz 2 przesiadki.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ale ona jest od dawna do rozcięcia po tym, jak potoki zrobiły się niesymetryczne w wyniki remontu TT. Coś z pary 118/506 pozostanie (wręcz musi), ale połączenie w tej postaci i tak jest od dawna martwe. Wariantów z jedną przesiadką masz sporo - najatrakcyjniejszy to zdecydowanie 112+26.Wolfchen pisze:Na Świętokrzyską może i tak, ale czym się dojedzie np. z Łojewskiej czy Wysockiego do Szpitala Wolskiego? Wychodzą co najmniej 3 przesiadkiBastian pisze:A nawet, gdy ją znów otworzą, raczej się tam pojedzie 3/169 + M2.
Ogólnie rzecz birąc, to ZTM może popełnić duży błąd, tnąc linie wschód-zachód z powodu ogryzka 2 linii metra...