Przystanki na żądanie
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
No toż tłumaczę, że na 157 się zmienia nazwa (HOTEL VERA), a więc i rozkłady - przy okazji więc zmiana RUDZKIEJ. Domyślam się, że przy kolejnych okazjach, gdy z jakiegoś powodu będzie się wymieniać także rozkłady przystankowe na 181 i 185, z RUDZKĄ na tych liniach uczyni się analogicznie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Jak to - czemu? Przez wpływ istnienia ósmej, metafizycznej warstwy modelu ISO/OSI!Bastian pisze:Czemu miałyby się mylić odległości, skoro tylko nazwa jest nowa, a nie przystanek?
Zresztą, odległości to drobiazg - co powiesz na 132 DO ZAJEZDNI wyświetlające z przodu 409, w środku C ileś-tam, a z tyłu bodajże kropkę? Żeby było śmieszniej, tylko jeden wóz tak miał. Informatyk stwierdził, że to niemożliwe i zastosował jakże typowy dla informatyków sposób rozwiązania problemu - czyli przez przeczekanie. W sumie słusznie, już po trzech miesiącach była jakaś zmiana przystankowa i problem znikł.
Zapraszam na pokład!
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
A ja uważam, że się powinno zmieniać przystanki ze stałych na warunkowe na wszystkich liniach w danym zespole jednocześnie, bo tak powoduje się chaos. Ścierpiałbym nawet brak wymiany rozkładów, pod warunkiem wymiany naklejek na przystankach, których zmiana dotyczy oraz aktualizacji informacji pasażerskiej w autobusach. Nie wiem, po prostu wydaje mi się, że tak by było lepiej, bo prościej dla pasażera.Bastian pisze:No toż tłumaczę, że na 157 się zmienia nazwa (HOTEL VERA), a więc i rozkłady - przy okazji więc zmiana RUDZKIEJ. Domyślam się, że przy kolejnych okazjach, gdy z jakiegoś powodu będzie się wymieniać także rozkłady przystankowe na 181 i 185, z RUDZKĄ na tych liniach uczyni się analogicznie.
[ Dodano: |24 Lut 2010|, 2010 22:20 ]
Ludzie niepotrzebnie naciskają Stop i się przyciski zużywają i brzęczy kierowcom w kabinie.Cypis pisze:Pewno i tak pomyli odległości i CZĘSTOCHOWSKA wypadnie gdzieś obok GUS-u, a Wy się jakąś tam literką "Ż" ekscytujecie
- Bastian
- Sułtan Maroka
Byłoby, tylko brakuje na to pieniędzy.fraktal pisze:A ja uważam, że się powinno zmieniać przystanki ze stałych na warunkowe na wszystkich liniach w danym zespole jednocześnie, bo tak powoduje się chaos. Ścierpiałbym nawet brak wymiany rozkładów, pod warunkiem wymiany naklejek na przystankach, których zmiana dotyczy oraz aktualizacji informacji pasażerskiej w autobusach. Nie wiem, po prostu wydaje mi się, że tak by było lepiej, bo prościej dla pasażera.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
A co to za różnica? Jeśli na przykład po dziś dzień tępi ludzie nie mają pojęcia, że na 523 przystanki Chłopickiego, Dwernickiego są warunkowe a nie stałe (a zmiany były w 1997 i 2003 roku) to co Ty chcesz im ułatwiać? Dopóki naród nie nauczy się korzystać z rozkładów i tablic bocznych to zawsze będzie coś nie takfraktal pisze: Nie wiem, po prostu wydaje mi się, że tak by było lepiej, bo prościej dla pasażera.
Duża. Bo od marca zmienia się charakter przystanku dla 157, powiedzmy za pięć miesięcy ktoś nagle w ztmie zdecyduje, że trzeba zrobić nż dla 181, a za kolejne sześć, że dla 185. Jak ktoś nie czyta co miesiąc zmian przystankowych na stronie ztmu, to pewnie się nie połapie, co i kiedy. Nie mówiąc już o tym, że ludzie szybciej nauczyliby się, że trzeba machać lub naciskać przycisk, gdyby wszystkie linie miały nż, a nie tylko część.dzidek pisze:A co to za różnica?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Oczywiście, że lepiej by było robić takie rzecz dużymi partiami naraz. Po prostu nas na to nie stać.
A jakie to narzedzia trzeba posiadac zeby dobrac sie do tablicy z rozkladami?
Co do naklejek, jesli ciezko bedzie o wyzszych wzrostem, podpowiadam alternatywe:

btw ile kosztuje obsluga calego tego bajzlu (przystanki) i co obejmuje?
Tylko konserwacje i rozklady?
Jakis przetarg na to musial byc ale nie chce mi sie szukac na bip'ach

Spokojnie by to wszystko weszlo do takiej komody, drabina jakies klucze, mlotki, szpachle, klej i rozklady.
Paru gosci mogloby w jedna nocke obskoczyc cala dzielnice, albo trasy z 10 linii.
Przy budzecie ZTM to sa zadne pieniadze, szczegolnie ze wywalanie tych uslug na zewnatrz a potem usprawiedliwianie tym roznych glupot rozkladowo-informacyjnych (nz dla wybranych linii czy nieaktualne rozklady) jest po prostu smieszne.
Co do naklejek, jesli ciezko bedzie o wyzszych wzrostem, podpowiadam alternatywe:

btw ile kosztuje obsluga calego tego bajzlu (przystanki) i co obejmuje?
Tylko konserwacje i rozklady?
Jakis przetarg na to musial byc ale nie chce mi sie szukac na bip'ach

Spokojnie by to wszystko weszlo do takiej komody, drabina jakies klucze, mlotki, szpachle, klej i rozklady.
Paru gosci mogloby w jedna nocke obskoczyc cala dzielnice, albo trasy z 10 linii.
Przy budzecie ZTM to sa zadne pieniadze, szczegolnie ze wywalanie tych uslug na zewnatrz a potem usprawiedliwianie tym roznych glupot rozkladowo-informacyjnych (nz dla wybranych linii czy nieaktualne rozklady) jest po prostu smieszne.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Akurat koszt tablic (ile ich było?!) jest pomijalny. Przystanków do rozwieszenia - niewiele, a w dodatku w jedną stronę.
Policzcie sobie wszystkie przystanki na 181 i 185...
Policzcie sobie wszystkie przystanki na 181 i 185...