Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Dodatkowe przystanki podczas mrozĂłw
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- kulikowski
tak to wygląda w teorii: http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?i=445&c=102&l=1
a tak w praktyce:
Szanowni Państwo,
Niniejszym informuję, iż w dniu Wtorek 26 stycznia 2010 r. o godzinie 13:51 kierowca autobusu linii 505 numer boczny A073 jadący w kierunku Ursynów Północny nie zatrzymał się na przystanku tzw. "mrozowym" Rakowiecka 01 mimo mojego wyraźnego żądania (machania ręką http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?i=445&c=102&l=1). Należy przy tym dodać, iż kurs ten był zrealizowany +3 min (odjazd 3 min. wcześniej niż wg rozkładu). Przy okazji warto wspomnieć, że liczni kierowcy kontestują polecenie służbowe ws. przystanków mrozowych, czego dowodem są wypowiedzi niektórych z nich w mediach elektronicznych.
Z poważaniem,
- Adam Kulikowski
źródło: Zarząd Transportu Miejskiego w WarszawieDodatkowe przystanki dla linii przyspieszonych
wszystkie linie
15 stycznia 2010 r.
od 15.01.2010 (piątek)
W związku z występowaniem silnych mrozów, w celu skrócenia czasu oczekiwania pasażerów na autobusy komunikacji miejskiej, od dnia 15.01.2010 do odwołania na trasach wszystkich linii przyśpieszonych oprócz podstawowych przystanków obowiązują wszystkie pozostałe przystanki napotkane na trasie [podkr. - Kulikowski] (oprócz zlokalizowanych bezpośrednio przed skrętem w lewo, w bezpośrednim sąsiedztwie przystanków podstawowych oraz przystanków krańcowych innych linii) jako warunkowe.
W związku z powyższym w węzłach wielopoziomowych obowiązuje przejazd jezdniami bocznymi przez skrzyżowania:
al. Prymasa Tysiąclecia przy ul. Górczewskiej (linia 414),
Aleje Jerozolimskie przy rondzie Zesłańców Syberyjskich (linia 517),
ul. Modlińska przy ul. Płochocińskiej (linie 503, 509, 511 oraz 516),
Wisłostrada przy ul. Krasińskiego (linia 506),
Trasa Siekierkowska między Wisłostradą a Sanktuarium (linia 401),
ul. Starzyńskiego przy rondzie Starzyńskiego (linie 406 oraz 527).
a tak w praktyce:
Szanowni Państwo,
Niniejszym informuję, iż w dniu Wtorek 26 stycznia 2010 r. o godzinie 13:51 kierowca autobusu linii 505 numer boczny A073 jadący w kierunku Ursynów Północny nie zatrzymał się na przystanku tzw. "mrozowym" Rakowiecka 01 mimo mojego wyraźnego żądania (machania ręką http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?i=445&c=102&l=1). Należy przy tym dodać, iż kurs ten był zrealizowany +3 min (odjazd 3 min. wcześniej niż wg rozkładu). Przy okazji warto wspomnieć, że liczni kierowcy kontestują polecenie służbowe ws. przystanków mrozowych, czego dowodem są wypowiedzi niektórych z nich w mediach elektronicznych.
Z poważaniem,
- Adam Kulikowski
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88
Temat oczyszczony z napierdalanki osobistej i tematów off-topicznych.
Udzielam promocji i za dotychczasowe grzechy w tym temacie i nie rozdam nowych medali (a przydałoby się).
Temat będzie pod specjalnym nadzorem i jakikolwiek atak personalny na innego usera skończy się medalem minimum +3
Udzielam promocji i za dotychczasowe grzechy w tym temacie i nie rozdam nowych medali (a przydałoby się).
Temat będzie pod specjalnym nadzorem i jakikolwiek atak personalny na innego usera skończy się medalem minimum +3
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To pokazuje, ilu pasażerów nie wie o mrozowym przystanku, a chętnie korzystałoby z możliwości stałego zatrzymania w tym miejscu 422. Co oczywiście potwierdza i tak dobrze udokumentowaną tezę, że lepsze od tego dziada byłoby częstsze 131.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czy "mrozowe przystanki" obowiązują także dla linii zwykłych (kartki wiszą tylko w liniach przyspieszonych i tylko o nich jest mowa w komunikacie) Już wyjaśniam skąd moje pytanie. Otóż chodzi mi o przystanek Ateńska 51 obowiązujący tylko dla linii 117 i 147. Ostatnio kilka razy zatrzymał się tam 507, ale czy 111, 123 i 151 również powinny tam stawać "na żądanie" podczas mrozów Jeśli nie, to sytuacja z tym konkretnym przystankiem byłaby - łagodnie mówiąc - niezrozumiała dla pasażerów.
Z tego co pamiętam, na kartce widnieje informacja o liniach przyspieszonych, nie zwykłych. Na tej samej zasadzie 185 powinno się móc zatrzymywać na Goraszewskiej w stronę Gwiaździstej (BTW, czemu się tam nie zatrzymuje na stałe?
)
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Ale czemu życzysz innym tak źle. Porzadna odwilż w tej chwili oznacza porzadną powódź w Polsce.Jarek pisze:Żeby tak jeszcze porzadna odwilż chciała przyjść. Ale pewnie nadal będzie temperatura na "-".person pisze:Przystanki mrozowe znikną wraz ze zjazdem do zajezdni ostatniego pospiesznego w czwartkową noc
wszystkie linie