Katastrofa polskiego rzą dowego Tupolewa
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Colony
- Kontakt:
Zginęło tak naprawdę dwóch prezydentów... Ja wielu osób z tej grupy nie znosiłem i traktowałem jako irytujący polityczny plankton, ale... żadna z tych osób nie zasługiwała na śmierć, żadna i żadnej bym tego nie życzył.
Nieważne czy ktoś za tym stoi czy nie. Ważne że przesądziła głupota wożenia wszystkich razem i tak straciliśmy całe dowództwo i tyle ważnych postaci... także tych naprawdę ważnych...
Nieważne czy ktoś za tym stoi czy nie. Ważne że przesądziła głupota wożenia wszystkich razem i tak straciliśmy całe dowództwo i tyle ważnych postaci... także tych naprawdę ważnych...
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Musiała być ogromna presja na pilota by lądował. Ktoś musiał wydać nakaz lądowania. Być może po odsłuchaniu nagrań z kabiny pilota dowiemy się jakie były rozmowy być może zostanie to jednak ukryte. Jedno jest pewne. Gdyby był to zwykły pasażerski samolot, doświadczony pilot nie zdecydowałby się na lądowanie w takich warunkach. Nie chcę tutaj rzucać w tym momencie oskarżeń na kogokolwiek. Jednak coś w tym na pewno jest.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Zdjęcia z miejsca katastrofy: http://lenta.ru/photo/2010/04/10/crash/
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Skany z listy pasażerów na TVN24 http://www.tvn24.pl/-1,1651566,0,1,oni- ... omosc.html
Ja uważam, że insynuacje, że to robota Rosjan są kompletnie nie na miejscu. Ta tragedia jest również plamą na honorze Rosji. Ja rozumiem, że są ludzie nastawieni kompletnie antyrosyjsko - ja też nie jestem za bardzo przychylny Rosji, ale dzisiaj po raz pierwszy poczułem jakąś więź z Rosjanami - i szczerze mówiąc wierzę w zapewnienia prezydenta Miedwiediewa i wierzę, że komisja pod przewodnictwem Putina rzetelnie tą sprawę wyjaśni. W pewnej stacji radiowej jakaś babuleńka nazwała tą tragedię "drugim Katyniem" - to jest kompletna profanacja, gdyż nie można porównywać katastrofy lotniczej do masowego mordu. Ta sama ww. kobieta twierdziła, że "Polska po takiej katastrofie się nie pozbiera". Pozbiera się i to szybciej niż wszyscy się tego spodziewają. Założę się, że do jutra, max. do poniedziałku cała Polska ochłonie po tym co się stało. Jedyna różnica będzie taka, że prezydent Kaczyński zostanie zapamiętany nie jako prezydent, który coś zrobił, ale jako prezydent, który zginął w taki a nie inny sposób.
I co z tego? Czy naprawdę zawsze, w każdej możliwej sytuacji, gdy coś się stanie jest ABSOLUTNIE KONIECZNE, by znaleźć WINNEGO ??? Ja nie wiem, w naszych czasach już wytępiono z publicznego słownika słowo "wypadek" albo "nieszczęśliwy splot okoliczności". Zawsze ktoś musiał zawinić, do kogoś trzeba się dobrać, kogoś zaszczuć. Żałosne.Bernard pisze:Musiała być ogromna presja na pilota by lądował. Ktoś musiał wydać nakaz lądowania. Być może po odsłuchaniu nagrań z kabiny pilota dowiemy się jakie były rozmowy być może zostanie to jednak ukryte. Jedno jest pewne. Gdyby był to zwykły pasażerski samolot, doświadczony pilot nie zdecydowałby się na lądowanie w takich warunkach. Nie chcę tutaj rzucać w tym momencie oskarżeń na kogokolwiek w tym momencie. Jednak coś w tym na pewno jest.
Komisja musi być, zbadać wszystkie okoliczności, ale nie znaczy to, że sukcesem tej komisji będzie "znalezienie winnego".
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeżeli winny był, to doprawdy nie widzę powodu, by go nie znajdować. Chyba, że uchwali się korektę prawa, że winnych szuka się tylko do określonej liczby ofiar.
Zaczyna się publicznie przypominać awanturę, jaką spowodowała odmowa lądowania prezydenckiego samolotu w Tbilisi. Nie wiem, czy to prawda, że tamten pilot pożegnał się z karierą. Ten uratował karierę, stracił życie.
Jeśli to wszystko prawda, to jest to w przypadku Prezydenta bardzo symboliczna śmierć. Szkoda, że zabrał ze sobą tylu ludzi.
Zaczyna się publicznie przypominać awanturę, jaką spowodowała odmowa lądowania prezydenckiego samolotu w Tbilisi. Nie wiem, czy to prawda, że tamten pilot pożegnał się z karierą. Ten uratował karierę, stracił życie.
Jeśli to wszystko prawda, to jest to w przypadku Prezydenta bardzo symboliczna śmierć. Szkoda, że zabrał ze sobą tylu ludzi.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Toteż napisałem "jeżeli był".
Zginął też aktor, Janusz Zakrzeński, coroczny Piłsudski 11 Listopada.
Zginął też aktor, Janusz Zakrzeński, coroczny Piłsudski 11 Listopada.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow