Nie wiem, czy Śląsk to takie dobre porównanie... Tam nie ma oznaczeń tras, tak jak proponował kiedyś TVN. Jest tylko wydzielenie stref biletowych (A, B, C - cos jak nasze 1-2-3 strefa). Co innego Dolny Śląsk..TVNW pisze:Można na Śląsku, można w Berlinie
Informacja pasażerska i oznaczenia linii kolejowych w WWK
Moderator: JacekM
Rozumiem ideę bocznych wyswietlaczy na taborze KM - jest dobra, choć nie podoba mi się, że w KM-owskich kiblach wyświetlacze umieszczono pod sufitem, a nie na burcie wagonu (moim zdaniem to jest lepsze miejsce).
Nie rozumiem natomiast, dlaczego na linii średnicowej tylko na 2 stacjach są pragotrony? I dlaczego na Śródmieściu nie ma pragotronów na środkowym peronie?
Wstyd, wstyd, jeszcze raz wstyd.
Nie rozumiem natomiast, dlaczego na linii średnicowej tylko na 2 stacjach są pragotrony? I dlaczego na Śródmieściu nie ma pragotronów na środkowym peronie?
Wagen fahr!
Bo inne stacje czeka modernizacja i to chyba główny powódchiste pisze:Rozumiem ideę bocznych wyswietlaczy na taborze KM - jest dobra, choć nie podoba mi się, że w KM-owskich kiblach wyświetlacze umieszczono pod sufitem, a nie na burcie wagonu (moim zdaniem to jest lepsze miejsce).
A montowanie pragotronów na środkowym peronie śródmieścia nie ma sensu...
Powinny natomiast zostać zamontowane na zmodernizowanym już Powiślu
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Owszem, ma, bowiem peron ten jest peronem zarówno dla wsiadających, jak i wysiadających. Zgadza się, że projekt zakładał rozdzielenie tych funkcji, lecz jednocześnie zaproponował tak nieudolne rozwiązania ciągów pieszych, że w praktyce to rozwiązanie się tu sprawdzić nie mogło.marcin89 pisze: A montowanie pragotronów na środkowym peronie śródmieścia nie ma sensu...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to na środkowym peronie Śródmieścia ich wcale nie ma...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No właśnie. Tak jak sam napisałeś. Nie widać tych klapek
Najlepiej było by je zamontować wszędzie. Wiem, że polska kolej jest biedna, ale na pewno nie aż tak, żeby zamontowanie klapek w X uniemożliwiało ich zamontowanie w Y
Najlepiej było by je zamontować wszędzie. Wiem, że polska kolej jest biedna, ale na pewno nie aż tak, żeby zamontowanie klapek w X uniemożliwiało ich zamontowanie w Y
Jakoś nie jestem przekonany do wyświetlaczy, ale to już kwestia gustu. Najważniejsze, żeby coś było
- fik
- Naczelne Chamidło
gupie Niemce o tym nie wiedząAdam G. pisze:Brr, ludzie kochani... JAKICH KLAPEK?! Teraz powinno się montować wyłącznie wyświetlacze, to już nie te czasy![]()
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Kiedy to było montowane?fik pisze:gupie Niemce o tym nie wiedząAdam G. pisze:Brr, ludzie kochani... JAKICH KLAPEK?! Teraz powinno się montować wyłącznie wyświetlacze, to już nie te czasy![]()
noidea