Wolfchen pisze:ja0306 pisze:Lepiej linia z Komorowa do Janek bo obsłuży Michałwiec, Przuszków i Komorów..
Przy okazji nie będzie atrakcyjna dla Janek przez długi czas podróży i większą odległość taryfową... Ponadto Janki są okresowym generatorem, a WKD omija wtedy Raszyn.
ja0306 pisze:Następnym problemem jest komunikacja wewnętrzna Kobyłki Zielonki i Wołomina, poza jakimis literówkami i KM oraz N62 jest tak kiepsko na przystankach braki rozkładów jazdy, w ogóle chaos i niepełność linii w stosunku do głównych ciągów miast.
To trzeba załatwiać w lokalnych UM...
1.Pruszków który ma linie do Janek Bezpłatną Ursus-Pruszków-Janki
Mysle że jednak te tereny do Komorowa potrzebują linii do Janek.
2.Raszyn też Da swoje ale juz lepszy tu tramwaj jak zbudują S7 i S8 to Al.Krakowska będzie mozna przebudować pod tramwajową przestrzeń i po 1/2 Pasach jezdni.
Taka 7 przydałaby się jednak nawet co CH Maksimus zamiast Linii z Al.Zielenieckiej mimo że bezpłatna.
[ Dodano: |10 Kwi 2010|, 2010 07:53 ]
Teokryt pisze:WKD do Janek - kto by im jeździł ?ci z 7xx? Wątpię, jest ideologicznie "nie po drodze" , poza tym ile zajeło by autobusowi lub tramwajowi przejechanie odcinka od Okecia do Janek? myślę ze nie więcej niz 10 minut. Zakładając linie tramwajowa z samych Janek wzdłuż całej Al. Krakowskiej śmiem twierdzić ze jechała by do centrum tyle samo czasu co WKD.
Ktos pisał o częstym 7xx krążącym na odcinku Janki - Okęcie - po kiego grzyba? i kto za to zapłaci? 2 przesiadki ekstra? to ja podziękuje i zostanę w samochodzie.
Warianty WKD do Janek sa moim zdaniem takie na zasadzie "co by było gdyby". A tak naprawdę w nowym Studium Nadarzyna ma być zapis o "rezerwie" wzdłuż Trasy katowickiej pod komunikacje szynową. I tle w temacie. Kiedy będzie nie wiadomo. Przez Komorów tez nie przejdzie - za dużo protestów, ziemia przez Suchy las - iało by sens ale grunty za drogie. Wiec zostaje Trasa katowicka. Jednak już pewnie nie jako WKD a jako przedłużenie fikcyjnego Tramwaju do Janek.
Ciekawe kiedy doczekam się wywalenia przystanku Lipowczana. Proszę o uzasadnienie jego potrzebności (nie piszcie ze cmentarz jest bo tabuny ludzi cmentarza nie odwiedzają). Obecnie robi sie buspasy a o tramwajach zapomina.
1.Aha,koszta podobno za wysokie za Grunty.
Ok to jak nie maja siły i mozliwości to pozostaje tramwaj do Janek albo CH Maksimus po zbudowaniu S7 i S8.
2.Przystanek Lipowczana ma wykorzystanie, jak jechałem na 12:00 do Reala Al.Krakowska to z 9 wysiadło 5 osób. A tak to na 99% nikt albo po jednej osobie.
3.To czekamy na decyzje Gmin, Zarządów Dróg i ZTM