Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Co z E-2?
Moderator: Wiliam
E-2 to marnowanie brygad, powinno zostac zlikwidowane, E-5 moim zdaniem nalezy przywrócic po wakacjach.TGM pisze:E-5 praktycznie już nie istnieje, E-4, E-8 - niby pod koniec 2011 tramwaj jakiś ma być...
A co z E-2? Jedyna linia z takim oznaczeniem pozostanie? Wątpliwe. A powinna zostać. Bo niby po co ma się przy Dolnej zatrzymywać? Albo gdzieś na Woli jak od Bemowa do Centrum jest cholernie daleko.
Kurwa twoja mać! Zajebane autobusy to marnowanie brygad!?
Boże widzisz i nie grzmisz na tego idiotę
Znowu się wypowiada na temat linii którą nigdy nie jechał ale co tam
Boże widzisz i nie grzmisz na tego idiotę
Znowu się wypowiada na temat linii którą nigdy nie jechał ale co tam
E-2 cieszy się sporą popularnością i frekwencją. Jest bezkonkurencyjna w stosunku do linii jadących z Bemowa do metra. Jedyny problem jaki widzę to tylko kwestia oznaczenia. Na ten czas myślę, że nie powinniśmy zakrzątać sobie tym głowy.
Możesz uzasadnić?marko80 pisze: E-2 to marnowanie brygad, powinno zostac zlikwidowane
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
-
bartoni722
viewtopic.php?p=549691#549691 możę to dotyczy Targówka, ale można ładnie wpasować także dla Bemowa i WoliRutin pisze:Argumenty poproszę?SławekM pisze:Wróżę likwidację linii E-2.
"tramwaj jest czerwony - omija korki. Bemowo poradzi sobie bez czerwonych linii autobusowych - ważne by było ich mniej i miały rozkłady zbliżone do 171 czy 190
na 511 wystarczy brygad.bartoni722 pisze:Masz rację! A brygady włożyć w 511, rzecz jasnamarko80 pisze:E-2 to marnowanie brygad, powinno zostac zlikwidowane,
- Piotrek_2274
?! Tramwaje z Górczewskiej jadące kolanem przez Ciepłownię Wola, Tramwaju z Bemowa chyba już nie da się bardziej zawalić sygnalizacjami świetlnymi... Dziękuję za takie tramwaje.marko80 pisze:Zreszta bemowu jest za dobrze. Tam sa tramwaje,
Gratuluję znajomości, E-2 powstało w 1992 roku.marko80 pisze:Niedobitki PRLu zostana zlikwidowane tylko patrzeć.
Reszty wypowiedzi nie komentuję bo szkoda słów.
No i co? 171 i 190 Ci nie wystarczy z taka czestotliwoscia jak teraz na górczewskiej a pisząć bemowo miałem na mysli, wrocławska, radiowa itd jakbys nie zauwazył 13 jedzie do metra a 24 do centrum nie przez ciepłownie wola tylko prosto obozową i młynarską. A z górczewskiej jest sporo linii jak pisałem 171,190, 501, 523, 410 itd. Wiem ze E-2 zostało uruchomione w 1992 ale wtedy miało ekonomiczny sens. Teraz miasto zmienia polityke transportową stawiajac głownie na pojazdy szynowe. W tej koncepcji ani E-2 ani 507 sie nie miesci przynajmniej w czesci bemowskiej. Optymalne wykorzystane 507 to skrócenie z Gocławia do Emilii Plater np wraz z połączonym E-5, czyli stworzenie silnej 507 własnie na odcinku gocław - dw. centralny likwidacja E-5 wzmocnienie 507 i wycofanie z odcinka bemowskiego.Piotrek_2274 pisze:?! Tramwaje z Górczewskiej jadące kolanem przez Ciepłownię Wola, Tramwaju z Bemowa chyba już nie da się bardziej zawalić sygnalizacjami świetlnymi... Dziękuję za takie tramwaje.marko80 pisze:Zreszta bemowu jest za dobrze. Tam sa tramwaje,
Gratuluję znajomości, E-2 powstało w 1992 roku.marko80 pisze:Niedobitki PRLu zostana zlikwidowane tylko patrzeć.
Reszty wypowiedzi nie komentuję bo szkoda słów.
- Piotrek_2274
Doskonale o tym wiem. Przejedź się poza wakacjami np o 7 rano na przykład z przystanku Orlich Gniazd w stronę Centrum jakimkolwiek tramwajem. Wszyscy pasażerowie 507 i E-2 już się nie wepchną do tych tramwajów.marko80 pisze:jakbys nie zauwazył 13 jedzie do metra a 24 do centrum nie przez ciepłownie wola tylko prosto obozową i młynarską.
Owszem, jest sporo linii ale to nie oznacza że wożą powietrze.marko80 pisze:A z górczewskiej jest sporo linii
Zwątpiłem w to widząc cudowną sygnalizację przy Deotymy.marko80 pisze:Teraz miasto zmienia polityke transportową stawiajac głownie na pojazdy szynowe.
A 523 jadące przez całe miasto już się mieści. Przecież można je skrócić do Dw.Zachodniego z na olszynkę jechać pociągiem, czyż nie?marko80 pisze:W tej koncepcji ani E-2 ani 507 sie nie miesci przynajmniej w czesci bemowskiej.
Proponuję najpierw poznać realia Bemowskie a potem się wypowiadać. Równie dobrze ja mogę powiedzieć nie mieszkając na Tarchominie że jest tam za dobrze. Linie 503,509,510,186 jadą przez całe miasto i należy je zlikwidować a E-4,E-8 i 511 zcalić w jedną linię najlepiej zwykłą bo przecież i tak wszystkie dowożą do metra.
Tez nie jest zwolennikiem np 503 na tak długiej trasie, 509 jednak ma sens łączy dwa osiedla ktore nie maja komunikacji tramwajowej z centrum wilenska po drodze. 510 i tak ZTM czeka kiedy to uwalic, 186 potrzebne ale troche tez niedostosowane do realiów tkwi na trasie A-K w permanentych korkach. E-4 i E-8 mozna połączyc czemu nie + 508 a 511 jest jedyna linia dowozowa do metra z północnej czesci nowodworów wiec nie da sie tego z niczym polaczyc. A realia bemowskie swietnie znam. Siedze w tym temacie nie od dziś. Jednak mysle ze w tym przypadku ZTM czeka na okazje kiedy wprowadzic tam jakies korekty. Pierwsza taka okazją beda listopadowe zmiany w zwiazku z zamknieciem swietokrzyskiej i prostej. Mysle ze wtedy 507 juz sie nie utrzyma. Co do E-2 nie wiem ale trasa E-2 jest bardzo podobna do trasy 501, wystarczy lekko skorygowac i polaczyc te dwie linie w jedna tworząc np 501.Piotrek_2274 pisze:Doskonale o tym wiem. Przejedź się poza wakacjami np o 7 rano na przykład z przystanku Orlich Gniazd w stronę Centrum jakimkolwiek tramwajem. Wszyscy pasażerowie 507 i E-2 już się nie wepchną do tych tramwajów.marko80 pisze:jakbys nie zauwazył 13 jedzie do metra a 24 do centrum nie przez ciepłownie wola tylko prosto obozową i młynarską.
Owszem, jest sporo linii ale to nie oznacza że wożą powietrze.marko80 pisze:A z górczewskiej jest sporo linii
Zwątpiłem w to widząc cudowną sygnalizację przy Deotymy.marko80 pisze:Teraz miasto zmienia polityke transportową stawiajac głownie na pojazdy szynowe.
A 523 jadące przez całe miasto już się mieści. Przecież można je skrócić do Dw.Zachodniego z na olszynkę jechać pociągiem, czyż nie?marko80 pisze:W tej koncepcji ani E-2 ani 507 sie nie miesci przynajmniej w czesci bemowskiej.
Proponuję najpierw poznać realia Bemowskie a potem się wypowiadać. Równie dobrze ja mogę powiedzieć nie mieszkając na Tarchominie że jest tam za dobrze. Linie 503,509,510,186 jadą przez całe miasto i należy je zlikwidować a E-4,E-8 i 511 zcalić w jedną linię najlepiej zwykłą bo przecież i tak wszystkie dowożą do metra.