Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czyż puszczenie autobusów nieukończoną ulicą nie jest cudem? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Mnie z okazji beatyfikacji zastanawia inna sprawa. W niedzielę będzie szła procesja z Pl. Piłsudskiego do Świątyni Opatrzności Bożej
trasa ma biec Krakowskim Przedmieściem - Nowym Światem - Al. Ujazdowskim - Belwederską - Gagarina - Czerniakowską - Powsińską - Wiertniczą - Al. Rzeczypospolitej - Klimczaka.
Czyli 3/4 południowej części miasta będzie wyłączono z ruchu - wg. zapowiedzi na jakieś 3-4 h. Co prawda tylko w kierunku Wilanowa, ale w drugą stronę utrudnienia będą spore.
[ Dodano: |2 Cze 2010|, 2010 19:41 ]
trasa ma biec Krakowskim Przedmieściem - Nowym Światem - Al. Ujazdowskim - Belwederską - Gagarina - Czerniakowską - Powsińską - Wiertniczą - Al. Rzeczypospolitej - Klimczaka.
Czyli 3/4 południowej części miasta będzie wyłączono z ruchu - wg. zapowiedzi na jakieś 3-4 h. Co prawda tylko w kierunku Wilanowa, ale w drugą stronę utrudnienia będą spore.
[ Dodano: |2 Cze 2010|, 2010 19:41 ]
Cudem by było gdyby udostępnili Al. WilanowskąBastian pisze:Czyż puszczenie autobusów nieukończoną ulicą nie jest cudem?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zdaje się, że szykuje nam się jednokierunkowe zamknięcie Wałowickiej w najbliższych dniach 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Miasto woli dmuchać na zimne. Oni pewnie sami wiedzą, że to na wyrost, ale organizują takie środki, by potem nie było zarzutów, że komunikacji nie było.Adam G. pisze:Po drugie, znów okazuje się że mamy zbyt dużo pieniędzy? Naprawdę nikt nie jest się w stanie nauczyć, że te wszystkie zasilenia i linie specjalne są mocno na wyrost i z całą pewnością tym razem nie będzie inaczej?
![]()
Korki na warszawskim Okęciu: na al. Krakowskiej dłużej będzie zielone
(...) Wczoraj i dzisiaj Michał Wąsowicz, burmistrz dzielnicy, spotkał się w tej sprawie z Dyrekcją ZTM - mówi Porębska. Została podjęta decyzja o wydłużeniu czasu działania zielonych świateł w dwóch kierunkach - na drodze z miasta i do miasta. Autobusy jadące z Warszawy pojadą ul. Szyszkową, Działkową i będą wyjeżdżały z ul. Mineralnej.
- Dopóki nie zostanie to wprowadzone, nie mamy podstaw, żeby cieszyć się lub smucić z tej decyzji - mówi Igor Krajnow z ZTM. Dodaje, że ZTM zrobi wszystko, żeby rozładować korki. (...)
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
-
bartoni722
ZTM pisze: 222
Czasowa zmiana trasy linii 222
od 05.06.2010 (sobota) do 06.06.2010 (niedziela)
Autobusy linii 222 zostają skierowane na trasę objazdową:
Od skrzyżowania ulic Woronicza / Samochodowa / Joliot-Curie w obu kierunkach ulicami:
Woronicza – al. Niepodległości – Malczewskiego i dalej bez zmian.
Na trasie objazdowej obowiązują wszystkie napotkane przystanki oraz dodatkowy na ul. Malczewskiego po skręcie z al. Niepodległości - POLSKIE RADIO 53.
W tym czasie zawieszone zostaje funkcjonowanie przystanków:
SAMOCHODOWA 06;
JOLIOT-CURIE 01, 02;
POLSKIE RADIO 03, 04.`
Powodem zmian jest modernizacja ul. Malczewskiego na odcinku od ul. Modzelewskiego do ul. Joliot-Curie.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Może ktoś mi wyjaśnić czemu mają służyć te wstrzymania ruchu na w/w liniach? Kilka lat temu gdy ZTMowi się chciało to pracownicy NR kierowcali autobusy przez Korotyńskiego, Grójecką do Dickensa i ruch odbywał się płynnie a od pewnego czasu autobusy po prostu stoją w zatrzymaniu... Jak to ma sens? I jeszcze jedno pytanko czy jeśli bym takim autobusem akurat kierował to mógłbym samemu zmienić trasę i ominąć procesję czy skoro nie ma takiego zlecenia to mam stać za procesją w zatrzymaniu?ztm pisze:6) w godz. 10:30 – 12:30 Parafia pw. Opatrzności Bożej – Rakowiec
Trasa procesji: wyjście z kościoła pw. Opatrzności Bożej – ul. Dickensa – ul. Pawińskiego –
ul. Księcia Trojdena – ul. Sanocka – ul. Pruszkowska – ul. Pawińskiego – ul. Dickensa – powrót
do kościoła pw. św. Opatrzności Bożej.
Mogą wystąpić krótkotrwałe wstrzymania ruchu kołowego dla linii:157, 172, 186 i 512