O nazwach ulic
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co wy z tą Babką? Chodziło mi o plany aktualne w czasie, gdy rondo nosiło tę nazwę.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Rondo - kogo? czego? - (Zgrupowania AK) "Radosław", na litość boską...
Po prostu pominięcie Zgrupowania AK nie oznacza, że jego nie ma. Bo właśnie ono znika w koszmarku "Rondo >Radosława<"
Po prostu pominięcie Zgrupowania AK nie oznacza, że jego nie ma. Bo właśnie ono znika w koszmarku "Rondo >Radosława<"
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- Bastian
- Sułtan Maroka
"Chłopcy od <<Parasola>>" też zastąpicie przez "chłopcy od <<Parasol>>"chester pisze:Rondo - kogo? czego? - (Zgrupowania AK) "Radosław", na litość boską...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ale temat się poplątał
Ale ja myślę ,że kwestia nazewnictwa jaki się przyjmie wymaga czasu .
Kercelak nie obowiązuje już od .... nie pamietam .
Ale i tak już to wszystko przebił mój syn który słuchając ze mną radia(o) , zapytał co to było PZPR ? Nigdy mu tego nie tłumaczyłem bo to była dla mnie " oczywista oczywistość ".
Ale okazuje się edukcję trzeba cały czas poprawiać
Ale ja myślę ,że kwestia nazewnictwa jaki się przyjmie wymaga czasu .
Kercelak nie obowiązuje już od .... nie pamietam .
Ale i tak już to wszystko przebił mój syn który słuchając ze mną radia(o) , zapytał co to było PZPR ? Nigdy mu tego nie tłumaczyłem bo to była dla mnie " oczywista oczywistość ".
Ale okazuje się edukcję trzeba cały czas poprawiać
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Ja mojemu, jak oglądamy "07 zgłoś się" nie potrafię wytłumaczyć, czemu kiedyś Policja była Milicją...
Ad meritum - trudno mi się dobić do poradni językowej PWN, ale tego "Radosława" nie odpuszczę, jak kiedyś trafię na wolny limit pytań.
Ad meritum - trudno mi się dobić do poradni językowej PWN, ale tego "Radosława" nie odpuszczę, jak kiedyś trafię na wolny limit pytań.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak nie będą chcieli poczekać tych pięciu lat, to nie poczekają...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To byłoby szyderstwo.MeWa pisze:Mam przeczucie, że pojawi się propozycja, żeby Most Północny nazwać imieniem Kaczyńskiego...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.