Przeguby nie przejdą przez wąską sprawną i aluzyjną od strony odkrytej, musiałby wjezdzac tak jak 511 od modlinskiej a na to szans raczej nie ma, nocny jest na przystanku Aluzyjna na modlinskiej trzeba kawałek dojsc.peper pisze:Są jakieś szane by więcej niż jeżdzący raz na godzinę N63 przejeżdzał w okolicach Dąbrówki Wiślanej? Wszystkie atutobusy kończą albo kręcą się w okolicach Nowodworów - niby niedaleko, ale min. 20 minut spaceru. Jeżeli nie w tygodniu to chociaż niech N53 w weekendy zatacza koło przez Dąbrówkę Wiślaną, lub chociaż rondko i przystanek Tłuchowska niech zahacza.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
To niech chociaż na Dzierżgońskiej staje skręcając w Odkrytą, tam się może zmieści. Ja wiem, że jest N63 na Modlińskiej, ale jeździ raz na godzinę. Ostatni 511 przyjezdża tam o 23:40 a pierwszy nocny o 1 w nocy po objechaniu całego Tarchomina. Nocny powrót, szczególnie w zimę nie należy do przyjemnych.marko80 pisze:Przeguby nie przejdą przez wąską sprawną i aluzyjną od strony odkrytej, musiałby wjezdzac tak jak 511 od modlinskiej a na to szans raczej nie ma, nocny jest na przystanku Aluzyjna na modlinskiej trzeba kawałek dojsc.peper pisze:Są jakieś szane by więcej niż jeżdzący raz na godzinę N63 przejeżdzał w okolicach Dąbrówki Wiślanej? Wszystkie atutobusy kończą albo kręcą się w okolicach Nowodworów - niby niedaleko, ale min. 20 minut spaceru. Jeżeli nie w tygodniu to chociaż niech N53 w weekendy zatacza koło przez Dąbrówkę Wiślaną, lub chociaż rondko i przystanek Tłuchowska niech zahacza.
Ale 508 ostatni z marymontu jest chyba 0:37 co prawda do DW nie dojezdza potem prawie 2 km z buta. 511 w DS mogłoby miec jeszcze jeden kurs z m.marymont około 0:20 czy 0:30.peper pisze:To niech chociaż na Dzierżgońskiej staje skręcając w Odkrytą, tam się może zmieści. Ja wiem, że jest N63 na Modlińskiej, ale jeździ raz na godzinę. Ostatni 511 przyjezdża tam o 23:40 a pierwszy nocny o 1 w nocy po objechaniu całego Tarchomina. Nocny powrót, szczególnie w zimę nie należy do przyjemnych.marko80 pisze: Przeguby nie przejdą przez wąską sprawną i aluzyjną od strony odkrytej, musiałby wjezdzac tak jak 511 od modlinskiej a na to szans raczej nie ma, nocny jest na przystanku Aluzyjna na modlinskiej trzeba kawałek dojsc.
No i ITS jezdzi w DS wiec ten kurs mógłby byc a w DP weszła R-13 od roku wiec mysle ze tu chodzi o zjazd z kranca do R-13 dosyc daleki dlatego jest pół godziny wczesniej i w DP nie jest on tak bardzo potrzebny a w DS ITS ma blizej do zajezdni wiec taki kurs by sie przydał. Tylko że i DS był układany pod R-13 ale ostatecznie po pół roku ITS wrócił w DS.peper pisze:2km z buta w zimę czy deszczu żadna przyjemność a postoju taksówek na Nowodworach by podjechać nie ma. Faky, kiedyś był 511 o 23:55 ale zlikwidowali mimo, że wypełniony jeździł.
MZA nie zgodziły się na wpuszczenie tamże przegubów.peper pisze:To niech chociaż na Dzierżgońskiej staje skręcając w Odkrytą, tam się może zmieści.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
1. Bardzo często nocą stoją taksówki w Hanki Ordonóowny obok ronda ze Światowidapeper pisze: postoju taksówek na Nowodworach by podjechać nie ma.
2. Telefony na Nowodworach jeszcze działają - można zamówić taxi.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie mogą. Dlatego, gdy 516 było na przegubach przy jakimś zamknięciu tramwajów na Jagiellońskiej, było obsługiwane przez ITS, który takich fanaberii nie miał.marko80 pisze:przeciez odkrytą od dzierżgonskiej w strone mehoffera moga jezdzic przeguby
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Z R-13 tez sie pojawiają przeguby, przeciez chyba jakas BWLka jest przegubowa.Bastian pisze:Nie mogą. Dlatego, gdy 516 było na przegubach przy jakimś zamknięciu tramwajów na Jagiellońskiej, było obsługiwane przez ITS, który takich fanaberii nie miał.marko80 pisze:przeciez odkrytą od dzierżgonskiej w strone mehoffera moga jezdzic przeguby
- Bastian
- Sułtan Maroka
Coś się pojawia późno, gdy już nie ma istotnego ruchu.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
To troszke dziwne, bo na 511 która ma jeszcze bardziej wąsko na aluzyjnej od strony modlinskiej ZTM skierował same przeguby i to z R-13 ( bo ITS nie moze obsługiwać ) a na odkrytą gdzie jest dużo szerzej nagle przeguby nie mogą kursować.Bastian pisze:Coś się pojawia późno, gdy już nie ma istotnego ruchu.