Informacja pasażerska
A mnie po piątkowej przygodzie z Mobilisem zaczęła nurtować nastepująca kwestia: jeżeli dana brygada jeździ na linii 209, ale na wyświetlaczach z przodu i w środku jest wskazana linia 319 (ot, na Dunikowskiego wyświetlał Kapeli, na Metrze Stokłosy pewnie coś równie egzotycznego), to co drukuje się na biletach? I jeszcze jedno: to było na szczęście libero, więc niezawodna pozostała boczna decha, ale gdyby wypadło akurat alpino, które całe wisi na elektroniczej informacji pasażerskiej, to co mieliby zrobić biedni pasażerowie z Karczunkowskiej i Puławskiej? I ci, którzy wsiedli, bo chcieli jechać 319, i ci, którzy nie wsiedli, bo chcieli 209?
[ Dodano: |22 Mar 2010|, 2010 09:34 ]
[ Dodano: |22 Mar 2010|, 2010 09:34 ]
To pewnie racja, natomiast stopień wkurwu niewidomego pasażera, któy wysiądzie na Poleczki, bo mu system powiedział, że własnie jest Centrum Onkologii będzie porównywalny, jeśli nie większy...Lukasz436 pisze:Wkurwia Ciebie, powiedz to niewidomym pasażerom - ręce opadają do takich egoistycznych wypowiedzi!!!
Popatrz, jaka franca!
W większości wozów drukuje się to, co kierowca wpisał w sterownik kasowników, jednakże...drapka pisze:jeżeli dana brygada jeździ na linii 209, ale na wyświetlaczach z przodu i w środku jest wskazana linia 319 (ot, na Dunikowskiego wyświetlał Kapeli, na Metrze Stokłosy pewnie coś równie egzotycznego), to co drukuje się na biletach?
... w tym przypadku sterownik jest zintegrowany i na bilecie miałbyś 319drapka pisze:I jeszcze jedno: to było na szczęście libero,
noidea
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I tutaj raczej wina kierowcy, jeśli był w stanie zmusić sterownik do wyświetlania 319 to mógł też go zmusić do wyświetlania 209.
- kiermobilis
Nikt inny tylko kierowca dał ciała.
Jeśli nawet sterownik się zawiesi i nie można go przestawić to wowczas nalezy go całkowicie wyłączyć, wówczas nie wyświetla się nic na tablicach elektronicznych (kierunkowych) i kasowniki nie działają.
Takie wyłączenie go i zresetowanie wozu poprzez wyłączenie głównego hebla przeważnie usuwa problem.
A że kierowca był ciećmaga to jechał z tymi bzdurami na wyświetlaczu i nic go nie tłumaczy.
Jeśli nawet sterownik się zawiesi i nie można go przestawić to wowczas nalezy go całkowicie wyłączyć, wówczas nie wyświetla się nic na tablicach elektronicznych (kierunkowych) i kasowniki nie działają.
Takie wyłączenie go i zresetowanie wozu poprzez wyłączenie głównego hebla przeważnie usuwa problem.
A że kierowca był ciećmaga to jechał z tymi bzdurami na wyświetlaczu i nic go nie tłumaczy.
Kierowca komunikacji nocnej w Warszawie. Mobilis Sp. z o.o / MZA R-1 "Woronicza"
Czy odkurzacze w ramach remontów mają wymieniane wyświetlacze? Dzisiaj widziałem dwie nietypowości w tylnych wyświetlaczach - jeden z odkurzaczy zjeżdżających rano na Redutową miał z przodu klasyczny napis E-2 ZJAZD DO ZAJEZDNI, ale z tyłu ZAJ. Ponadto na 507 jeżdzi dzisiaj jakiś odkurzacz, na którego tylnym wyświetlaczu numer linii jest wyraźnie inną czcionką niż zwykle, jakby pogrubioną.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
Ja wczoraj w 7864 na 167 widziałem takiego.Siecool pisze:Czy odkurzacze w ramach remontów mają wymieniane wyświetlacze? Dzisiaj widziałem dwie nietypowości w tylnych wyświetlaczach - jeden z odkurzaczy zjeżdżających rano na Redutową miał z przodu klasyczny napis E-2 ZJAZD DO ZAJEZDNI, ale z tyłu ZAJ. Ponadto na 507 jeżdzi dzisiaj jakiś odkurzacz, na którego tylnym wyświetlaczu numer linii jest wyraźnie inną czcionką niż zwykle, jakby pogrubioną.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Chciałbym dziś "szczerze" pogratulować ZTM-owi informacji na przystankach w związku z tym głupim półmaratonem. Tylko tak dalej, pasażerowie powinni są z góry zgadnąć, że 116 pojedzie sobie przez rondo Babka do Bankowego - zamiast przez Krajewskiego. Bardzo dziękuję tej organizacji za doskonałe informowanie dzięki któremu znalazłem się z córką kilka km od celu (na Bankowym zamiast koło Nowego Miasta).
Kra, Nie tylko ty miałeś z tym problemy... Ja trafiłem dziś na przystanek Foksal ( Spacerowa). Patrząc na jadące autobusy w przeciwnym kierunku, stwierdziłem że jeżdżą już normalnie. Czekałem z 10min i nic się nie pojawiło. Więc udałem się pieszo w kierunku centrum. Dochodząc do ronda doznałem mocnego zdziwienia. Niektóre autobusy linii 116,195,180... jechały prosto Marszałkowską ( Pl. Konstytucji.) lecz trafili się i tacy kierowcy którzy odbijali w Aleje Jerozolimskie i Bracką ( Pl. Trzech Krzyży) .
Wreszcie jak to powinno być?
Wreszcie jak to powinno być?