Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 wrz 2010, 11:36

MisiekK pisze:Z innej beki - podział E-4 na E4 i E8 był jaknajbardziej dobry i właściwy, tyle, że infrastruktura drogowa mocno zniweczyła ten pomysł.
On nadal jest dobry, ale ma sens - właśnie z tych powodów - przede wszystkim rano, gdy szczyt jest bardziej skomasowany.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 08 wrz 2010, 11:39

Bastian pisze:On nadal jest dobry, ale ma sens - właśnie z tych powodów - przede wszystkim rano, gdy szczyt jest bardziej skomasowany.
Rano tak - nie dopisałem, ze odnosi się to do szczytu B.

Z innej beki:

"Fakt Białołęka", przepraszam - "Echo Białołęckie" w najnowszym numerze leje łzy na przystanek Płochocińska. Według jednej z rozmówczyń nie ma tam czym dojechać, a kierowcy taksówek się dziwią, że tam żaden autobus nie dojeżdża (skandal normalnie). Przesiąść się nie można, bo trzeba skasować kolejny bilet (przecież czasowe zlikwidowano)....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 13 wrz 2010, 11:27

Mam już nieco opinii. Najwięcej uwag dotyczy niekursującego po południu E-8 i trasy E-4 / 508. W jednym i drugim przypadku przywrócić dawne trasy na odcinku Ćmielowska - Myśliborska. Potem 503 (czemu nie może jechać jak 509?) i 510 (też wyprostować). Jeszcze trochę poczekam na opinie i prześlę do ZTMu.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 13 wrz 2010, 11:33

tarantula01 pisze:Mam już nieco opinii. Najwięcej uwag dotyczy niekursującego po południu E-8 i trasy E-4 / 508.
Zabrać wozy z 508 ścinając częstotliwość do 10 a odpalić E8 co 15?
tarantula01 pisze:W jednym i drugim przypadku przywrócić dawne trasy na odcinku Ćmielowska - Myśliborska. Potem 503 (czemu nie może jechać jak 509?) i
A co na Pragę z Porajów? Nic?
tarantula01 pisze: 510 (też wyprostować).
Mniej autobusów do metra z z Porajów i Picassa....

Gdyby rzeczywiście zrealizować te wnioski, to myślę, że byłyby większe problemy. I tak źle i tak niedobrze.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

drapka

Post autor: drapka » 13 wrz 2010, 11:34

Ale w tym 503 to za duzo nie mieszajcie, bo mi akurat wyszło, że "moja" brygada obsługiwana jest przez ITS, co oznacza przyzwoitą temperaturę wewnątrz o każdej porze roku. I to nie tylo o to chodzi, ze w wozach jest klima (bo w takich np. grodziowych scaniach też jest), tylko o to, że działa :)
Popatrz, jaka franca!

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 13 wrz 2010, 12:23

drapka pisze:Ale w tym 503 to za duzo nie mieszajcie, bo mi akurat wyszło, że "moja" brygada obsługiwana jest przez ITS, co oznacza przyzwoitą temperaturę wewnątrz o każdej porze roku. I to nie tylo o to chodzi, ze w wozach jest klima (bo w takich np. grodziowych scaniach też jest), tylko o to, że działa :)
Co to za kryptoreklama? W dodatku nie na temat...

drapka

Post autor: drapka » 13 wrz 2010, 12:34

Flash8222 pisze:Co to za kryptoreklama? W dodatku nie na temat...
Dobra, dobra. Całe lato miałem piekarniki z Woronicza "klmatyzowane" jedynie oknani lub ewentualnie okienkami, to teraz uprawiam dozwolony lobbing (w końcu 503 jeździ po Tarchominie nie?) :)
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 13 wrz 2010, 12:58

Flash8222 pisze:
drapka pisze:Ale w tym 503 to za duzo nie mieszajcie, bo mi akurat wyszło, że "moja" brygada obsługiwana jest przez ITS, co oznacza przyzwoitą temperaturę wewnątrz o każdej porze roku. I to nie tylo o to chodzi, ze w wozach jest klima (bo w takich np. grodziowych scaniach też jest), tylko o to, że działa :)
to nie reklama,tylko prywata,az zeby bola - nie ruszac linii na Tarchominie,bo mieszkaniec Ursynowa chce miec dobrze...

[ Dodano: |13 Wrz 2010|, 2010 12:58 ]
Flash8222 pisze:

drapka

Post autor: drapka » 13 wrz 2010, 13:03

person pisze:to nie reklama,tylko prywata,az zeby bola - nie ruszac linii na Tarchominie,bo mieszkaniec Ursynowa chce miec dobrze...
Ej, no! Nie napisałem "nie ruszać". Napisałem "nie mieszać za dużo"! :)
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 13 wrz 2010, 13:06

Do rzeczy! :twisted:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

drapka

Post autor: drapka » 13 wrz 2010, 13:17

Bastian pisze:Do rzeczy!
:-#
Popatrz, jaka franca!

marko80

Post autor: marko80 » 13 wrz 2010, 16:20

tarantula01 pisze:Mam już nieco opinii. Najwięcej uwag dotyczy niekursującego po południu E-8 i trasy E-4 / 508. W jednym i drugim przypadku przywrócić dawne trasy na odcinku Ćmielowska - Myśliborska. Potem 503 (czemu nie może jechać jak 509?) i 510 (też wyprostować). Jeszcze trochę poczekam na opinie i prześlę do ZTMu.
Zaczynam sie przekonywac ze przywrócenie E-8 po południu to jednak byłby kiepski pomysł. Tak zaobserwowalem troche frekwencje przez pare dni w 508 po południu i wcale nie jest tak tragicznie jezeli chodzi o tłok w porównaniu z 517 czy mediolanem to nawet luzno. Chodzi o to ze ludziom brakuje E-8 bo typowemu laikowi wydaje sie ze E-8 jako linia ekspresowa ktora staje na dwóch tylko przystankach odwiezie go szybciej do domu niz 508, moim zdaniem nie chodzi tu o tłok w 508 tylko o wolniejszy czas przejazdu 508 w stosunku do E-8.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 13 wrz 2010, 16:32

marko80 pisze:wolniejszy czas przejazdu 508 w stosunku do E-8.
Teoretycznie wolniejszy. W rzeczywistości wozy obu linii wyjeżdżały z Marymontu razem i oba wjeżdżały na Nowodwory - też razem. Trasa AK i Modlińska robią swoje.

marko80

Post autor: marko80 » 13 wrz 2010, 16:34

MisiekK pisze:
Teoretycznie wolniejszy. W rzeczywistości wozy obu linii wyjeżdżały z Marymontu razem i oba wjeżdżały na Nowodwory - też razem. Trasa AK i Modlińska robią swoje.
I wlasciwie chodzi o tylko o to bo w 508 tłoku nie ma, jest ciasno ale nie tłocznie jak to mówią. W E-8 przed likwidacją w B tez tłumów nie było. Wtedy ludzie rozkładali sie na dwie linie ale jezeli chodzi o czestotliwosci kursowania to jest własciwie to samo. Ale wsadzic ITS mega na E-8 w B to tez byłby hit sezonu, te 6 dodatków z ITSu na 508 w B idealnie pasuje do zrobienia z nich E-8 a 508 w B bez dodatków, tylko co to da. Przeciez to bedzie to samo co jedno 508. Bo niech nikt sie nie łudzi ze jezeli ZTM przywróciłby w B E-8 to z czestotliwoscia kursowania co 8 minut jak przed wakacjami, jezeli wróci to jako linia własnie kursujaca miedzy 13 a 15 minut, taki ruch byłby bez sensu, chyba juz jest duzo lepsze jedno silne 508 w B.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 wrz 2010, 16:56

MisiekK pisze:
Dlatego trzeba zrobić realniejsze czasy jazdy ekspresów. Na papierze to wygląda ślicznie i ludzie ogłupieni pytają "po co tramwaj"...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Zablokowany