Gordyjskie węzły przesiadkowe
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Wyszukiwarki bywają zawodne, a ponadto - czy to taki problem dodać kilka rozkładów do bazy, żebym wchodząc w zakładkę "rozkłady na dziś" na stronie ZTMu mógł sprawdzić sobie dowolne połączenie? Widocznie to taki sam "niedasizm", jak z rozkładem minutowym w metrze...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
jak się już powołujesz na ten świat, to tam standardem - jako podstawowa forma - są właśnie wyszukiwarki live, które zawierają zintegrowane środki transportu, które w dodatku kodować mogą informacje o bieżących zmianach. W nich też możesz sprawdzić dowolne połączenie, wpisując odpowiednie dane.Wolfchen pisze:Wyszukiwarki bywają zawodne
Pewnie nie taki problem w dodaniu "kilku rozkładów do bazy" - ktoś to musi przetrawić na formę ZTM-owską, ktoś to musi nadzorować, ktoś to musi aktualizować. Tyle punktów zawodnych, a kolej nawet bezpośrednio nie podlega ZTM-owi.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Z innej beczki - nie prościej było się dostać na PowiśleTeokryt pisze: Umyśliłem sobie inną trasę (bo 175 zwiało sprzed nosa) z UW do Pruszkowa tak: czymkolwiek do Pl. na rozdrożu, potem bus pasem czymkolwiek do DWZ.
Dawało to dość stały czas przejazdu i zaczął się koszmar.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- kulikowski
Dodanie rozkładów metra i S-2 na głównej stronie rozkładów ZTM postulowałem wiele miesięcy temu, ale zostałem olany ciepłym porannym, a na deser wycięto nawet mój post z tym postulatem.Wolfchen pisze:Zacznijmy od tego, że powinienem na stronie ZTMu mieć rozkład metra (minutowy!) i S-2 - jako niebędne minimum. A do tego rozkłady jazdy osobówek w formie trójdzielnej tabelki rozkładowej z indeksacją.
Skoro ZTM zachęca (wręcz wtłacza) ludzi do kolei/metra, to niech poda o nich informacje na swojej stronie.
PS. Linie L-x i Ł, Łbis też by się przydały...
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88
- Bastian
- Sułtan Maroka
1) Widocznie post był nie tam, gdzie trzeba.
2) Kto cię olał, ZTM? To napisz do ZTM-u.
2) Kto cię olał, ZTM? To napisz do ZTM-u.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Metro i S-2 podlega jak najbardziej pod ZTMMeWa pisze:Pewnie nie taki problem w dodaniu "kilku rozkładów do bazy" - ktoś to musi przetrawić na formę ZTM-owską, ktoś to musi nadzorować, ktoś to musi aktualizować. Tyle punktów zawodnych, a kolej nawet bezpośrednio nie podlega ZTM-owi.
No i teraz jeszcze dodajmy linie L-x, no i Ł...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Najpierw, to niech ZTM zrobi rozkłady dla podległych mu linii, a potem dopiero niech się zajmie innym syfem. Co nie zmienia faktu, że powinni o tym pomyśleć przed wprowadzeniem wspólnego biletu, bo obecna sytuacja to jakaś kpina...
- Solaris U10
Nie prościejZ innej beczki - nie prościej było się dostać na Powiśle
Wyszukiwarka jest dla osób które korzystają pierwszy raz.
ja na wapie wpisuje nazwę przystanku i numer linii, więcej nie potrzebuję. Z wyszukiwarki an telefonie nie korzystam w ogóle, mam zachomikowaną mapę ZTM i na szybko przeglądam.
Wyszukiwarki nie maja zmiennej losowej jak żenujące oznakowanie dojścia, czas na przesiadkę w dzikim tłumie, zespoły przystankowe porozrzucane jak gnój na polu.
Stad pewniejszy jest zwykły rozkład liniowy bo rzadko korzystam z różnych miejsc.
jakdojade.pl - nawet całkiem dobrze działa ale niestety - brak KM i pochodnych. Poza tym bezużyteczny w telefonie (operamini zarzyna się a w normalnej wersji schodzi 1MB by sprawdzić jedno połączenie i to bez rozkładu i kilka minut by ustawić wszystkie parametry.
A po co cały rozkład? Że jak coś nie przyjedzie to żeby wiedzieć za ile można się tego czegoś spodziewać bo co jak co a linie które kursują co 20 minut i trzeba mieć przygotowane alternatywne trasy. Ale to już znajomość miasta a nie świat wg. Google.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
E tamTeokryt pisze:Nie prościejZ innej beczki - nie prościej było się dostać na Powiślena powiślu wiatr hula i mało przyjemnie jest.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"