Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

O Kolejach Mazowieckich - KM

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 kwie 2010, 20:19

IMHO na 90% było.

Inna rzecz, że współpracą z Przyjaznym Miastem się ZM nie brzydziło, no ale to jeszcze nie przestępstwo. W końcu alianci ze Stalinem też współpracowali :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 06 kwie 2010, 20:29

Znam przynajmniej jedno nazwisko które występowało tu i tu.
Dlatego proponuję przeczytać poniższe forum:
LINK do forum ZM
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 kwie 2010, 20:40

No za wiele z tego nie wynika, oprócz ciekawej przeszłości niektórych pracowników ZTM ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

kajo

Post autor: kajo » 07 kwie 2010, 8:39

A to ze strony ZM
http://www.zm.org.pl/?a=koleje_mazowieckie-104

Jest trochę więcej o samym badaniu.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 07 kwie 2010, 8:52

Glonojad pisze:No za wiele z tego nie wynika, oprócz ciekawej przeszłości niektórych pracowników ZTM ;)
Hm... Żadne z wymienionych nazwisk nie pokrywa się z OBECNĄ listą pracowników ZTM ;)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 kwie 2010, 9:05

O, nie wiedziałem, że Rytel nie pracuje już w ZTM-ie. Od kiedy? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
humptyangel
Kontakt:

Post autor: humptyangel » 07 kwie 2010, 9:12

Bastian pisze:O, nie wiedziałem, że Rytel nie pracuje już w ZTM-ie. Od kiedy? :>
Ha, wiadomo czemu ZTM już się nie rozwija.
Co do badania - to jest formularz ankiety dla wykonawcy badania: http://www.zamowienia.mazovia.pl/?act=d ... 31&kat=zam

Ciekawe jak będą prowadzić pomiary. Z doświadczenia wiem, że w szczycie przy badaniach wsiadł-wysiadł na jedna para drzwi musi być jedna osoba. Wystawianie jednej osoby na wagon (czyli dwie pary drzwi) powoduje spadek dokładności, gdyż ludzi jest zbyt dużo.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
Obrazek
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 07 kwie 2010, 9:22

humptyangel pisze:Ha, wiadomo czemu ZTM już się nie rozwija.
Czy można prosić o rozwinięcie?

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 07 kwie 2010, 10:31

Stowarzyszenie również zaprojektuje i wdroży nowy rozkład jazdy pociągów.
Boże chroń nas
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
zofey

Post autor: zofey » 07 kwie 2010, 11:04

"Dostęp do sieci kolejowej"
Jak ma to pytanie odpowiedzieć pasażer? Sam mam spore wątpliwości jak to rozumieć...

a) dostęp przewoźników do torów (absurd jeśli chodzi o pytanie pasażerów)
b) dostęp niepełnosprawnych do pociągów
c) dostęp do sieci internetowej PKP
d) ...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 kwie 2010, 11:20

humptyangel pisze:
Bastian pisze:O, nie wiedziałem, że Rytel nie pracuje już w ZTM-ie. Od kiedy? :>
Ha, wiadomo czemu ZTM już się nie rozwija.
Chwała Bogu i partii, że zniknął z ZTM. Ten samozwańczy tzw. rzecznik niezmotoryzowanych był pomyłką działu kadr ZTM.
humptyangel pisze:Ciekawe jak będą prowadzić pomiary. Z doświadczenia wiem, że w szczycie przy badaniach wsiadł-wysiadł na jedna para drzwi musi być jedna osoba. Wystawianie jednej osoby na wagon (czyli dwie pary drzwi) powoduje spadek dokładności, gdyż ludzi jest zbyt dużo.
Zaczynam podzielać pojawiające się opinie, że o żadne pomiary nie chodzi, tylko o zakup spokoju przez KM przy kolejnych cięciach odcinających ludzi od komunikacji kolejowej.
rufio198 pisze:Boże chroń nas
Specjaliści od wycinania krzaków ze ścieżek rowerowych bedą robili rozkłady jazdy....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 07 kwie 2010, 12:12

Zaczynam podzielać pojawiające się opinie, że o żadne pomiary nie chodzi, tylko o zakup spokoju przez KM przy kolejnych cięciach odcinających ludzi od komunikacji kolejowej.
Raczej przez Zarząd Województwa -czyli UM- nie KM - to UM podpisał umowę na te liczenie. I raczej mam odczucie że chodzi o spokój przy jakichkolwiek inwestycjach. Co by ZM nie protestowało np. przy budowie drogi ze nie zgadza się na wycięcie krzaczka stojącego na planowanej trasie przebiegu w/w drogi
Specjaliści od wycinania krzaków ze ścieżek rowerowych bedą robili rozkłady jazdy....
Pewnie jeszcze wezmą niejakiego p.Trammera do pomocy. Dlatego napisałem,,Boże chroń nas''.
Ten rozkład co jest może się okazać rewelacyjnym w porównaniu z tym co ci tzw. ,,fachowcy'' ułożą i wdrożą ( tak na marginesie- jak ZM może wdrożyć rozkład? ma swój tabor, zaplecze techniczne ,pracowników do wdrożenia rozkładu? )
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 07 kwie 2010, 12:29

Zacznijmy od tego, czy ZM posiada wykwalifikowaną kadrę, posiadającą wykształcenie przynajmniej na poziomie inżyniera w zakresie kolejnictwa... :-k
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 kwie 2010, 18:29

rufio198 pisze:jak ZM może wdrożyć rozkład?
Nic nie wdroży. Kupiono sobie spokój od nich przy kolejnych cięciach, albo wysyłaniu pociągów w krzaki.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
humptyangel
Kontakt:

Post autor: humptyangel » 08 kwie 2010, 6:45

JotPeCet pisze:
humptyangel pisze:Ha, wiadomo czemu ZTM już się nie rozwija.
Czy można prosić o rozwinięcie?
Krzysztof Rytel nie pracował przypadkiem w dziale rozwoju transportu czy jakoś tak?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
Obrazek
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji

ODPOWIEDZ