Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Bemowo-Wola-Bielany, czyli od 155 przez 122 po 180
Moderator: Wiliam
Witam serdecznie;
Po dłuższych obserwacjach doszedłem do wniosku żeby linię 155 skierować w obydwu kierunkach po trasie:
155 - TORWAR - ... - świętokrzyska - rondo onz - prosta - żelazna - grzybowska - ... - KAROLIN
Korekta trasy udogodni dojazd pasażerom przystanku NORBLIN do stacji metra Świętokrzyska. Jak wiadomo obecnie ten dojazd jest bardzo kiepski. Równocześnie linia 155 zostanie wycofana z niewykorzystywanego przez pasażerów odcinka.
Po dłuższych obserwacjach doszedłem do wniosku żeby linię 155 skierować w obydwu kierunkach po trasie:
155 - TORWAR - ... - świętokrzyska - rondo onz - prosta - żelazna - grzybowska - ... - KAROLIN
Korekta trasy udogodni dojazd pasażerom przystanku NORBLIN do stacji metra Świętokrzyska. Jak wiadomo obecnie ten dojazd jest bardzo kiepski. Równocześnie linia 155 zostanie wycofana z niewykorzystywanego przez pasażerów odcinka.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Skoro już jesteśmy przy 155, to może warto byłoby się zastanowić nad uproszczeniem trasy 155 na Woli, tzn. by przejężdżało prosto, Wolską w drodze na Karolin. Oczywiście korekta wiązałaby się ze zmianami przebiegów tras innych linii
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Bastian
- Sułtan Maroka
I kogo by dowoziło do tego Tesco? Bo teraz dowozi całe Koło...zaciszanin pisze:prosto, Wolską w drodze na Karolin
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
co do tej kwestii, 155 na odcinku Płocka-Górczewska-Olbrachta-Redutowa-Wolska powinna zostać bez zmian. Kolega ma racje 129, 154 i 159 nie wystaczą.Colony pisze:No nie wiem. W końcu obok 159 to jest główna linia na Redutowej. Nie sądzę, aby rzadkie 129 jeżdżące w dodatku donikąd i 154 z dala od Centrum wystarczały.
co do przystanku Norblin, myślę że tu jakiś rewolucji nie trzeba uskuteczniać. Zawsze można wsiąść w 105 lub 109 podjechac pod rondo ONZ, gdzie tam już mamy powiedzmy 155.
a 150 przecie zawiezie prosto pod metro Świętokrzyska.
Albo tak jak mówicie dać tą Żelazną jeśli faktycznie można skręcać w Prostą
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Obecna trasa 155 jest dobra. Raz, że dowozi Ulrychów tak do Tesco jak i Geanta, dodatkowo zyskuje spore zapełnienie przy Pustola, Redutowej i Jana Olbrachta.
Co do 129 to wcale nie jest to taka linia do nikąd
Bardzo dobrze pełni swoją rolę jako połączenie Starego Ursusa z Ciepłownia Wolą (choć powinno jechąc prosto tunelem w ciągu Chrobrego - Globusowa). Natmiast także z Koła wcale takie puste nie jedzie.
Co do 129 to wcale nie jest to taka linia do nikąd
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
No, o ten Ulrychów to 155 dość średnio zawadza. Raczej stamtąd, gdyby ktoś miał jechać na Karolin, to by pewnie podjechał do 112, zamiast maszerować przez całą Góralską. Tacy też się znajdą, ale raczej frekwencji nie robią...R-11 Kleszczowa pisze:Obecna trasa 155 jest dobra. Raz, że dowozi Ulrychów
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Chodzi mi o ten Ulrychów z ulicami takimi jak Baonu Zoska, Batalionu Parasol, PustolaBastian pisze:No, o ten Ulrychów to 155 dość średnio zawadza. Raczej stamtąd, gdyby ktoś miał jechać na Karolin, to by pewnie podjechał do 112, zamiast maszerować przez całą Góralską. Tacy też się znajdą, ale raczej frekwencji nie robią...R-11 Kleszczowa pisze:Obecna trasa 155 jest dobra. Raz, że dowozi Ulrychów
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Moja rodzina mieszka na Kole. Na Pustoli właśnieR-11 Kleszczowa pisze:Chodzi mi o ten Ulrychów z ulicami takimi jak Baonu Zoska, Batalionu Parasol, PustolaBastian pisze: No, o ten Ulrychów to 155 dość średnio zawadza. Raczej stamtąd, gdyby ktoś miał jechać na Karolin, to by pewnie podjechał do 112, zamiast maszerować przez całą Góralską. Tacy też się znajdą, ale raczej frekwencji nie robią...![]()
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Niech Ci będzie
Dla mnie Koło zawsze zaczynało się na północ od Górczewskiej

Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"