Kluby się łączyły od zawsze, nawet i sto lat temu. Ich prawo, nie ma tu co wydziwiać.Szeregowy_Równoległy pisze:Może jestem jakiś dziwny, ale cholera mnie bierze jak Lech gra na licencji Amiki, żeby uniknąć spłaty zadłużenia poprzedniej spółki czy jak Wojciechowski kupuje licencję Groclinu i udaje, że to dalej ta sama Polonia.
Piłka kopana we wszystkich odsłonach
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Konwiktorski
Teraz już nie pamiętam, swego czasu było to rozmontowywane na części pierwsze. Z tego co pamiętam, spółki się połączyły wnosząc posiadane aktywa, w tym kontynuację tradycji Polonii. Groclin i jego sukcesy pozostały w Grodzisku gdzie ich miejsce i czym klub z Grodziska słusznie się szczyci. JW zrobił biznes w jego stylu - mam kasę i mi wszystko wolno - kij mu w oko, kiedyś nie będzie go a kibice pozostaną. Polonia jest zawsze tam gdzie jej ferajna.Szeregowy_Równoległy pisze:Na pewno nie jest to Dysko-Polo. Może jestem jakiś dziwny, ale cholera mnie bierze jak Lech gra na licencji Amiki, żeby uniknąć spłaty zadłużenia poprzedniej spółki czy jak Wojciechowski kupuje licencję Groclinu i udaje, że to dalej ta sama Polonia. I dopisuje sobie dwa mistrzostwa Polski, których Groclin nie zdobył. Zdaje się, że najstarszy klub stolicy w momencie zakupu licencji Groclinu nie został zgłoszony do rozgrywek ówczesnej drugiej ligi i teraz nie wiem co z nim. Rozwiązano klub? Gra w jakiejś osiemnastej lidze?Konwiktorski pisze:Nie wiem, wiem za to jaki jest najstarszy istniejący klub w Warszawie
Widzisz, mnie też cholera bierze jak radziecko-socjalistyczny twór CWKS udaje że ma coś wspólnego z przedwojenną, rozwiązaną w 1938 roku Legią.
Dla mnie Legia zawsze będzie klasową drużyną, więc również miarodajnym porównaniem. A pewnie, entuzjazm mógł mnie ponieść. Polonia gra od 6-7 kolejek równą, coraz bardziej widowiskową i skuteczną piłkę i co chwila przywozi punkty. Trzy zwycięstwa pod rząd w perspektywie ogromnie nieprzewidywalnej rundy wiosennej to jest coś ponad przeciętność. Z resztą, co tam. Jest dobrze a będzie na pewno lepiej.Szeregowy_Równoległy pisze:Swoją drogą z tą najlepszą piłką w Polsce to żeś się trochę rozpędził, wczoraj na przykład Śląsk grał dużo ciekawiej niż Polonia. I tak co kolejkę ktoś inny gra najlepszą piłkę w Polsce, bo taka to liga i taki poziom tej piłki. A w tej chwili każda drużyna naszej ekstraklasy jest w stanie wygrać z Legią. Trzeba się nie przestraszyć i trochę pobiegać.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Lech, nie Lech... Odra wreszcie spadła, a myślałem już że nic tego potwora nie ruszy
Poza tym z tego miejsca chciałbym przyznać nagrodę Trenera Roku panu Ryszardowi Wieczorkowi. Prowadził on Odrę do września zeszłego roku, a sezon kończył w Piaście Gliwice, gdzie zatrudniony był od marca. Nagrodę przyznaję za spuszczenie dwóch drużyn w jednym sezonie. Ciekawostką jest, że pan Ryszard w zeszłym sezonie przyłożył łapkę do spuszczenia Górnika Zabrze, prezentuje więc równą formę pomimo upływającego czasu.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Poza tym tak szczerze: mi pasuje, że Legia nie zagra w pucharach. Może dzięki temu ktoś przejrzy na oczy i przestanie przewartościowywać aktualny skład. Gdyby zajęli trzecie miejsce i w pucharach mieli wystąpić to byłby to wynik grubo ponad stan. A Ruch zasłużył na to, żeby jakąś nagrodę dostać. Zapieprzali aż miło było patrzeć, bardzo chciałbym zobaczyć w Legii tyle zaangażowania, ile widać było u takiego Grzyba. I to zapieprzali nie dostając kasy, którą dostawać powinni. Zresztą w Kielcach wyszli w koszulkach z odpowiednim hasłem. Porównując ich do Legijnych gwiazdeczek, którym brakuje tylko ptasiego mleka, nabieram do Niebieskich szacunku.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Możesz sprzedawać Lewandowskiego, mamy Arruabarrenę
Ciekawe kto jeszcze nie trafił do Legii, bo mieli Tito czy Descargę.
Ciekawe kto jeszcze nie trafił do Legii, bo mieli Tito czy Descargę.
Gorzej być nie może. Ja to się teraz zastanawiam, że chyba to nie może być już wina piłkarzy, a trenerów. Którzy nie potrafią nic z nich wyciągnąć, no bo kuchwa nie uwierzę, że na 40 milionów ludzi rozwiniętego kraju, nie ma jedenestu chłopa co by potrafili wygrać z trzecią drużyną Azerbejdżanu
Ale było zabawnie wczoraj, oj tak
Ale było zabawnie wczoraj, oj tak
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ktoś zna ich budżety?Piotrek pisze:nie uwierzę, że na 40 milionów ludzi rozwiniętego kraju, nie ma jedenestu chłopa co by potrafili wygrać z trzecią drużyną Azerbejdżanu
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Budzetu nie znam ale ich sklad jest ogolnodostepny, z obcokrajowcow maja jednego gruzina i dwoch albanczykow. Reszta to azerowie, wprawdzie sporo reprezentantow ale jak gra reprezentacja azerbejdzanu widzielismy calkiem niedawno.Bastian pisze:Ktoś zna ich budżety?Piotrek pisze:nie uwierzę, że na 40 milionów ludzi rozwiniętego kraju, nie ma jedenestu chłopa co by potrafili wygrać z trzecią drużyną Azerbejdżanu