Bzdura. Do Powsina z Wilanowskiej powinno pojechać mocne 239 albo inny potworek. A 519 jak najszybciej skrócone do Wilanowa z podbitą czestotliwością.Zebra pisze:Co do 519 - obcinanie tego do Wilanowa nie jest dobrym pomysłem - ta linia w wakacje i w weekendy ma bardzo duże obłożenie do Powsina, poza tym puszczanie wszystkiego z d. wsi Powsin na Al. Wilanowską trochę jest bez sensu.
Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
Z 9 brygadami to daje 10 minut w szczycie, a więc niewiele lepiej.Santos pisze:Bzdura. Do Powsina z Wilanowskiej powinno pojechać mocne 239 albo inny potworek. A 519 jak najszybciej skrócone do Wilanowa z podbitą czestotliwością.Zebra pisze:Co do 519 - obcinanie tego do Wilanowa nie jest dobrym pomysłem - ta linia w wakacje i w weekendy ma bardzo duże obłożenie do Powsina, poza tym puszczanie wszystkiego z d. wsi Powsin na Al. Wilanowską trochę jest bez sensu.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Wątpię by dla wszystkich pasażerów Centrum stanowiło cel sam w sobie, poza tym skoro pasażerowie z 411, 415 i 515 mogą dojeżdżać tylko do Polibudy, to 501 też może. No i zawsze jest to krótsza trasa i mniej korków. A pasażerowie żeby wysiąść w ZP Centrum i tak musieliby przeczekać kilka faz świateł (bo raczej takiej, która byłaby zaprojektowana pod zawracanie 18metrowca na rondzie nie ma) na możliwość wysiadki z autobusu. Nie mówiąc o tym że przesiadka na metro na Politechnice jest 100x wygodniejsza.Wolfchen pisze:501 powinno zostać skrócone do Centrum... Bo przy Politechnice kraniec nie ma sensu z jednego powodu: bezsensowna przesiadka na jedną stację, a dwa: w godzinach szczytu niezabieralność składów.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
+ Woroniczańskie calaki i dodatki z 501. 5 minut w szczycie da radę. Zresztą 519, tak czy inaczej powinno zakończyć na pętli w Wilanowie, nie ruszając już przy tym tego 501.bartoni722 pisze:Z 9 brygadami to daje 10 minut w szczycie, a więc niewiele lepiej.Santos pisze: Bzdura. Do Powsina z Wilanowskiej powinno pojechać mocne 239 albo inny potworek. A 519 jak najszybciej skrócone do Wilanowa z podbitą czestotliwością.
Zresztą na to skrócone 519 przy takcie 10 minutowy to 7 brygad w zupełności dałoby radę.
Porównaj częstotliwości... No i jednak trochę tłoczno...JacekM pisze:Wątpię by dla wszystkich pasażerów Centrum stanowiło cel sam w sobie, poza tym skoro pasażerowie z 411, 415 i 515 mogą dojeżdżać tylko do Polibudy, to 501 też może.
Centrum nie jest celem samym w sobie, ale węzłem przysiadkowym jest niewątpliwie lepszm, niż Politechnika, a nie jest daleko...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Odezwał się ten od dyskusji merytorycznej.geograf_OSU pisze:A ZTMowiec merytorycznie cos powiedzial? Nie wydaje mi sie.Bastian pisze:A merytorycznie masz coś do powiedzenia?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
bartoni722
Dałoby ale wtedy kierowcy mieliby postoje po 7 minut w Wilanowie i 0 na Emilce.Santos pisze:Zresztą na to skrócone 519 przy takcie 10 minutowy to 7 brygad w zupełności dałoby radę.
Tak. Postoje po 17 w Wilanowie i 15 na Emilce.Santos pisze:+ Woroniczańskie calaki i dodatki z 501. 5 minut w szczycie da radę.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Polecam przejażdżkę w dzień powszedni np. 525 i obserwację, ile ludzi wysiada na Polibudzie, a ile jedzie dalej na Pl. Konstytucji, o Centrum i DC nie wspominając ;>Wolfchen pisze:Centrum nie jest celem samym w sobie, ale węzłem przysiadkowym jest niewątpliwie lepszm, niż Politechnika, a nie jest daleko...
Moja odpowiedź jest tak samo merytoryczna jak innych.
Genialne! Cóż za wywód! Tylko jakoś umknęło, że: Rembertów ma SKM do samego centrum. Co do gocławskiego 411: jakoś, kurna, umknęło, że ten Gocław ma 507 i E-5 Do ZP Centrum i ZP DC. Plus 117. Plus 151.JacekM pisze:Wątpię by dla wszystkich pasażerów Centrum stanowiło cel sam w sobie, poza tym skoro pasażerowie z 411, 415 i 515 mogą dojeżdżać tylko do Polibudy, to 501 też może.
-
prosper5250
Chciałbym powiedzieć, iż nazywanie w tym kontekście Powsina dawną wsią jest zbliżone do nazwania w ten sam sposób Ursusa ... Ogólnie żenua... Powsin jest Warszawą z resztą od 1951 roku a Ursus od 1976... Zastanawiam się jakim cudem wydaje się Wam, że ludzie stamtąd zgodzą się na jedną miejską linię (239 czy 139 - jak zwał tak zwał), która owszem i szybko dojedzie do wiadomej najbliższej stacji metra ale przed samym wjazdem utknie na przynajmniej 5 minut na światłach... Nikt z Mokotowa nie jeździ do metra 108...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Planowanie komunikacji nie opiera się na "wysłudze", na miłość boską.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
prosper5250
Pewnie że nie - ale ja się nie zgadzam na nazywanie Powsina dawną wsią, tym bardziej że minęło prawie 60 lat!
A nie lepiej policzyć rzetelnie liczbę miejsc?Santos pisze:A nie lepiej od razu uwalić 501 na Mokotowie i zrobić silne 519, oczywiście skrócone do Wilanowa, z częstotliwością, dajmy na to 7-8/10/10 - coś na wzór obecnego 131.
Z KOSTRZEWSKIEGO niedasie (no bo chyba nie będziemy liczyć 130, co?Jarek pisze:Do metra!!
Pawciu, przy skróconych kursach na pewnopawcio pisze:Ależ Stegny jeżdżą do metra/tramwajów sądzą po drastycznej różnicy w zapełnieniu 501 przed i za zestawem przystanków Metro Politechnika+Pl. Konstytucji.
A ile z tego zżera skręt Towarowa-Aleje?pawcio pisze:Fakt, że 501 gnije na Towarowej tylko rozwala regularność kursów
Na Kabatyaltar pisze:Co do Powsina, to jednak zamiast 130 lepsza byłaby linia do Metra Wilanowska
Dla mnie rozwalanie 501 to działanie nieco na siłę i raczej jestem przeciw. Ale uzwyklenie 519 jak najbardziej, bo 116 to linia jednak cokolwiek nieco patologiczna. Ani porządna dowozówka, ani szkieletówka.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese