Tabor SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Liczba mnoga jest chyba jednak nieuzasadniona na razie 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
no udało mi się dziś zrobić krótką przejażdżkę z Ursusa do Włoch - generalnie bardzo pozytywnie ale rzeczywiście coś te drzwi szwankują bo mi się nie chciały z kolei do wysiadania otworzyć ...podrozny113 pisze:Postanowiłem dziś przejechać się 19we. Zaczęło się niezbyt dobrze. Drzwi które sobie wybrałem do wejścia nie chciały się otworzyć.
PURA VIDA!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ciekawe, kto jest producentem tych drzwi.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie wiem w jaki obieg wsadza ten cud-techniki od poniedziałku. Moje dane z poprzedniego postu odnosiłem do dzisiejszego obiegu.Neoś_998 pisze:Tak tylko, że ten pociąg zaczyna o 6.31 z Sulejówka wcześniej o 5.14 z Pruszkowa czyżby 19WE nocowała w Pruszkowie jeśli nie to zaczynają o 4.22 ze Wschodniejrufio198 pisze:Ten obieg zaczyna się poc 804228 do Pruszkowa - ze Wsch o 06:51. Dalej nie pamiętam. Wczoraj podawałem z pracy gdzie mamy to wypisane.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To chyba SKMka mogłaby się sama po te 10k nagrody zgłosić...
Wg mojej oceny jest to 20WE... 19WE to tylko prototyp do celów marketingowych. Jest zasadnicza różnica miedzy 19WE a 20WE - usunieto prawie wszystkie usterki wieku młodzieńczego, zastosowano elektromagnetyczny hamulec szynowy (jest na wózkach wagonów środkowych (elektromagnetyczne hamulce szynowe uruchamiają się gdy maszynista załączy nagłe hamowanie pojazdu. Jeżeli pojazd kolejowy posiada omawiany typ hamulców, na jego pudle przy oznaczeniach hamulców widnieje symbol: Mg)
Na Kraków jesteś wąski.... spieprzaj dziadu na Powazki
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Rozumiem, że lepiej wiesz od zamawiającego, co kupił?
20WE to wersja sześcioczłonowa.
20WE to wersja sześcioczłonowa.
Nie muszą- SKM ma tak obiegi ułożone że na obecna chwilę chyba tylko dwa składy nocują w Pruszkowie ( dokładnie sprawdzę jak będę na peronie - w tej chwili z pamięci pisze). 19WE ma być 4 - tak że na noc spokojnie zjadą do ,,szopy''.Neoś_998 pisze:No ale przecież od nocowań 19WE w Pruszkowie nie uciekniemy, jak przyjdą wszystkie pojazdy to na pewno będą co jakiś czas nocować a grafficiarze będą czekać choćby do końca czerwca
Zresztą dopóki nie zobaczę to nie uwierzę że wszystkie 4 będą w ruchu
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę