Dyskusje o PKSach wszelakich
Moderator: JacekM
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
No właśnie na tym się dorobili - na początku lat 90 przestały być "modne" wyjazdy do pracy do USA a zaczęły do Belgii - bliżej a zarobek wcale nie gorszy. PKS Siemiatycze uruchomił takie połączenie - z początku jeździły jelcze, potem dorobili się busów rejsowych wysokiej klasy. Obecnie poza Brukselą oferują także połączenia z Londynem (info za oficjalną stroną PKS Siemiatycze )
Chyba trochę schodzimy z tematu
Chyba trochę schodzimy z tematu
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
I co ciekawe autobusy z Siemiatycz do Brukseli cieszą się od wielu lat niesłabnącym powodzeniem.
jak Bastian albo Filip przyjdzie to przerzuci to do mnie na KiZ jak sądze
jak Bastian albo Filip przyjdzie to przerzuci to do mnie na KiZ jak sądze
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Tak, ale Legionowo jest w jurysdykcji tego przedsiębiorstwa. Wiele PKSów tak obsługuje komunikacje miejskie. Tymbardziej, że większość kursów NDM to kursy z Warszawy, nijak mnie związane z miastem Nowy Dwór Mzawiecki, lub będącym jedynie na trasie tych kursów. Natomiast kursy, o których mówie (musiałbym poszukać gdzie to widziałem) dotyczyły jakiś bardzo śmiesznych kursów z Płocka do (tu czarna dziura w pamięci) co Kutna albo Torunia.
15/12/2005-12/7/2019
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A to chyba PKS Mława zbijał fortunę na połączeniu Warszawa- Kołobrzeg
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Takich połączeń jest coraz więcej. PKS Radom jeździ na przykład na trasie Lublin-Łódź, Lublin-Poznań lub Warszawa-Szczawnica. Wspomniany PKS Grójec uruchomił z kolei połączenie Warszawa-Muszyna.TLG pisze:PKS Grójec miał ciekawy kurs: Rymanów-Warszawa. Obsługiwany MANem Lion's Coach. Kilka wybitnie eksterytorialnych kursów wyrabiał też mój ulubiony PKS Nowy Dwór Maz.
No tak. Ale to wszystko zależy od skomunikowania z liniami terytorialnymi. Niesądzę, żeby opłacało się podsyłać próżny autobus ze 100km. Czysta ekonomia.
Połaczenie Krynica Zdrój-Warszawa : PKS Ostrowiec
Sporo połączeń Radom-Warszawa : PKS Grójec
Połaczenie Krynica Zdrój-Warszawa : PKS Ostrowiec
Sporo połączeń Radom-Warszawa : PKS Grójec
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- R-9 Chełmska
to robi nadal PKS WarszawaTLG pisze:Całkiem niedawno to połączenie robił PKS Warszawa (jakoś o 6 rano wyjeżdżał z Zachodniej). To jest jakieś inne połączenie?MZ pisze:Warszawa-Szczawnica
jakoś po 21 odjeżdża nocne połączenie obsługiwane co drugi dzień naprzemiennie przez PKS N.Sącz i PKS Radom
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Dokładnie o 21:15. Jak ktoś jest zainteresowany tego typu połączeniami, to polecam wyszukiwarkę na stronie PKS Warszawa: http://www.pks.warszawa.pl/ramki.php?s=k_glowna .R-9 Chełmska pisze:jakoś po 21 odjeżdża nocne połączenie obsługiwane co drugi dzień naprzemiennie przez PKS N.Sącz i PKS Radom
ja o pks-ach wiem tylko tyle, że na trasie Toruń - Golub-Dobrzyń smigają 4 oddziały PKS (Rypin, Toruń, Lipno, Grudziądz).......bałagan jaki jest ze zniżkami w poszczególnych kursach oraz masakryczny obraz taboru wyjeżdżającego na tej trasie skłania mnie do tego, że nigdy przenigdy nie wybiore PKS-u jako forme podróżowania (chyba że nie ma innej możliwości dotarcia w jakieś konkretne miejsce).....nigdy nie dażyłem i nie daże tej firmy jakimkolwiek szacunkiem z mojej strony - nie mówie że jest nie potrzebna, ale do zrobienia jest tyle że szkoda pisać/gadać