Hahaha niezłe jajaVolwi pisze:Słowem: to dopiero pierwszy dzień remontu, z czasem na pewno zdecydowana większość omawianych kwestii się ustabilizuje, ale wczoraj bałagan był niesamowity
Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
-
Dzulikiewicz
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Da się, niemniej jest to zmuszanie kierujących autobusami do łamania przepisów. Żeby skręcić w lewo trzeba opuścić trambuspas, a nie ma możliwości zrobienia tego w sposób przepisowy bo jest linia ciągła. Ja ciągnąłem buspasem do końca i po powierzchni wyłączonej przed samym przystankiem METRO RATUSZ zjeżdżałem w prawo, 160 w większości zmieniały pas wcześniej i chwilę stały w korku.Bernard pisze:O, czyli jednak się da skręcić w lewo autobusem.Dzulikiewicz pisze:160 i 444 jeżdżą Marszałkowską.
-
Dzulikiewicz
Oczywiście że da się zjechać przepisowo, jest przerywana linia jakieś 100m przed muzeum(w okolicach rozwidlenia jezdni).Szeregowy_Równoległy pisze:Da się, niemniej jest to zmuszanie kierujących autobusami do łamania przepisów. Żeby skręcić w lewo trzeba opuścić trambuspas, a nie ma możliwości zrobienia tego w sposób przepisowy bo jest linia ciągła.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Zapewne chodzi ci o zawrotkę? Jest to skrzyżowanie, ruch nie jest kierowany, zmiana pasa ruchu jest zabroniona. A nawet gdyby nie była, to autobus się nie zmieści, zahaczy linię ciągłą kołem, w związku z czym również nie może w tym miejscu przepisowo zmienić pasa.
-
Dzulikiewicz
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Przejeżdżałem tam dzisiaj 9 razy i jestem niemal pewien że jest linia ciągła. Jedyny fragment linii przerywanej w między tunelem a pl. Bankowym jest przy zawrotce koło muzeum. Innych brak. Niemniej dopuszczam możliwość przeoczenia 
A ten fragment mapy jest zdaje się z czasów budowy trambuspasa, więc oznakowanie mogło się troszkę zmienić.
A ten fragment mapy jest zdaje się z czasów budowy trambuspasa, więc oznakowanie mogło się troszkę zmienić.