Trochę to przykre, ale rozkład na TS powinien być ustawiony na 50 km/h. Ja już widywałem takich, co na odcinku Nowoursynowska-Gocław nadrabiali 8 minut spóźnienia.dzidek pisze:Na odcinku Płowiecka-M.Służew
Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dziś już kolejny raz miałem przyjemność jeździć na skróconym 521 i powiem szczerze osoba, która robiła czas przejazdu na skróconej trasie powinna uczyć resztę tworzenia znakomitego czasu przejazdu! Niemal cały czas o czasie (poza kilkoma półkursami gdzie opóźnienie było spowodowane przez spore korki ale i tak odjazdy z Falenicy o czasie). Na prawdę zarówno dojazd TŁ na Wiatrak jak i jazda do Falenicy i zjazd na zakład , przez całą zmianę czas przejazdu wyśmienity! Jedynie przyczepić się moża do wyjazdu z Zajezdni do GUSu i zjazdu na zakład od GUSu bo jest na to po 20 min i zarówno w dzień jak i późnym wieczorem jest go o dwa razy za dużo no ale to jest mało istotne przy całym czasie przejazdu!
Jeszcze raz gratulację dla jego twórcy! 
Nie wiem, czy to tylko dziś, ale koło 18 jechałem 523 z Olszynki. Strasznie się wlókł. Dojechał na Os. Wolska punktualnie - 18.23. Na trasie łazienkowskiej wyprzedziło nas 382.
Czy tam są zazwyczaj takie korki, że są takie długie czasy na popołudnie? Czy nie zmienili rozkładu od czasu uruchomienia buspasa przy Trasie łazienkowskiej?
Fakt. Niektóre czasy przejazdu na 167 są bajeczne. Np w dzień powszedni między Os.Wolska a PKP Kasprzaka inne linie mają 1 minutę (lub 1-2) a 167 ma 1-5. Ale tam czasem rano po 8 faktycznie są duże korki. 136 którym jeżdżę traci tam około 10 - 15 minut. Niemniej jednak zauważyłem że np. na OS.WOLSKA
CHOMICZÓWKA w międzyszczycie w DP autobusy przyjeżdżają często spóźnione (nawet do 3 minut). Ciekawe czemu, przy takich czasach?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I to jest absurdalne w polityce ZTM.pawcio pisze:Żaden rozkłąd na TŁ nie uwzględniał tamtejszych korków. Wręcz buspas przywrócił realność tamtejszych rozkładów.
I jak tu sprzedać pasażerom i niepasażerom poprawę po poszczególnych inwestycjach z jednej strony, a z drugiej - jak można wciskać ciemnotę, że "nasze pojazdy jeżdżą bardzo punktualnie"...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jedyne zastrzeżenie jakie mam to takie że w kierunku Wiatracznej jest ok. 2 minuty za dużo. Nawet jeśli trafi się dłuższa kolejka do wjechania na rondo przy Marsa i na Płowieckiej jest się -1 czy -2 to na Wiatraczną i tak dojeżdża się co najmniej na +1. Według mnie te 2 minuty możnaby spokojnie uciąć na odcinku Płowiecka-Gocławek (1 zamiast 2) oraz Pl. Szembeka-Wiatraczna (4, a tak od ok. 18 może nawet i 3dzidek pisze:Dziś już kolejny raz miałem przyjemność jeździć na skróconym 521 i powiem szczerze osoba, która robiła czas przejazdu na skróconej trasie powinna uczyć resztę tworzenia znakomitego czasu przejazdu!
- Bastian
- Sułtan Maroka
218 ma ciężki żywot. Przejechałem się od Wilanowskiej do Królikarni: przyjechał i od razu odjechał. Frekwencja przyzwoita - trochę ludzi jechało np. spod GM na Wyględów, niemało z Wyględowa do metra - generalnie siedzące zajęte (z wyjątkiem końcówki, rzecz jasna). Przejazd od ZAJEZDNI do WORONICZA zajął mu 9 minut, zamiast rozkładowych dwóch, odcinka CURTIS PLAZA do WORONICZA 17 minut zamiast 6. Cała podróż - 35 minut (rozkładowo 20 minut). Do KRÓLIKARNI dotarł 17 minut po przyjeździe, 14 po odjeździe...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Dęboszczak
dzisiaj wszystko stało bardziej niż normalnie...Bastian pisze:218 ma ciężki żywot. Przejechałem się od Wilanowskiej do Królikarni: przyjechał i od razu odjechał. Frekwencja przyzwoita - trochę ludzi jechało np. spod GM na Wyględów, niemało z Wyględowa do metra - generalnie siedzące zajęte (z wyjątkiem końcówki, rzecz jasna). Przejazd od ZAJEZDNI do WORONICZA zajął mu 9 minut, zamiast rozkładowych dwóch, odcinka CURTIS PLAZA do WORONICZA 17 minut zamiast 6. Cała podróż - 35 minut (rozkładowo 20 minut). Do KRÓLIKARNI dotarł 17 minut po przyjeździe, 14 po odjeździe...
-
desert_eag
No to trafiłeś na szczytBastian pisze:218 ma ciężki żywot. Przejechałem się od Wilanowskiej do Królikarni: przyjechał i od razu odjechał. Frekwencja przyzwoita - trochę ludzi jechało np. spod GM na Wyględów, niemało z Wyględowa do metra - generalnie siedzące zajęte (z wyjątkiem końcówki, rzecz jasna). Przejazd od ZAJEZDNI do WORONICZA zajął mu 9 minut, zamiast rozkładowych dwóch, odcinka CURTIS PLAZA do WORONICZA 17 minut zamiast 6. Cała podróż - 35 minut (rozkładowo 20 minut). Do KRÓLIKARNI dotarł 17 minut po przyjeździe, 14 po odjeździe...