Piłka kopana we wszystkich odsłonach
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
TVP Sport jest w "n" na kanale 63. Bardzo dobra stacja - dają lekkoatletyką, żużel i koszykówkę. Mniam
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska
I pamiętne mundiale z czasów, gdy byliśmy futbolową potęgąR-11 Kleszczowa pisze:TVP Sport jest w "n" na kanale 63. Bardzo dobra stacja - dają lekkoatletyką, żużel i koszykówkę. Mniam![]()
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
Ikarus 5780
Jak najbardziej popieram - po co nam wstyd. Wystarczy zobaczyć bramki z tej kolejki. Nawet nie liga okręgowa - poziom klasy A. Nie wiem od czego to jest zależne, ale poziom ligi jest z sezonu na sezon niższy. Myślę, że Lech albo GKS będą miały majstra, ale tylko dlatego, że pozostałe drużyny są marne, a nie że one są takie dobre. Mimo, że całym sercem jestem za Legią to muszę przyznać, że jedyną drużyną, którą da się oglądać na wiosnę jest właśnie Lech, bo tylko oni prezentują w miarę ciekawą piłkę. Ja czekam na początek Okręgówki, bo mój sentyment do ekstraklasy słabnie z meczu na mecz. Legii cały czas kibicuje, bo jestem z Legią na dobre i na złe, ale muszę przyznać, że mając takiego właściciela, takie gwiazdki, a nie piłkarzy, takie wyniki i przy tym nie móc sobie gardła pozdzierać dopingując to naprawdę trzeba mieć upór i nie dziwię się, że np. mój Ojciec ligi polskiej nie rusza.Rosa pisze:Co za ligę mamy tej wiosny
Nikt nie chce grać w el LM to może nie róbmy nikomy przykrości i po prostu nie wystawiajmy naszych zespołów do tegorocznych pucharów.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Oświeć mnie, proszę, co ma właściciel do poziomu gry piłkarzy? Są jacy są, sztab szkoleniowy ich zaakceptował, niektórzy zostali ściągnięci na zamówienie trenera Urbana (Iwański), więc niech teraz sztab to poskłada w taki sposób, żeby grało. Właściciel tylko wykłada kasę, zresztą niemałą. Moim zdaniem Urban powinien odejść natychmiast. A nowy trener powinien dokończyć sezon i ocenić aktualną kadrę pod kątem przydatności poszczególnych piłkarzy, żeby nie wykonywać ruchów transferowych latem w ciemno. Tylko żeby nikomu nie przyszło do głowy ściągać Skorży, który właśnie leci z Krakowa, albo Michniewicza.
Chyba za mało niestety kasy plynie w naszej piłce. Za amatorskie pieniądze i amatorskie podejscie do pilki dostajemy amatorski poziom który coraz bardziej odstaje od Europy.Szeregowy_Równoległy pisze:Oświeć mnie, proszę, co ma właściciel do poziomu gry piłkarzy?
Gorzka pobudka i bicie się w piersi będzie na ME kiedy w 3 meczach pewnie dostaniemy baty bo na razie każdy udaje że w sumie to jest OK, jakoś to się kręci to może się samo rozkręci.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Mi chodziło o ITI i Legię. Co ten właściciel ma do poziomu gry piłkarzy? Moim zdaniem nic, przeznaczył, jak na polskie warunki, całkiem pokaźną kasę, sprowadzeni zostali piłkarze rekomendowani przez ludzi odpowiedzialnych za ocenę potencjału sportowego zawodników i ich ewentualnej przydatności do drużyny (Trzeciak i Urban), nie mam za bardzo pomysłu co jeszcze Miklas i spółka musieli by zrobić, żeby Legijnym ogórkom chciało się grać.
Swoją drogą wreszcie jakieś pozytywne nowiny z Łazienkowskiej: Urban i Trzeciak już nie pracują w Legii, tymczasowym trenerem zostać ma Stefan Białas. Facet zakochany w Legii jak mało kto, czyli już lepiej niż było.
Swoją drogą wreszcie jakieś pozytywne nowiny z Łazienkowskiej: Urban i Trzeciak już nie pracują w Legii, tymczasowym trenerem zostać ma Stefan Białas. Facet zakochany w Legii jak mało kto, czyli już lepiej niż było.
-
Ikarus 5780
Szeregowy_Równoległy pisze:Mi chodziło o ITI i Legię. Co ten właściciel ma do poziomu gry piłkarzy?
Gdzie ja napisałem, że właściciel ma coś do poziomu gry ? Wyraźnie oddzieliłem wyniki od właściciela, nie napisałem, że przez właściciela Legia gra źle.Legii cały czas kibicuje, bo jestem z Legią na dobre i na złe, ale muszę przyznać, że mając takiego właściciela, takie gwiazdki, a nie piłkarzy, takie wyniki i przy tym nie móc sobie gardła pozdzierać dopingując to naprawdę trzeba mieć upór i nie dziwię się, że np. mój Ojciec ligi polskiej nie rusza.
Chodziło mi o to, że ciężko być kibicem Legii, jak widzi się taką grę, takie wyniki i przy takim właścicielu, który mnoży zakazy. Radzę czytać ze zrozumieniem, a unikniesz na przyszłość podobnych nieporozumień. Bez urazy.