O chłodzeniu i niechłodzeniu
Jeśli chodzi o A5xx, to lepiej pisać, gdzie jest, o wiele mniej skrobania.
Ja bym proponował blokowanie okien kabiny kierowcom grodzia, bo akurat oni to mają całą wysokość szyby odsuwanej, a ludziom marne kilka wąskich lufcików - KPINA!
Dziwne, że tego prasa nie opisała, jak wykoślawione systemy motywacyjne powodują uciążliwości dla pasażerów. Uświadomiony lud pracujący stolicy tym bardziej by wymuszał na PKS włączanie urządzenia (jeśli nie z wygody, to ze złośliwości - a co on będzie miał lepiej moim kosztem
)
Ja bym proponował blokowanie okien kabiny kierowcom grodzia, bo akurat oni to mają całą wysokość szyby odsuwanej, a ludziom marne kilka wąskich lufcików - KPINA!
Dziwne, że tego prasa nie opisała, jak wykoślawione systemy motywacyjne powodują uciążliwości dla pasażerów. Uświadomiony lud pracujący stolicy tym bardziej by wymuszał na PKS włączanie urządzenia (jeśli nie z wygody, to ze złośliwości - a co on będzie miał lepiej moim kosztem
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
-
metron
Tego nie robi kierowca, tylko mechanicy na zakładzie. A co zrobić? Nie wiem. Tego i tak nie sposób sprawdzić na zajezdni, gdy silnik jest zimny, kierowca sam dowiaduje się na mieście. Wtedy zazwyczaj dzwoni i prosi o podmiane. Jak są dyżurni to zwykle wóz się podmieni. Jak nie ma, to nic się nie da zrobić...
Niedawno sąsiad mi opowiadał o takim przypadku (SU18). Autobus mu cały czas grzał, nie dało się tego nijak wyłączyć. Na moją uwagę, czy nie można było tego odstawić na zakładzie, rzucił: "tak - i dostałbym lewara!". Dla jednego kółka się pomęczył (bo to była tylko "prymka" na 116 OIDP).
Ciekawostka... PKP Energetyka nakazała, by SKM Wwa wyłączała klimatyzację na odcinku za Włochami, gdyz podstacja nie wytrzymuje obciążenia. Polecenie to wykonuje PLK, ustami dyżurnych ruchu.
Info z drugiej ręki, niemniej na radio chodziły teksty "mechaniku, wyłączy Pan klimatyzację", "a jak mam wyłączyć, jak to jest jednostka bez otwieranych okien?".
Ktoś może się spotkał z takimi niedogodnościami w SKM? Może KM też to dotyczy, tam gdzie istnieje A/C?
Info z drugiej ręki, niemniej na radio chodziły teksty "mechaniku, wyłączy Pan klimatyzację", "a jak mam wyłączyć, jak to jest jednostka bez otwieranych okien?".
Ktoś może się spotkał z takimi niedogodnościami w SKM? Może KM też to dotyczy, tam gdzie istnieje A/C?
-
Michalk001