Okolicznościowe linie specjalne

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 18 sie 2010, 12:21

MisiekK pisze:
piotram pisze:To jest w ogóle totalny złom,
Sam jesteś złom.
Spróbuj wymienic jakiś element, który jest tam dobry skoro jesteś taki mundry :D
MisiekK pisze:
piotram pisze:25 lat praktycznie nieprzerwanej jazdy bez NG-2. Powinien w przyszłym roku wreszcie trafić na warsztat.
Eeee tam.... #403 ostanie NG miał w 1973 i jeździł jeszcze wiosną 2010 :P Te wozy nie robią zawrotnych ilości kilometrów i nie ma potrzeby robić im NG co 3 lata..
A wiesz ile on zrobił w Szczecinie? Prawie 10 lat tam jeździł od NG. U nas też w sumie jest mocno eksploatowany. 25 lat jako sam zabytek to tak, może sobie jeździć, nie zużyje się aż tak.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 18 sie 2010, 17:27

piotram pisze:Spróbuj wymienic jakiś element, który jest tam dobry skoro jesteś taki mundry :D
Bez przesady. Wóz nie jest w najgorszym stanie. Mocno odświeżyłoby go wciągnięcie nowych kabli i wymiana oblachowania zewnętrznego.
piotram pisze:A wiesz ile on zrobił w Szczecinie? Prawie 10 lat tam jeździł od NG. U nas też w sumie jest mocno eksploatowany. 25 lat jako sam zabytek to tak, może sobie jeździć, nie zużyje się aż tak.
Wagon #838 w Szczecinie przez ostatnie lata woził kibiców Pogoni jako dodatek meczowy, więc generalnie się nudził. A #403 jest 'zabytkiem' dopiero od 15 lat. Wcześniej przeszedł twardą szkołę życia jako wóz techniczny.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 18 sie 2010, 21:39

MisiekK pisze:
piotram pisze:Spróbuj wymienic jakiś element, który jest tam dobry skoro jesteś taki mundry :D
Bez przesady. Wóz nie jest w najgorszym stanie. Mocno odświeżyłoby go wciągnięcie nowych kabli i wymiana oblachowania zewnętrznego.
Oblachowania? Chyba żartujesz, przecież on się rozpada! Trzeba naprostować ściany i dach, wyrównać przedni pomost. No i najważniejsze to przekładnie, które dają odgłos Messerszmita. Wnętrze też niezbyt piękne jest, szczególnie te sraczkowate malowanie.

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 18 sie 2010, 21:53

Po wrześniu zarówno blacharka jak i wnętrze ma być zrobione.
Załatwić trzeba jeszcze bebechy.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 19 sie 2010, 17:48

piotram pisze:Chyba żartujesz, przecież on się rozpada! Trzeba naprostować ściany i dach, wyrównać przedni pomost. No i najważniejsze to przekładnie, które dają odgłos Messerszmita. Wnętrze też niezbyt piękne jest, szczególnie te sraczkowate malowanie.
Widać jakie pojęcie masz o tym pojeździe. Malowanie najważniejsze :) ROTFL.
m72 pisze:Po wrześniu zarówno blacharka jak i wnętrze ma być zrobione.
Załatwić trzeba jeszcze bebechy.
Na zasadzie zaszpachlowania ubytków farby po zerwaniu bezmyślnie naklejonej folii na burty a potem na pochlapaniu wnętrza lakierem. Cały ten pomysł tramwaju Chopina musiał spaść z nieba i mocno przywalić o ziemię.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 20 sie 2010, 9:41

MisiekK pisze:
piotram pisze:Chyba żartujesz, przecież on się rozpada! Trzeba naprostować ściany i dach, wyrównać przedni pomost. No i najważniejsze to przekładnie, które dają odgłos Messerszmita. Wnętrze też niezbyt piękne jest, szczególnie te sraczkowate malowanie.
Widać jakie pojęcie masz o tym pojeździe. Malowanie najważniejsze :) ROTFL.
Ciężko z czytaniem ze zrozumieniem. Masz jak byk podane na początku wypowiedzi, co jest nie tak i nigdzie nie ma, że malowanie jest najważniejsze (chociaż jest równie ważne, bo oglądają to podróżni). Przyjrzyj się lepiej konstrukcji tego wagonu, a nie blacharce! Od drgań z podwozia konstrukcja zaczyna się rozłazić, widać to po pochylonych ścianach i rozłażących się wyłożeniach drewnianych wewnątrz.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 sie 2010, 9:52

piotram pisze:Masz jak byk podane na początku wypowiedzi, co jest nie tak i nigdzie nie ma, że malowanie jest najważniejsze (chociaż jest równie ważne, bo oglądają to podróżni). Przyjrzyj się lepiej konstrukcji tego wagonu, a nie blacharce! Od drgań z podwozia konstrukcja zaczyna się rozłazić, widać to po pochylonych ścianach i rozłażących się wyłożeniach drewnianych wewnątrz.
Oglądam ten wóz na bieżąco. Proponuję dowiedzieć się jakie zdarzenia przeżył i gdzie był walony (chociaż to pięknie widać). Dodatkowo proponuję zamiast pustego klepania w klawisze wejść sobie pod niego, obejrzeć i nie pisać farmazonów.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 20 sie 2010, 11:24

Ale to właśnie chodzi o górną część pudła, więc nie ja piszę farmazony... Przekładnia też według ciebie jest OK?

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 20 sie 2010, 12:30

Przepraszam, ale chyba troszku nie na temat piszecie :-"

ashir

Post autor: ashir » 31 sie 2010, 15:53

ZTM pisze:W najbliższą niedzielę (5 września) ZTM uruchomi specjalną linię C81 dla kombatantów i osób, które będą chciały wziąć udział w uroczystościach pod pomnikiem Armii Krajowej Powstańczych Oddziałów Specjalnych „Jerzyki” we wsi Pociecha.

Autobusy będą kursowały z częstotliwością co ok. 40 minut w godzinach 9.00 – 18.30 na trasie: PL. WILSONA - Słowackiego - Marymoncka - Pułkowa - Łomianki (Kolejowa) - Kiełpin Stary (Kolejowa) - Dziekanów Leśny (Kolejowa) - droga krajowa nr 7 (szosa gdańska) - droga do Palmir - Palmiry (cmentarz) - POCIECHA. Linia będzie obsługiwana przez 12-metrowe wozy wysokopodłogowe.

Pierwszy autobus z placu Wilsona odjedzie o godzinie 9.00 (ostatni o 17.00) natomiast pierwszy kurs ze wsi Pociecha zaplanowano o godz. 10.30 (ostatni odjazd o godz. 18.30).

W pojazdach obowiązuje taryfa ZTM. Przystanki PARK MŁOCIŃSKI 01 i 02 obowiązują jako przystanki graniczne pomiędzy strefami.

Awatar użytkownika
Bernard
(MANiak3333)

Post autor: Bernard » 31 sie 2010, 15:55

12 metrowe autobusy wysokopodłogowe. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że będą to kwadraty z Redutowej :D .
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 31 sie 2010, 15:55

ZTM pisze: Linia będzie obsługiwana przez 12-metrowe wozy wysokopodłogowe.
Kwadraty? :-k

ashir

Post autor: ashir » 31 sie 2010, 16:13

Zawsze to może być 4290, 4298, 4348 i 4435. Przy ostatni okazjach jeździła "Stalowa" krótkimi ikarusami.
Bernard pisze:12 metrowe autobusy wysokopodłogowe. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że będą to kwadraty z Redutowej :D .
Czemu? Już jechałem kiedyś kwadratem do Pociechy (wtedy 2 brygady były "Stalowej" i jedna "Redutowej").

reserved

Post autor: reserved » 31 sie 2010, 17:31

Uruchomienie linii C81

dn. 05.09.2010 (niedziela) od godz. 09:00 do godz. 18:30

Uruchomiona zostaje linia autobusowa C81 kursująca na trasie:

* PL. WILSONA - Słowackiego - Marymoncka - Pułkowa - Łomianki (Kolejowa) - Kiełpin Stary (Kolejowa) - Dziekanów Leśny (Kolejowa) - droga krajowa nr 7 (szosa gdańska) - droga do Palmir - Palmiry (Cmentarz) - POCIECHA.

Przystanki w zespole PARK MŁOCIŃSKI 01 i 02 funkcjonować będą jako przystanki graniczne.

Powodem zmian są uroczystości patriotyczne przy pomniku Armii Krajowej Powstańczych Oddziałów Specjalnych „Jerzyki” we wsi Pociecha w Puszczy Kampinoskiej.
http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=836&l=1

Czy w zeszłych latach ta linia też miała przystanek graniczny?

MichalJ

Post autor: MichalJ » 31 sie 2010, 19:18

W zeszłym roku też. Ale to numer powinna mieć inny.

ODPOWIEDZ