ok, a przez pozostałe dwa co? mam chodzić pieszo bo kolej sobie nie radzi? nie można opierać transportu w tym mieście na czymś co przez 2-3 miesiące kompletnie sobie z tym zadaniem nie radzi!prosper5250 pisze:czymś z czym kolej sobie w zimie nie radzi, jednak przez 9 czy 10 pozostałych miesięcy kolej realizuje przewozy sprawnie i szybko.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
PURA VIDA!
-
prosper5250
Przecież ja nie postuluję kasacji dotychczasowych połączeń - co najwyżej niewielką zmianę częstotliwości jeśli to będzie konieczne lub po prostu możliwe! Nigdy nie zgodzę się na kasację częstego połączenia typu E-4 czy 511... Jednak Modlińską można by odciążyć trochę od natłoku autobusów i skierować je do ekologicznej kolei...
Wolf - możliwe że masz rację bo oczywiście ja zakładał bym jednak częstsze kursowanie dowozówki, krótszy czas przejazdu i wreszcie częstsze pojawianie się pociągów dzięki innym podjeżdżającym wagonom od Kolei Mazowieckich...
Wolf - możliwe że masz rację bo oczywiście ja zakładał bym jednak częstsze kursowanie dowozówki, krótszy czas przejazdu i wreszcie częstsze pojawianie się pociągów dzięki innym podjeżdżającym wagonom od Kolei Mazowieckich...
Dokładnie.mariow pisze:nie można opierać transportu w tym mieście na czymś co przez 2-3 miesiące kompletnie sobie z tym zadaniem nie radzi!
To skąd brygady?prosper5250 pisze:Przecież ja nie postuluję kasacji dotychczasowych połączeń
Ludzie by Cię dla przykładu pogonili za autobusem...prosper5250 pisze:co najwyżej niewielką zmianę częstotliwości jeśli to będzie konieczne lub po prostu możliwe
Tak już jest, że u nas kolej nie może i jeszcze długo nie będzie mogła efektywnie obsługiwać marszrut w ramach komunikacji miejskiej ze względu na swoją zawodność...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
prosper5250
W każdym razie ja spróbuję z tą koleją. Wyjdę prosto na 133 i zobaczę jak to wszystko gra...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ze 133 to ty za wiele nie zobaczysz, bo gdzie Mehoffera, a gdzie przystanek kolejowy...prosper5250 pisze:W każdym razie ja spróbuję z tą koleją. Wyjdę prosto na 133 i zobaczę jak to wszystko gra...
Nie można w pełni wydajnie dublować czegoś, co przez 9-10 miesięcy* sobie radzi.mariow pisze:nie można opierać transportu w tym mieście na czymś co przez 2-3 miesiące kompletnie sobie z tym zadaniem nie radzi!
*) tak naprawdę, to to były 2-3 miesiące w ciągu co najmniej pięciu lat, w poprzednie zimy było znacznie lepiej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
prosper5250
Aha - no to ja nie wiem gdzie ta stacja jest - zatem pieprzę całą tę kolej i mam problem z głowy.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Choszczówka odpada zupełnie. Jedyna możliwość, o której jest jakikolwiek sens mówić, to 152 do Płud.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
dlatego kolej należy poprawić a nie udupić obecne rozwiązanie. niemniej jednak nawet jeśli to tylko 2-3 miesiące na 4-5lat to i tak jest Bastianie sytuacja niedopuszczalna. ja się bardzo mocno do kolei zniechęciłem przez ten czas.Bastian pisze:Nie można w pełni wydajnie dublować czegoś, co przez 9-10 miesięcy* sobie radzi.
i składa się na to zarówno infrastruktura, przestarzały tabor jak i brak systemu zarządzania transportem w aglomeracji warszawskiej czyli to, że ZTM nie ma żadnego wpływu na 80% (plus minus) przewozów aglomeracyjnych ale przerzuca na KM część zadań transportowych.
PURA VIDA!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ok, ale to jest kwestia sprawności ewentualnych rozwiązań zastępczych, a nie utrzymywania ich na okrągło!
Skoro tak bardzo chcecie tworzyć dowozówkę do kolei z Nowodworów to może już lepiej poczynić małą korektę 133
133
ŻERAŃ FSO - ... - Światowida - podjazd na pętlę Nowodwory - Hanki Ordonówny - Mehoffera - Raciborska - Przytulna - Henrykowska - Chlubna - Piwoniowa - PKP CHOSZCZÓWKA (powrót: PKP CHOSZCZÓWKA - Piwoniowa - Kłosowa - Brzezińska - Chlubna)
Nowe przystanki:
HENRYKOWSKA - w okolicach skrzyżowania Henrykowska/Chlubna
PKP CHOSZCZÓWKA - na ulicy Piwoniowej przy peronie
KŁOSOWA - przy skrzyżowaniu Kłosowa/Brzezińska
Prawdę mówiąc, wątpię aby ktoś z tego korzystał, ale zawsze jakiś pomysł to jest.
133
Nowe przystanki:
Prawdę mówiąc, wątpię aby ktoś z tego korzystał, ale zawsze jakiś pomysł to jest.
- Patryk2222
Prawdopodobnie Chlubna i Brzezińska asfaltu nie posiadają, przynajmniej w zeszłym roku tak było. Mapa zumi też to potwierdza.ratraciak pisze:Skoro tak bardzo chcecie tworzyć dowozówkę do kolei z Nowodworów to może już lepiej poczynić małą korektę 133
133ŻERAŃ FSO - ... - Światowida - podjazd na pętlę Nowodwory - Hanki Ordonówny - Mehoffera - Raciborska - Przytulna - Henrykowska - Chlubna - Piwoniowa - PKP CHOSZCZÓWKA (powrót: PKP CHOSZCZÓWKA - Piwoniowa - Kłosowa - Brzezińska - Chlubna)
Nowe przystanki:
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg