A wcześniej nie stały?aqqaqq pisze:Jeśli twierdzisz, że autobusy stanęły w korkach wywołanych buspasem na TŁ
Buspasy
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Decyzji ZTMu.tarantula01 pisze:]Bus-pasów? Proszę.
Oszczędź mowę trawę swoim wyborcom, ja się mieszkać na Białołękę nie wybieramWażne miejsca nie powinny przesłaniać mniej ważnych miejsc.(...)Glonojad pisze:Ja się akurat zgadzam z treścią odpowiedzi ZTM, że są ważniejsze miejsca. Są. A liczba osób, które mogą prowadzić takie sprawy, jest skończona i jest to liczba nieduża. Więc naprawdę lepiej, by walczyli o inne sprawy nawet, jeśli nie są one popierane przez popularnych radnych.
A sprawa jest prosta i to podstawa zarządzania dużą jednostką - trzeba umieć określić priorytety.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
Aha mieszkańcom Bielan, bo głównie o 116 mi chodzi.Glonojad pisze:Oszczędź mowę trawę swoim wyborcom...
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wcześniej prawy pas Waryńskiego - przeznaczony do skrętu w TŁ w kierunku wschodnim - jechał prawie płynnie, tj. przez cały czas zielonego światła samochody zjeżdżały z Waryńskiego na TŁ, a korek zbierał się dopiero na zjeździe z RJP na TŁ. Teraz bywa, że na zielonym zjadą 2-3 samochody i więcej się nie zmieści.Bastian pisze: A wcześniej nie stały?
- Bastian
- Sułtan Maroka
To znaczy, że jest za dużo samochodów.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Taka oftopowa ciekawostka. Notka z dziennika "Słowo Powszechne" z 30 kwietnia 1980 ! roku na temat wydzielonych pasów dla autobusów na ulicy Marszałkowskiej

Kilknijcie by zobaczyć duży obrazek
Znalazłem przypadkiem, bo czegoś akurat z tej gazety potrzebowałem.
Musze poszukać we wcześniejszych numerach zapowiedzi i zerknąć do Życia Warszawy z tego okresu.

Kilknijcie by zobaczyć duży obrazek
Znalazłem przypadkiem, bo czegoś akurat z tej gazety potrzebowałem.
Musze poszukać we wcześniejszych numerach zapowiedzi i zerknąć do Życia Warszawy z tego okresu.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak widać, myślenie niektórych ludzi o buspasach po prostu przez 40 lat się nie zmieniło. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- gregory5576
- Kontakt:
W nocy z 16/17-04-10 wymalowano bus pas na odcinku od przystanku "park Kaskada" do przystanku "osiedle Potok".
KIERUNEK ŻERAŃ FSO
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie, nie można. Samochód jest najmniej efektywnym środkiem transportu, jeśli chodzi o wykorzystanie korytarza komunikacyjnego.
- gregory5576
- Kontakt:
Walas pisze:Zgadza się. Miło się jeżdzi po tym BUSPASie tylko te dziury mogli by załatać.gregory5576 pisze:W nocy z 16/17-04-10 wymalowano bus pas na odcinku od przystanku "park Kaskada" do przystanku "osiedle Potok".![]()
KIERUNEK ŻERAŃ FSO
Zalegalizowano to co już było w użyciu od dawna no i busy już śmigają legalnie. Mam tylko nadzieję że zrobią go z czasem aż do zjazdu na bródno
- tarantula01
- Kontakt:
Skończy się na wjeździe (północnym) Wisłostrady na most Grota.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- gregory5576
- Kontakt:
Dobre i to już coś jest.tarantula01 pisze:Skończy się na wjeździe (północnym) Wisłostrady na most Grota.