Owszem, krzyżuje się.person pisze: Nie wiedziałem, że Młynarska krzyżuje się z al. Solidarności...
Buspasy
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przystanek CENTRUM 06: 72 A/h. Napełnienie - 100. W sumie: 7200 pasażerów. Usatysfakcjonowany?Majusi pisze:Nie wiem skąd Suchorzewski miał te dane, ale policzyłem. Przystanek przy Dw. Centralnym - 28 A/h. Napełnienie, ile? Niech będzie 100 - czyli 2800 pas.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- tarantula01
- Kontakt:
fik pisze:Możesz wkleić tu nawet Mona Lizę, a i tak będą to brednie.tarantula01 pisze:Wkleję wkrótce rozkład SKM i zobaczymy, czy są to brednie.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Brałem przystanek Dw. Centralny 01. Tak mi wyszło. Rozkłady ZTM po 25.03. - Liczba autobusów rano czy po południu właściwie podobna. Rzeczywiście Centrum jest dość dużo (nie liczyłem), ale brak ich przy Centralnym czyli gdzieś uciekają na tym dość krótkim odcinku. I czy optymistyczne 100 os/pojazd to nie jest przesadzone? Wiem, że nie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nawet licząc 50 osób na autobus, buspas jest efektwniejszy od pasa ruchu samochodowego tak gdzieś od 20 autobusów na godzinę i kierunek (udział światła zielonego na skrzyżowaniach krytycznych rzadko przekracza 50% - a gdy oba ciągi są równorzędne, to tego zielonego więcej jak 50 sekund w dwuminutowym cyklu się żadną miarą nie osiągnie)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
Południowy pas awaryjny Trasy AK załatano - nie ma już tak wielkich dziur przy krawężnikach. Zatem w najbliższym czasie można spodziewać się malowania pasa.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
http://ztm.waw.pl/informacje.php?i=165&c=98&l=1
Propaganda robi się coraz bardziej namolna i żenująca... Proponuję jeszcze zdjęcie małej dziewczynki sepleniącej: dzięki buspasowi jezdze sybciej do skoły
Propaganda robi się coraz bardziej namolna i żenująca... Proponuję jeszcze zdjęcie małej dziewczynki sepleniącej: dzięki buspasowi jezdze sybciej do skoły
Nawet gdy natężenie KI jest w granicach 2000 pu/h? Ciekawe. 1A = 3 pu. Ale my zaczynamy liczyć zdolność przewozową. Są jeszcze wskaźniki ekonomiczne, straty paliwa, ekologiczne itd. KI przegrywa. Jako naród nie jesteśmy pro.Glonojad pisze:Nawet licząc 50 osób na autobus, buspas jest efektwniejszy od pasa ruchu samochodowego tak gdzieś od 20 autobusów na godzinę i kierunek (udział światła zielonego na skrzyżowaniach krytycznych rzadko przekracza 50% - a gdy oba ciągi są równorzędne, to tego zielonego więcej jak 50 sekund w dwuminutowym cyklu się żadną miarą nie osiągnie)