Co nas wkurza ze strony kierowcy lub motorniczego?

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 08 sie 2010, 2:46

Delfino pisze:niektóre stalowe rozkłady wymuszają wariacką jazdę np. 517
Raczysz żartować? W DŚ wlokłem się 40 km/h na odcinku Zajezdnia Kleszczowa - Piotra Skargi w obu kierunkach. W DP ostatnio trochę lepiej, choć nawet zmiennik wparował na DWC +5 :shock: (niewiele brakowało a zobaczyłbym tylko jego d*pę ;-) ).

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 08 sie 2010, 2:50

Delfino pisze:A tego to nie rozumiem. Nigdy nie miałem żadnych nieprzyjemności z powodu opóźnień.
I nie będziesz miał. Dlatego też, jeśli szybka jazda nie jest dla Ciebie (co nie jest ujmą), pozostaw rozkład w poważaniu i zajedź choćby -10. Szkoda nerwów O-) .

Awatar użytkownika
Delfino
Kontakt:

Post autor: Delfino » 08 sie 2010, 4:02

Nie no serio chciałbym zobaczyć +5 w DP na 517. Według mnie to fizycznie niemożliwe. Owszem można zrobić plusy na Ursusie, ale nie o to chodzi. Jak z Kleszczowej startujemy na zero, to na Targówku zero jest według mnie wyczynem, a plusa zrobić się nie da, chyba, że jakimś super szybkim Jelczem :P

reserved

Post autor: reserved » 08 sie 2010, 6:26

panzerloud pisze:Fajny ? nie rozumiem, i nie będę w to wchodził, bo pełnoby było truizmów i ogólników w tym akapicie.
No a jak ocenisz kierowcę, który za wszelką cenę chce wyprzedzić inny pojazd łamiąc masę przepisów na wariata, a chwilę później jadącego 50 km/h?
panzerloud pisze:Jak to jak wieśniaki, jeśli chodzi o ich aparycje to na to mieli / mają znikomy wpływ, tacy się urodzili i to by było nie fair czepiać się bo Pan ma np: za długi nos. Jeśli chodzi o ubiór, to też wieśniak to określenie na wyrost.
Nie chodzi mi o ubiór. Chodzi mi o to, że odrażają swoim wyglądam. Ja osobiście np. bałbym się podejść do takiego i np. spytać się o coś. Podejść kupić bilet też bym się bał bo pewnie dostał bym parę 'k***' przy okazji. O to mi chodzi.
rosier pisze:Ty patrz, a ja jak czasem czytam Twoje posty to, jak to powiedziec... jakby głupoty gadasz.
Może i głupoty ale to jest moja subiektywna opinia i mam prawo być niezadowolony z postępowania niektórych kierowców.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 08 sie 2010, 9:51

Jak wolisz jechać godzinę zamiast 40 minut autobusem to pozdrawiam Ciebie.
BP NMSP
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Walas

Post autor: Walas » 08 sie 2010, 10:14

Delfino pisze:Nie no serio chciałbym zobaczyć +5 w DP na 517. Według mnie to fizycznie niemożliwe. Owszem można zrobić plusy na Ursusie, ale nie o to chodzi. Jak z Kleszczowej startujemy na zero, to na Targówku zero jest według mnie wyczynem, a plusa zrobić się nie da, chyba, że jakimś super szybkim Jelczem :P
Na 517 już nie jednokrotnie doświadczyłem że można być przed czasem. Nie tak dawno jakiś MAN z R-13 przyjechał mi na Zajezdnię Kleszczowa->Targówek na +7 :shock: i potem wlókł się 30-40km/h jadąc dołem przez skrzyż. Alej i Śmigłowca i jeszcze przez RZS. Jadąc tak to z +7 zrobiło się na DWZ -2.
Na 118 też niejednokrotnie jadąc 30-40km/h na Spartańskiej meldowałeś się na +7.
Na 110 też nie raz jest za dużo czasu, bo przyjeżdza się na przyst. :mewa: Marymont(ten pierwszy) na +4-+5 i mój znajomu musiał tam odczekiwać te 4-5min żeby nie przyszedł na niego raport.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 08 sie 2010, 10:16

Dobra, ale to jest temat o tym co, cię wkurza. Ten post możesz przekopiować do tematu "Czasy Przejazdu"
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 08 sie 2010, 11:37

Delfino pisze:Nie no serio chciałbym zobaczyć +5 w DP na 517. Według mnie to fizycznie niemożliwe. Owszem można zrobić plusy na Ursusie, ale nie o to chodzi. Jak z Kleszczowej startujemy na zero, to na Targówku zero jest według mnie wyczynem, a plusa zrobić się nie da, chyba, że jakimś super szybkim Jelczem :P
Na pewno da się zrobić + solarisem, a jeśli solarisem, to i MAN-em. Jeśli nie ma korka na Ryżowej, to już na Kleszczowej robi się +3. Jeśli tego nie odczekasz to kolejne długie minuty są do Popularnej, i jadąc normalnie dalej właśnie tym sposobem można być na plusie w Centrum. Ja nie przekraczałem +2 snując się 40 km/h i łapiąc czerwone.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 08 sie 2010, 11:55

Walas pisze:Zresztą jeszcze zależy kto siedzi, bo jak była p. Basia to mogła walnąć raport a jak ten młody Filip to on kiedyś mojemu znajomemu powiedział że może być nawet +7 i nie walnie na niego raportu.
:arrow: Chwalisz się znajomościami, czy podpieprzasz publicznie ludzi za to, że przymykają oko na niektóre sprawy? Bo efekt chyba jest odwrotny od zamierzonego.

reserved

Post autor: reserved » 08 sie 2010, 12:45

Desert pisze:Jak wolisz jechać godzinę zamiast 40 minut autobusem to pozdrawiam Ciebie.
Czy ja gdzieś to napisałem? Napisałem o zwykłym bezpieczeństwie. Jak kierowca jedzie szybko to mi się to podoba, bo szybciej do celu dojadę. Ale jeśli przez to ryzykuje wypadkiem i jedzie na granicy to ja wolę jak jedzie wolniej.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 08 sie 2010, 17:12

Jakim wypadkiem ryzykuje? Bo to co opisywałeś to jedynie obcierką którą mogło by spowodować niedopatrzenie Kierowcy w pewnym momencie wykonywania manewru - a czy podejmuje takie ryzyko czy też nie To tylko jego Inicjatywa i jego dupa =;
Nalepka na kabinie #3911 pisze:"ZACHOWAJ CISZE, JA PROWADZĘ - NIE TY" O-)
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

reserved

Post autor: reserved » 08 sie 2010, 18:14

Jakim wypadkiem ryzykuje? Bo to co opisywałeś to jedynie obcierką którą mogło by spowodować niedopatrzenie Kierowcy w pewnym momencie wykonywania manewru - a czy podejmuje takie ryzyko czy też nie To tylko jego Inicjatywa i jego dupa =;
Obcierka dla autobusu, dla innych samochodów może to skończyć się tragicznie. Autobus ma ten przywilej że jest większy.
Desert pisze:"ZACHOWAJ CISZE, JA PROWADZĘ - NIE TY" O-)
No i co z tego? Co to ma do tego?

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 08 sie 2010, 19:58

Jezusie, dajcie mu wina bo tak się przejmuje wszystkimi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Delfino
Kontakt:

Post autor: Delfino » 09 sie 2010, 0:42

Mnie się wydaje, że głupie 3 minuty więcej na godzinnym półkursie zdecydowanie podnoszą komfort pasażerów, a także bezpieczeństwo. Te 3 minuty pozwalają odpuścić w wielu sytuacjach obcierkowych, pozwalają bezkarnie wyłapać dwa czerwone światła, dwa razy bez nerwów sprzedać bilety i kilka razy zwolnić przejeżdżając po dziurawej nawierzchni, czy torach tramwajowych. Mnie osobiście wydaje się, że linie, które wymieniłem, a takich jest więcej, mogłyby mieć te 3 minuty w rozkładzie więcej. Kierowca autobusu miejskiego nie powinien być rajdowcem. Oczywiście są też linie, które mają za długie przebiegi. No ale dobra, odszedłem od tematu. Żeby więc być w temacie mnie u kierowców wkurza bardzo szybka jazda na styk z ostrymi hamowaniami, z przelotem 70 km/h po dziurach tak, że pasażerowie podskakują pod sufit, z wjeżdzaniem w zatoke przy 40 km/h, szczególnie gdy nawierzchnia jest z kostki itd. Niestety z doświadczenia wiem, że przy niektórych rozkładach inaczej po prostu się nie da.

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 09 sie 2010, 2:46

reserved pisze:Ale jeśli przez to ryzykuje wypadkiem i jedzie na granicy to ja wolę jak jedzie wolniej.
Wybacz, ale jako doświadczony kierowca umiesz ocenić, czy ryzykuje wypadkiem? :szok:

Zablokowany