Nowe trasy tramwajowe
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak zwykle bredzisz bez żadnych dowodów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Metro to za droga zabawka, żeby mogło objąć duży teren. I jest nieekonomiczne, w przypadku mniejszej gęstości zaludnienia.Rosa pisze:U nas to obecnosc metra wpływa pozytywnie na wartośc nieruchomości, obecnośc tramwaju na tą chwile wplywa raczej negatywnie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Tak?? A chciałbyś się załorzyć o... różnicę wartości średniej wielkości mieszkania na Tarchominie, przed a po wybudowaniu linii tramwajowej?Rosa pisze:Na zgnilym zachodzie tramwaje mają troszkę inne niż u nas. U nas to obecnosc metra wpływa pozytywnie na wartośc nieruchomości, obecnośc tramwaju na tą chwile wplywa raczej negatywnie.
Polityka złym doradcą w pracy!
-
tramwaj.art.pl
Z całym szacunkiem, piep..... waść bzdury. Wystarczy popatrzeć na ceny mieszkań na podobnych sobie blokowiskach z komunikacją tramwajową i bez niej.Rosa pisze: U nas to obecnosc metra wpływa pozytywnie na wartośc nieruchomości, obecnośc tramwaju na tą chwile wplywa raczej negatywnie.
Zacznę sztampowo - Tarchomin i Nowodwory.
Albo porównanie cen mieszkań na lekko zapyziałym Bródnie i nowoczesnych leżących kilometr dalej "haj lajf ekskluzywnych osiedlach Derby/Lewandów. Bródno mimo swojej fatalnej architektury, zaniedbania i struktury społecznej jest droższe.
Na koniec - o co woła Twój Gocław? O tramwaj. Ceny mieszkań np. na Jantarze czy Wildze są wyraźnie niższe niż podobnych, przy tramwaju.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Widać Gocław chce wymienić szklanki, bo wszyscy wiedzą, że tramwaje je z kredensów przejazdem zrzucają. 
Ba, MW twierdziło nawet swego czasu, że to tramwaje są odpowiedzialne za wibracje wzdłuż trasy M1 na Żoliborzu po uruchomieniu metra.
[ Dodano: |24 Sty 2010|, 2010 14:02 ]
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=4077
Parę fotek w tym temacie.
Ba, MW twierdziło nawet swego czasu, że to tramwaje są odpowiedzialne za wibracje wzdłuż trasy M1 na Żoliborzu po uruchomieniu metra.
[ Dodano: |24 Sty 2010|, 2010 14:02 ]
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=4077
Parę fotek w tym temacie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Kto woła ten wołatramwaj.art.pl pisze: Na koniec - o co woła Twój Gocław? O tramwaj. Ceny mieszkań np. na Jantarze czy Wildze są wyraźnie niższe niż podobnych, przy tramwaju.
Oczywiście może bym miał inne podejście gdyby powstała w Warszawie choć JEDNA nowoczesna linia tramwajowa taka jak na zgnilym zachodzie ale na razie się na to nie zanosi. Nawet plany nowoczesnego szybkiego tramwaju przez M Polnocny odeszły przecież w koncu do lamusa.
- MeWa
- Cukiereczek
nie do końca miarodajne będą badania, bo sam Most Północny też może mieć wpływ.JotPeCet pisze:Tak?? A chciałbyś się załorzyć o... różnicę wartości średniej wielkości mieszkania na Tarchominie, przed a po wybudowaniu linii tramwajowej?
no ba - pomijająć to, że wiele z tych skarg okazuje się nieuzasadniona, ale to nie pociągi metra słychać w odległości pół kilometra od trasyGlonojad pisze:Ba, MW twierdziło nawet swego czasu, że to tramwaje są odpowiedzialne za wibracje wzdłuż trasy M1 na Żoliborzu po uruchomieniu metra
no właśnie - swego czasu, a masz informacje jak jest obecnie?Wolfchen pisze:Pomieszkaj nad metrem - swego czasu było o tym głośno na Mokotowie
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
tramwaj.art.pl
Sprytnie nie ustosunkowałeś się do mojego porównania cen mieszkań na różnych osiedlach z dostępem do szyny i bez. Zabrakło argumentów?Rosa pisze:Kto woła ten wołatramwaj.art.pl pisze: Na koniec - o co woła Twój Gocław? O tramwaj. Ceny mieszkań np. na Jantarze czy Wildze są wyraźnie niższe niż podobnych, przy tramwaju.mi tam się nie śpieszy. Mieszkałem lata przy tramwaju i NIGDY WIĘCEJ, to jest katorga.
Oczywiście może bym miał inne podejście gdyby powstała w Warszawie choć JEDNA nowoczesna linia tramwajowa taka jak na zgnilym zachodzie ale na razie się na to nie zanosi. Nawet plany nowoczesnego szybkiego tramwaju przez M Polnocny odeszły przecież w koncu do lamusa.
Twoje zdanie na temat tramwajów jest (mogę się założyć) w zdecydowanej mniejszości choćby na takim osiedlu jak Twój Gocław.
Żeby nie było - sam mieszkam z oknami na linię bemowską i tramwaj co 2 minuty, owszem, przy otwartych oknach słychać, ale nie jest uciążliwość podpadająca pod pojęcie "katorga", którego użyłeś. A w zamian mam częsty, szybki i niezależny od korków środek transportu pod samym domem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Proszę wszystkich o niekontynuowanie tego wątkuGlonojad pisze:Ba, MW twierdziło nawet swego czasu, że to tramwaje są odpowiedzialne za wibracje wzdłuż trasy M1 na Żoliborzu po uruchomieniu metra.
Oczywiste jest, że komunikacja szynowa podnosi atrakcyjność terenu, ceny nieruchomości, atrakcyjność inwestycyjną itp. Jasne też jest, że metro podnosi bardziej, a tramwaj mniej. Ale obydwa podnoszą.
Wszystko jest kwestią ceny. Nigdy nas nie będzie stać na zbudowanie metra wszędzie tam, gdzie w większości przypadków wystarczyłby tramwaj.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
A skąd to wiesz, skoro żaden tramwaj na nowo wybudowanych w warszawskich latach osiedlach jeszcze nie powstał? Mieszkania na Gocławiu będą z pewnością droższe, nawet te starsze i to w porównaniu z Derbami (nie mówię o apartementach). Ech, zresztą pewnie niektóre już są.Rosa pisze:obecnośc tramwaju na tą chwile wplywa raczej negatywnie.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
To, że taka korelacja zachodzi to ja wiem, ale jest też masa innych czynników. WKD zapewnia całkiem niezłą komunikację, a jednak okolice Salomei to świecą pustkami.Glonojad pisze:Badania prowadzone na zgiłym zachodzie dowodzą, że nowe inwestycje tramwajowe wpływają na wartość nieruchomości i ich atrakcyjność, co wprost sprzyja urbanizacji.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Tu akurat Zonk. Jeśli mieszkania na Bródnie są droższe niż na Białołęce, to ostatnim powodem takiej sytuacji jest nitka tramwajowa obejmujaca zasięgiem obsługi 1/3-1/4 (przez wzgląd na ostatnich pięć lat ku 25% bym się skłaniał) osiedla.tramwaj.art.pl pisze:Albo porównanie cen mieszkań na lekko zapyziałym Bródnie i nowoczesnych leżących kilometr dalej "haj lajf ekskluzywnych osiedlach Derby/Lewandów. Bródno mimo swojej fatalnej architektury, zaniedbania i struktury społecznej jest droższe.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pomijając lokalizację w którymśtam pierścieniu OOU Okęcia, czy są tam tereny dopuszczane w MPZP pod zabudowę mieszkaniową?Tm pisze:To, że taka korelacja zachodzi to ja wiem, ale jest też masa innych czynników. WKD zapewnia całkiem niezłą komunikację, a jednak okolice Salomei to świecą pustkami.Glonojad pisze:Badania prowadzone na zgiłym zachodzie dowodzą, że nowe inwestycje tramwajowe wpływają na wartość nieruchomości i ich atrakcyjność, co wprost sprzyja urbanizacji.