Dla Kleszczowej trwają przymiarki do remontu całościowego - chyba jakoś na dniach Biuro Ochrony Środowiska wydało postanowienie o przeprowadzeniu pełnej procedury środowiskowej.drapka pisze:brakuje Kleszczowej.
Co ZDM "wyfrezuje"?
Moderator: Wiliam
- humptyangel
- Kontakt:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak to zrobią teraz, to przynajmniej ścieżka rowerowa będzie z czymś połączona... 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Brakuje też dużej części TŁ.
Poza tym tak się zastanawiam, czemu przy okazji robienia BUS-PASa nie można było jako BUS-PAS zaaranżować prawy pas z czerwonej kostki na odc. ŻiW - GUS. Oczywiście uprzednio remontując.
Spacerowa, Goworka i Sobieskiego od Gagarina do Dolnej też brakuje.
Podobnie jak Belwederskiej od Gagarina do Łazienek. Jest tam gorsza nawierzchnia niż w Al. Ujazdowskich.
Poza tym tak się zastanawiam, czemu przy okazji robienia BUS-PASa nie można było jako BUS-PAS zaaranżować prawy pas z czerwonej kostki na odc. ŻiW - GUS. Oczywiście uprzednio remontując.
Spacerowa, Goworka i Sobieskiego od Gagarina do Dolnej też brakuje.
Podobnie jak Belwederskiej od Gagarina do Łazienek. Jest tam gorsza nawierzchnia niż w Al. Ujazdowskich.
Projekt chyba zakładał przeniesienie buspasa po wyremontowaniu kostki. Po.BJ pisze:Poza tym tak się zastanawiam, czemu przy okazji robienia BUS-PASa nie można było jako BUS-PAS zaaranżować prawy pas z czerwonej kostki na odc. ŻiW - GUS. Oczywiście uprzednio remontując.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Domino2001
Oby jak najpóźniej to się stało bo i tak nie poprawi sytuacji na TŁ (przed GUSem z 3 pasów auta będą się wciskać na 2 pasy, przez co ruch będzie mniej płynny niż obecnie) a autobusy z 4 pasa (buspasa) będą musiały przeskakiwać na 2 pas.pawcio pisze:Projekt chyba zakładał przeniesienie buspasa po wyremontowaniu kostki. Po.BJ pisze:Poza tym tak się zastanawiam, czemu przy okazji robienia BUS-PASa nie można było jako BUS-PAS zaaranżować prawy pas z czerwonej kostki na odc. ŻiW - GUS. Oczywiście uprzednio remontując.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jednak Dźwigowa i Świerszcza nie będą frezowane w ten sam weekend.
ZDM pisze:W najbliższy weekend odnowę nawierzchni przejdą trzy ulice: Dźwigowa na odcinku od Połczyńskiej do Wałowickiej; Radiowa od Powstańców Śląskich do Wrocławskiej oraz Lubelska od Grochowskiej do Bliskiej. Ruch na wspomnianych odcinkach ulic zostanie zamknięty w piątek 23 kwietnia o godz. 22.00 a przywrócony w poniedziałek 26 kwietnia o godz. 4.00.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Domino2001
Niestety, długo poczeka jeszcze na wyfrezowanie. Przy pętli na Służewcu przed ulicą Suwak stoi stos rur ciepłowniczych. Będą ciągnąć do Żwirek magistralę pod jednostkę wojskową pod numer 9/13.dzidek pisze:Zastanawiam się kiedy ZDM wyfrezuje ulicę Żwirki i Wigury między 1 Sierpnia a Hynka bo prawy pas w stronę Lotniska jest w tragicznym stanie.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Na kilkanaście minut przed 22 ruch drogowców w okolicy Dźwigowej jak i na samej Dźwigowej niczym w mrowisku. Pełno ludzi na każdym skrzyżowaniu
Najlepsze było jak przed samym zamknięciem ulicy doszło do kolizji dwóch aut i natychmiast utworzył się wielki korek w stronę Globusowej
Po 22 służby miejskie walczyły z sygnalizacją świetlną na skrzyżowaniu przy Ciepłowni.
Mimo wszystko fajnie było dziś ostatni raz przejechać się podziurawionym tunelem na Dźwigowej
Mimo wszystko fajnie było dziś ostatni raz przejechać się podziurawionym tunelem na Dźwigowej