Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
-
-
Ja myślę, że będzie się zatrzymywał nż. Na Fabrycznej są przecież dwa zespoły przystankowe. Jeden przy skrzyżowaniu z ulicą Ząbkowską, a drugi z Traugutta. Pytanie tylko kto będzie chciał jeździć do M1 czy do Zielonki. Do M1 są częściej jeżdżące linie przy Piłsudskiego i szybciej będzie sobie podejść do przystanku przy Fabrycznej, a do Zielonki - jak jeździłem R to nie widziałem nigdy ludzi, którzy wsiadali na Fabrycznej, na szkolnej raz czy dwa się zdarzyło. Jeśli chodzi o wsiadanie na Fabrycznej to jeździłem linią R kilkadziesiąt razy i ani razu nikt na Fabrycznej nie wsiadł.Crusier pisze:Zero przystanków w Markach, choć autobus jedzie Fabryczną
-
Informujemy, że w poniedziałek 11 stycznia 2010 roku rusza nowa linia autobusowa na trasie Zielonka - Marki (Centrum Handlowe M1) - Zielonka. Linia ta będzie oznaczona następująco: "Z" Zielonka-M1.
A ja wczoraj na Wileniaku widziałem jeszcze R - pomyłka czy opóźnienie z uruchomieniem Z, a może oba jeżdżą.
Druga sprawa to bardzo polecam film ze strony Zielonka.pl, jest pokazany Merc, który był zdecydowanie najlepszym busem na linii R. Poza tym jest info o trasie, cały film polega na tym, że jest trasa z punktu widzenia pasażera kierowcy. Dwie uwagi do filmu - napisane czas przejazdu 25 minut - jak będą kursy o 7. rano to on w Markach będzie tyle stał. I druga uwaga - w Markach jest Aleja Marszałka Piłsudskiego, a nie ulica. Poza tym film bardzo fajny i przydatny i wreszcie bez frazesów typu, że to bardzo pożyteczna linia. Krótko, konkretnie, bez komentarza. Dobra TV lokalna. I jeszcze jedna rzecz - nowa linia będzie miała pętle na postoju taksówek w M1, przy pętli 190, co widać na filmie.
Link :
http://www.zielonka.pl/video/list/id/319/page/1
Wygrał Grodziokamil139 pisze:A wiadomo kto wygrał przetarg w Ząbkach
Informacja o wyniku postępowania
Ikarus 5780 pisze:Informujemy, że w poniedziałek 11 stycznia 2010 roku rusza nowa linia autobusowa na trasie Zielonka - Marki (Centrum Handlowe M1) - Zielonka. Linia ta będzie oznaczona następująco: "Z" Zielonka-M1.
A ja wczoraj na Wileniaku widziałem jeszcze R - pomyłka czy opóźnienie z uruchomieniem Z, a może oba jeżdżą.
A tak przy okazji , czy linia Z z Wołomina do Warszawy ,to przeniosła się na łono Abrahama , bo coś dawno nie widziałem ich rozklekotanych Neoplanów.
Possdroofka
Waluś
Waluś
-
Ja ostatni raz Z widziałem z miesiąc temu (a przynajmniej tak mi się wydaje), ale żadnych oficjalnych informacji nie mam.waluś pisze: A tak przy okazji , czy linia Z z Wołomina do Warszawy ,to przeniosła się na łono Abrahama , bo coś dawno nie widziałem ich rozklekotanych Neoplanów.
Nota bene ostatnio widziałem świetny obrazek. Jak były większe śniegi widziałem przy M1 dwie Jotki jedna za drugą. Była to godzina z tego co ogarniam koło 19, więc przypuszczam, że były to Jotki 17:54 i 18:54 z mojego przystanku (Zajączka).
To chyba nie dziwi. Taki standard w tej części kraju. Nawet przystanek przy zajezdni ITSu (Płytowa 02) jest zlokalizowany w przejściu dla pieszych, a każdy zatrzymujący się tam kierowca ma szansę zarobić kilka punktów karnych.florekf pisze: warto również dodać, że najbliższy mojego domu przystanek znajduje się NA PRZEJSCIU DLA PIESZYCH.
-
Busy o klasę lepsze od tych na R. Prezentują się nieźle, oby i frekwencja dopisywała.