taki był kontekst tej wypowiedzi - że i tak leci z wiatrem pod wiatęMeV pisze:to chyba czegoś tutaj nie zrozumiałeś...Adam G. pisze:tyle lat nauki geografii poszło na marne - myślałem, że wiatr nie wieje zawsze z tego samego kierunku
Wadliwe oznaczenia przystankowe
-
Ikarus 5780
Piszę to w ramach ciekawostek.
Przedwczoraj jadąc wieczorem do Marek widzę jak na Kościeliskiej Panowie wstawiali szyby ustawionej dopiero co wiacie. Przystanek nosił nazwę : Bródno Podgrodzie (z nalepką 500). Kilka osób zdziwiło to "wadliwe oznaczenie" przystanku.
Przedwczoraj jadąc wieczorem do Marek widzę jak na Kościeliskiej Panowie wstawiali szyby ustawionej dopiero co wiacie. Przystanek nosił nazwę : Bródno Podgrodzie (z nalepką 500). Kilka osób zdziwiło to "wadliwe oznaczenie" przystanku.
-
Domino2001
Dzisiaj wracałem z cmentarza bródnowskiego tramwajem linii 1 i zauważyłem małą dezorientację na przystanku Park Traugutta w kierunku Dworca Gdańskiego dla linii 41. Słupek przystankowy mówi, że linia 41 bezwzględnie skręca w lewo w Międzyparkową, podczas gdy na Dworcu Gdańskim > CH Arkadia jest nalejka "41 okresowy". Więc myślę, że należałoby poprawić tą informację na słupku: na wprost - 41 okresowy i w lewo 41 okresowy.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.