Nie wiem czemu w Ostrobramskich deskorolkach nie zamontowali tych wyświetlaczyTyrystor pisze:Bez chybamarcus pisze:Busteki póki co chyba tylko z tyłu i w sztywniakach z R-7 i R-11.
Informacja pasażerska
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
1/22
2128+2129. Wg lektora przystanek Batalionu Platerówek. Wg tablicy bocznej też. A pod sufitem Jagiellońska-MPWiK.
Czekam dziś sobie na przystanku woronicza na 17. Wyjeżdża z R-3 linia 23 (kurs wieczorny). Wsiadam i zastanawiam się ,czy jedzie na Czynszową czy Nowe Bemowo, bo z tablicy się nie dowiem. Jedyną formą informacji jest motorniczy. Czy nie dałoby się zrobić jakiś tablic dojazdowych? Pasażerowie dowiedzieliby się ,gdzie jedzie tajemniczy tramwaj.
Mimo, że nie jeździłem nowymi Solarisami, to widziałem je na zdjęciach. Na pulpicie widziałem sterownik SRG-3100P, zatem chyba wszystkie dane wgrywane do Urbinetek są takie same jak w innych autobusach z Ostrej, nie rozumiem zatem tego krzyku o nieprawidłowe zapowiedzi - już od jakiegoś czasu widzę na wyświetlaczach autobusów z R-3 złe określenie typu przystanku (NŻ jako stały i na odwrót, pętla jako NŻ), ale jakoś zarówno telewizja, jak i kierowcy, a także podróżujący nowymi nabytkami forumowicze sprawiają wrażenie, jakby to był nowy problem. Ech.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- Solaris U10
Prawdopodobnie w przypadku opóźnienia wyświetlacz pokazuje wyłącznie kraniec, zaś ręcznej korekty nie ma. Tak samo zresztą jest w przypadku wewnętrznych wyświetlaczy w Alpino/SU12 - gdy do odjazdu została mniej niż minuta, nie pokazuje się nic.NR pisze:Co prezentuje wyświetlacz w przypadku przyjazdu na kraniec po rozkładowym odjeździe ?
Czy kierowca może wprowadzić korektę wyświetlanego tekstu gdy np. wóz jest w trakcie TSB i odjazd zostanie przyśpieszony ?
Swoją drogą, można byłoby wyegzekwować od Mobilisu wyświetlanie informacji o czasie odjazdu również na zewnętrznym wyświetlaczu
Aha, a za wyłączanie zapowiedzi przez kierowców (słyszałem już wiele metod - wgrywanie napisu na wyświetlaczu przez "4" w R&G, włączanie mikrofonu, ucinanie kabli) powinny być jakieś dotkliwe kary. Jeśli komuś przeszkadzają zapowiedzi (inna sprawa, że powinno się dobrać optymalną głośność - może nawet powinno się to regulować automatycznie w zależności od otoczenia), to chyba najwyższy czas zmienić pracę.
noidea