Zmiany obsługowe - kwiecień 2010

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 25 mar 2010, 16:45

marko80 pisze:Wszystkie autobusy zostana przeniesione z mostu gdanskiego na trase W-Z od jesieni. 503 prawdopodobnie na most grota. Na gdanskim zostanie tylko 170 lub tez nie. O tym juz wiadomo od kilku miesiecy.
Czyżbyś miał szklaną kulę i wiedział co będzie za parę miesięcy? Udajesz dobrze poinformowanie a piszesz "może będzie może nie". Co wiadomo od paru miesięcy? Że będą "jakieś" zmiany?
marko80 pisze:406 ma kursowac 6 kwietnia jeszcze info z www.przegubowiec.com.

Kod: Zaznacz cały

406  - LINIA PRZYSPIESZONA OKRESOWA

Przystanek: POWĄZKI-IV BRAMA 01  -->  TARGÓWEK

DZIEŃ POWSZEDNI                     ŚWIĘTO i SOBOTA

|Godz. Minuty                       |Godz. Minuty        |
|  6 | 00   20   35   50            |    |               |
|  7 | 05   18   28   38   53       |    |               |
|  8 | 13   33   53                 |    |               |
|    |                              |    |               |
|    |                              |    | NIE KURSUJE   |
| 15 | 54                           |    |               |
| 16 | 09   24   39   54            |    |               |
| 17 | 09   24   39   54            |    |               |
| 18 | 09   24   35                 |    |               |

Rozkład ważny od 2010-03-29

ROZKŁAD JAZDY WAŻNY W DNIACH: 29.03-2.04.2010.

marko80

Post autor: marko80 » 25 mar 2010, 16:47

Paweł D. chłopie w ogole o czym ty piszesz, poczytaj sobie na stronie www.ztm.waw.pl zalozenia podczas budowy II linii metra. Trasa W-Z bedzie zamknieta dla samochodów na odcinku szwedzka - plac bankowy i tamtedy pojada wszystkie autobusy z gdanskiego i swietokrzyskiego. Most Gdanski i Słominskiego w tym czasie tylko dla samochodów ktore wycofane beda z W-Z. Ja sobie tego z palca nie wyssałem.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 25 mar 2010, 16:52

marko80 pisze:Paweł D. chłopie w ogole o czym ty piszesz, poczytaj sobie na stronie www.ztm.waw.pl zalozenia podczas budowy II linii metra.
Słowo-klucz "założenia". I czym tu się podniecać... . Obecnie "założenia" przewidują pozostawienie (z ograniczeniem ilości) linii na Gdańskim...

marko80

Post autor: marko80 » 25 mar 2010, 16:57

Paweł D. pisze:
marko80 pisze:Paweł D. chłopie w ogole o czym ty piszesz, poczytaj sobie na stronie www.ztm.waw.pl zalozenia podczas budowy II linii metra.
Słowo-klucz "założenia". I czym tu się podniecać... . Obecnie "założenia" przewidują pozostawienie (z ograniczeniem ilości) linii na Gdańskim...
Tak napisałem na gdanskim bedzie 170 tylko. Nie masz bladego pojecia o czym piszesz. Człowieki który dziś sie dowiaduje o tym jaka bedzie organizacja ruchu podczas budowy II linii metra jak dla mnie pomylil fora. m.in. dlatego teraz zamykaja wiadukt na andersa, poniewaz muszą do jesieni zbudowac jeden wiadukt nad słominskiego tak aby na jesieni na tej ulicy nie było juz zadnych utrudnien, bo tedy bedzie prowadził objazd dla samochodów wycofanych z trasy W-Z to jest fakt i ile bys tu nie pisał tych swoich bzdur tego faktu nie zmienisz. Na placu bankowym powstanie petla dla nastepujacych linii: 500, 527, 718, 805, 738. Te linie podczas budowy II linii metra przeprawią się przez trase W-Z i zawrócą na bankowym na specjalnie z tej okazji przygotowanej dla nich petli na placu bankowym. Od jesieni bedzie taka organizacja.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 25 mar 2010, 17:02

marko80 pisze:Tak napisałem na gdanskim bedzie 170 tylko. Nie masz bladego pojecia o czym piszesz. Człowieki który dziś sie dowiaduje o tym jaka bedzie organizacja ruchu podczas budowy II linii metra jak dla mnie pomylil fora.
Dziecko, ochłoń trochę, już wystarczy tego bełkotu. Jeżeli wiesz, jaka dokładnie będzie organizacja ruchu, czyli która linia którędy pojedzie to słuchamy uważnie.

marko80

Post autor: marko80 » 25 mar 2010, 17:06

Paweł D. pisze:
marko80 pisze:Tak napisałem na gdanskim bedzie 170 tylko. Nie masz bladego pojecia o czym piszesz. Człowieki który dziś sie dowiaduje o tym jaka bedzie organizacja ruchu podczas budowy II linii metra jak dla mnie pomylil fora.
Dziecko, ochłoń trochę, już wystarczy tego bełkotu. Jeżeli wiesz, jaka dokładnie będzie organizacja ruchu, czyli która linia którędy pojedzie to słuchamy uważnie.
wiem jaka bedzie organizacja przeczytaj mój post wyzej. Jeszcze raz napisze. Pierwotnie plan zakładał utrzymanie ruchu na andersa na tymczasowym wiadukcie. Niestety wtedy podczas okresu kiedy zaczela by sie budowa II linii metra trzeba było by zwezic ulice słominskiego a nie mozna tego zrobic bo tamtedy bedzie prowadził jeden z objazdów trasy W-Z. Tak wiec utrudnienia beda teraz zeby na jeseni mozna było juz tamtedy bez przeszkód jezdzic. Dlatego tez teraz bedzie zamknieta ulica andersa. Aha i nie jestem dzieckiem. Mam 29 lat. A bełkot to wydajesz Ty nie majac bladego pojecia o komunikacji miejskiej i tym co Cie czeka przez najblizsze 3 lata. To bedzie dla ciebie ciezki okres. Swoim samochodzikiem nie wjedziesz praktycznie na wiekszosc ulic w centrum i trase W-Z. Dobrze ze sie dzis tego ode mnie dowiedziales, bo tak na jesieni byłbys wielce rozczarowany co sie dzieje.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 25 mar 2010, 17:16

marko80 pisze:Aha i nie jestem dzieckiem. Mam 29 lat. A bełkot to wydajesz Ty nie majac bladego pojecia o komunikacji miejskiej i tym co Cie czeka przez najblizsze 3 lata. To bedzie dla ciebie ciezki okres. Swoim samochodzikiem nie wjedziesz praktycznie na wiekszosc ulic w centrum i trase W-Z. Dobrze ze sie dzis tego ode mnie dowiedziales, bo tak na jesieni byłbys wielce rozczarowany co sie dzieje.
A jak by tak spokojniej i z większą pokorą? Bo na razie to udajesz wszechwiedzącego opierając się na plotkach i informacjach prasowych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

marko80

Post autor: marko80 » 25 mar 2010, 17:32

pawcio pisze:
marko80 pisze:Aha i nie jestem dzieckiem. Mam 29 lat. A bełkot to wydajesz Ty nie majac bladego pojecia o komunikacji miejskiej i tym co Cie czeka przez najblizsze 3 lata. To bedzie dla ciebie ciezki okres. Swoim samochodzikiem nie wjedziesz praktycznie na wiekszosc ulic w centrum i trase W-Z. Dobrze ze sie dzis tego ode mnie dowiedziales, bo tak na jesieni byłbys wielce rozczarowany co sie dzieje.
A jak by tak spokojniej i z większą pokorą? Bo na razie to udajesz wszechwiedzącego opierając się na plotkach i informacjach prasowych.
To nie są plotki.

Dobrze zeby nie zaśmiecać wątku to wkleje link bezposrednio na strone ztm tam jest wszystko to o czym pisałem w poprzednich moich postach na temat organizacji ruchu podczas budowy II linii metra, bo niektorzy mnie o plotki posądzają.

http://www.ztm.waw.pl/informacje.php?i=137&c=98&l=1

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 26 mar 2010, 0:39

Normalnie popłakałem się ze śmiechu czytając Twoje posty Mareczku :) No cóż, jesteś pewny swoich informacji na podstawie tego co jest napisane w podlinkowanej przez Ciebie stronie i pewnie tego co już zdąrzyłeś przeczytać w gazetach :) Kiepski z Ciebie wróżbita będzie :] Poza tym pokaż nam wszystkim, że to my jesteśmy w błedzie, a nie Ty i wskaż nam gdzie zostało napisane, że linia 170 będzie jeździć przez Gdański :]

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 mar 2010, 7:04

marko80 pisze:To nie są plotki.
Natomiast Ty piszesz swoje domysły, mieszając co namniej trzy tematy. A do tego udajesz najmądrzejszego w całej wsi. Naprawdę radzę Ci dać sobie na wstrzymanie. EOT.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

czaroT-11
Kontakt:

Post autor: czaroT-11 » 26 mar 2010, 14:45

bartoni722 pisze: Alpino na N72?
Czy na N72 to nie wiem... Napewno wiem, że na N91 będa. Brygana na której jeździ #A107 (ogarnięci będą wiedzieli która to jest brygada. Ja nie pamiętam) w DP będzie obsługiwana Solarisami Alpino, a w DŚ nowymi SU12. Na innych nocnych być może również pojawią się "Alpiniacze".

Adam G.

Post autor: Adam G. » 26 mar 2010, 15:51

Uważam, że na żadnej nocnej (poza N50 i N58) nie powinno pojawiać się nic mniejszego niż SU10. Napełnień bardzo często nie da się przewidzieć (kluby, imprezy, koncerty, mecze, długie weekendy itp.), a gdy ludzie nie zmieszczą się do nocnego, może być naprawdę niewesoło. Nieraz widziałem na N41 i N91 bardzo konkretny tłok, mimo że ogólnie te linie jeżdżą raczej pustawe.
noidea

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 26 mar 2010, 15:54

czaroT-11 pisze:
bartoni722 pisze: Alpino na N72?
Czy na N72 to nie wiem... Napewno wiem, że na N91 będa. Brygana na której jeździ #A107 (ogarnięci będą wiedzieli która to jest brygada. Ja nie pamiętam) w DP będzie obsługiwana Solarisami Alpino, a w DŚ nowymi SU12. Na innych nocnych być może również pojawią się "Alpiniacze".

92 stały wóz i kierowca.

[ Dodano: |26 Mar 2010|, 2010 16:02 ]
Adam G. pisze:Uważam, że na żadnej nocnej (poza N50 i N58) nie powinno pojawiać się nic mniejszego niż SU10. Napełnień bardzo często nie da się przewidzieć (kluby, imprezy, koncerty, mecze, długie weekendy itp.), a gdy ludzie nie zmieszczą się do nocnego, może być naprawdę niewesoło. Nieraz widziałem na N41 i N91 bardzo konkretny tłok, mimo że ogólnie te linie jeżdżą raczej pustawe.
Zgadzam się niedługo to według ztm-u będziemy jeździć na nocy WŁASNYMI samochodami, następnie będziemy pchali przed sobą taczki. N41/N91 to linie ,które są mocno obłożone, nie tylko dni świateczne, ale i w powszednie. :D

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 26 mar 2010, 20:35

Co będzie obsługiwało N03?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

Filozof

Post autor: Filozof » 28 mar 2010, 17:14

Redutowa od 6.04 wchodzi na 149,155,189,510.

Zablokowany