Okolicznościowe linie specjalne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Solaris U10
Odjazdy K-1 powinny być z DWC 26 moim zdaniem, bo tam się ludzie gromadzili i to nawet o 13 (tu kolejny wniosek). Po trzecie, nie wiem, czy w sytuacji, kiedy stoi Powstańców Śląskich na całej długości i wszystkie inne ulice dookoła jest sens wozić ludzi ze Śródmieścia autobusami. Od Bemowa-Ratusza spora część ludzi szła na piechotę. Warto by się zastanowić nad zamknięciem PŚ przed koncertem (jednego pasa przynajmniej).
- R-9 Chełmska
To nie bardzo linia specjalna, ale dlaczego w dniu koncertu 23 jeździ tak rzadko??
http://ztm.waw.pl/rozklady.php?u=23/506602.HTM&c=76&l=1
http://ztm.waw.pl/rozklady.php?u=23/506602.HTM&c=76&l=1
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
bartoni722
- R-9 Chełmska
-
bartoni722
Co nie zmienia faktu, że beznadziejnie to zrobiono - trzeba było dopisać pod rozkładem, że kursują dodatkowe wozy na skróconej trasie albo po prostu od tej 14 zrobić w rozkładzie wpis "kursuje co 3 minuty". Bo tak to statystyczny pasażer dostaje sprzeczne informacje - ZTM mu obiecuje dodatkowe wozy na tych liniach, a ten sam ZTM umieszcza rozkład z mniejszą liczbą kursów niż zwykle, kompletnie tego nie wyjaśniając. Ja rozumiem, że wtyczki, sterowanie NR, ale trochę zdrowego rozsądku i myślenia to by się jednak zdecydowanie przydało. To samo te karteczki jeżdżace po Piasecznie - to były takie proste rzeczy, bardzo dobre pomysły, ale wykonanie spartolone koncertowo.pawcio pisze:Bo oprócz tego co ok. 3 minuty były wysyłane zgodnie z poleceniami nadzoru ruchu kursy na trasie skróconej do Ratuszowej-ZOO.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
Muszę pochwalić dzisiejszą robotę pracowników ZTM na pętli Chomiczówka. W sumie na Conrada również dobrze sobie radzili chociaż moim drugim kursem gdy stanęła cała Conrada i skrzyżowanie z Powstańców nie zapanowali nad tłumem próbującym dostać się do mojego autobusu (pomimo, że częściowo stałem już na drugim pasie). Ostatnie drzwi były wielokrotnie otwierane od zewnątrz przyciskiem awaryjnego otwierania drzwi. Mimo wszystko nie było tak źle bo wozy co chwila były podstawiane. Większość kierowców zrobiła po 2 kółka choć byli tacy co po 3 jechali
W zasadzie gdyby nie bezradność i brak jakiejkolwiek reakcji policji na blokujące się skrzyżowanie Conrada z Powstańców mógłbym powiedzieć, że organizacja linii do M.Wawrzyszew była b.dobra. Mam nadzieję, że przy kolejnych takich imprezach policjanci zamiast stać przy radiowozach pokierują ruchem albo Conrada zostanie całkiem zamknięta dla ruchu indywidualnego bo wozy niepotrzebnie stały z osobówkami w korku. Ale i tak nie było tak źle jak na linii jadącej na Centralny , która łapała podobno ogromne opóźnienia na Powstańców Śląskich. Na południe od lotniska zator był gigantyczny