O stronach ZTM MZA i TW

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 03 sty 2010, 11:40

Solarek pisze:dlaczego w rozkładach na dziś nie ma lini 150? Jakieś zawieszenie?
Nie.Zawieszone jest tylko 202.Taki sam problem jest z liniami które napisałem wyżej.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 08 sty 2010, 16:42

W newsleterze piszą o jakiejś aplikacji-bileciku (tej maskotce). Ma podawać rozkłady, wyszukiwać połączenia itp. Fajny pomysł, jeśli to będzie działać samodzielnie bez konieczności każdorazowego wchodzenia na stronę :ok: .

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 12 sty 2010, 0:20

Brak komunikatu o zmianie lokalizacji przyst ŻERAŃ FSO 51 (od 5-01-2010)

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 21 sty 2010, 18:12

Łoż kurde... Ten bukiecik na stronie w połączeniu z tym płaskim bilecikiem wygląda wyjątkowo 3D :shock: . Niezły efekt.

"Wszystkim"... Znaczy tylko babcie i dziadkowie jeżdżą KM :P :?:

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 sty 2010, 20:15

Ja nie wiem, czy to wyszło najszczęśliwiej, że informacje: "Poczekamy krócej na przystanku" i "Czas oczekiwania wynosi ok. 4 tygodni" są akurat jedna pod drugą :> :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

drapka

Post autor: drapka » 22 sty 2010, 8:00

Bastian pisze:Ja nie wiem, czy to wyszło najszczęśliwiej, że informacje: "Poczekamy krócej na przystanku" i "Czas oczekiwania wynosi ok. 4 tygodni" są akurat jedna pod drugą :> :D
W ogóle to "krócej na przystanku" jest dla mnie problematyczne. Ja np. czekam na 503 dłużej, bo zanim dojedzie na mój przystanek, to się ładnych parę razy zatrzymuje na mrozoprzystankach :)

[ Dodano: |22 Sty 2010|, 2010 09:41 ]
Czy bilet seniora może być kodowany na starej WKM? Z wypowiedzi w wątku bilety, kontrole, taryfa wynka, że nie.

A jeżeli nie, to jaki sens ma to ogłoszenie?:

http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=142&c=100&l=1

Kod: Zaznacz cały

Moc życzeń
Moc życzeń

Wszystkim naszym pasażerom - Babciom i Dziadkom - składamy moc serdecznych życzeń. Zdrowia, spokoju ducha i dumy z wnucząt. (Wnuczętom przypominamy, że oprócz kwiatów i czułych słów, upominkiem może być bilet seniora).

opublikowano 21 stycznia 2010r.
Jak wnuczek ma kupić babci czy dziadkowi bilet seniora, jeżeli w tym celu musi a) dysponować jej/jego spersonalizowaną kartą, b) kontrakt na spersonalizowanej karcie musi być akurat ukończony lub "na ukończeniu"? -(Bo jeśli babcia dopiero co doładowała sobie bilet 90-dniowy, to przecież nie będzie teraz się bawiła w zwroty i tym bardziej nie będzie kasowała kontraktu, zeby sobie załadowac bilet seniora).
Sens ta akcja miałaby tylko w przypadku kodowania takich bietów na starej karcie - wtedy wnuczek spokojnie sobie pójdzie do kiosku czy na pocztę, kupi babci bilet, wręczy, a babcia go aktywuje jak jej się skończy obecny kontrakt.

Ale tak chyba nie jest, więc po co wysyłać takie dziwne komunikaty? Czy wnuczek ma wręczyć babci 40 złotych i rzec "doładuj se babcia"? Bez sensu propozycję składa ZTM w komunikacie moim zdaniem.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 24 sty 2010, 9:23

No cóż. Od jakiegoś czasu komunikaty są po prostu... "cudaczne".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

drapka

Post autor: drapka » 25 sty 2010, 9:50

Glonojad pisze:No cóż. Od jakiegoś czasu komunikaty są po prostu... "cudaczne".
Taka już ich uroda. Okoliczność przyrody, można by powiedzieć jak burza czy fala mrozów. Trzeba się pogodzić. Gorzej jednak, że, stary a głupi, potraktowałem to poważnie i chciałem kupić takie coś teściowej na dzień babci/urodziny (termin podobny). Ale wyszło na to, że albo bym musiał jej z portfela podebrać SWKM i wręczyć z wraz paragonem i wyciagiem z taryfy, albo zapowiedzieć, że jak jej się skończy obecny kontrakt, to niech się do mnie zgłosi ze swą kartą (może w lutym, może marcu) i dostanie zaległy upominek. Kartę seniora tak czy owak jej polecę (akurat osiągnęła stosowny wiek), ale nijak nie byłem się w stanie zastosować do komunikatu i podarowć tego na dzień babci.

Dobrze tylko, ze, wzorem ZDM-u nie uprawiają w tych poematach dywersji i nie podają fałszywych informacji, już tu chyba wspominałem, jak (z)wiedziony komunikatem ze strony głównej ZDM wpakowałem się w megaobjazd długoweekendowego remonu al Sikorskiego z przyległymi skrzyżowaniami.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 25 sty 2010, 19:52

drapka pisze:Dobrze tylko, ze, wzorem ZDM-u nie uprawiają w tych poematach dywersji i nie podają fałszywych informacji, już tu chyba wspominałem, jak (z)wiedziony komunikatem ze strony głównej ZDM wpakowałem się w megaobjazd długoweekendowego remonu al Sikorskiego z przyległymi skrzyżowaniami.
:arrow: Pozwolę sobie na mały OT, skoro wywołałeś temat ufania stronie ZDM. Jak tu ufać komuś, kto podaje takie coś:
ZDM pisze:Proponowany objazd prowadzi ulicami:Marymoncka-Przy Agorze-Kasprowicza-Nocznickiego. Objazd dla ciężarówek: Półkowa-Wóycickiego-Wólczyńska-Nocznickiego

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 sty 2010, 19:53

Skojarzyło im się z filmami - "półkownikami" ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

drapka

Post autor: drapka » 26 sty 2010, 8:16

Nie mylić z gen Pułkowem, który położył zasługi w walce o wyzwolenie chłopów zachodniej Białorusi i Ukrainy spod ucisku polskich panów i dlatego uhonorowano go ulicą :)
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Konwiktorski

Post autor: Konwiktorski » 27 sty 2010, 10:15

Nie czytałem całego tematu, być może to nawet nie jest odpowiedni temat. Kiedyś widziałem książkę życzeń i zażaleń ale gdzieś mi przepadła.

Pytanie: Jaka jest szansa, że na pochwałę kierowcy wysłaną przez stronę ZTM dostanę jakąkolwiek odpowiedź? Czy wyraźna prośba o odpowiedź zwiększa szanse?

Czy pochwały docierają do kierowców?

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 27 sty 2010, 10:32

Trzbea podpisać się z imienia, nazwiska i nie zapomnieć o adresie pocztowym (nie e-mailowym)

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 27 sty 2010, 10:41

Po co Ci odpowiedź na pochwałę? 8-(

Awatar użytkownika
Konwiktorski

Post autor: Konwiktorski » 27 sty 2010, 11:03

person pisze:Po co Ci odpowiedź na pochwałę? 8-(
Pomysł stąd, że jakbym napisał skargę to odpowiedź otrzymam - mechanizm działa, ktoś dostanie "po uszach". Ale jak w drugą stronę kogoś chcę pochwalić to mam równą nadzieję, że mechanizm zadziała i kierowca usłyszy coś pozytywnego. A wymiernym dowodem czegoś takiego dla mnie jest jakieś "pokwitowanie odbioru".

Jakaś sprawiedliwość i równowaga.

ODPOWIEDZ