Monitoring? Jeśli był, działał i da się to odczytać. Pasażerowie i kierowca to odjechali w siną dal. Sorry, ale to żaden dowód na przejazd bez biletu.JKTpl pisze:Monitoring, świadkowie (drugi kontroler, pasażerowie, kierowca)?Paweł D. pisze:Ciekawostką jest natomiast, jak kontroler chciał udowodnić, że pasażer ileś minut wstecz jechał autobusem w innej części miasta bez biletu?
Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Jesteście pewni że ISIC uprawnia do ulgi i żaden cwaniak mi nie wypisze kwita? Nie chciałbym się naciąć w momencie natężonych kontroli z powodu tego martwego okresu, kiedy nowi studenci nie mają już ważnych legitymacji szkolnych a jeszcze nie dostali nowych studenkcih
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Z uporem godnym lepszej sprawy gapią się też w pieczątki na młodzieńczych legitymacjach szkolnych. Nie ma to jak łatwy zarobekJacekM pisze:Nie chciałbym się naciąć w momencie natężonych kontroli z powodu tego martwego okresu, kiedy nowi studenci nie mają już ważnych legitymacji szkolnych a jeszcze nie dostali nowych studenkcih
Rozumiem przepisy, ale pisanie kwita klientowi/klientce, który/-a urodził/-a się w 199x, a legitymacja jest wystawiona przez podstawówkę/gimnazjum to lipna komedia.
A na mnie mości panowie nie zarobią, już przedłużona. ha
Nie zawsze.Sindbad pisze:W momencie rozpoczęcia studiów każdy student ma legitymację.
Jak zaczynałem studia wojskowe, to cywilni legitymacje dostawali przewaznie 5 października.
Niektóre uczelnie dają legitymacje po kilku dniach, jak zobaczą, że ktoś podjął studia (oczywiście, że to jest nieprawidłowość, ale np. Politechnika Radomska tak robi - wiem, bo o to dzwoniłem parę razy).
Na mojej jest napisane "Navy Academy", bez żadnego państwa...fik pisze:ISIC uprawnia do ulgi studentów i uczniów szkół zagranicznych.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- Solaris U10
Studenckie są do 30 października.Solaris U10 pisze:No nie do końca, ja mam na przykład inaugurację 02.10, niektórzy mają dopiero 04.10...Sindbad pisze: Legitymacje szkolne są ważne do 30 września. W momencie rozpoczęcia studiów każdy student ma legitymację.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9