Dla przykładu do Szczecina można już polecieć w cenie od 61 złotych (zakładając, że kupimy też bilet powrotny) i od 98 jeśli lecimy tylko w jedną stronę. W pozostałych relacjach krajowych podobnie. Jest to już koszt porównywalny z kosztem pociągu.
Na próbę skorzystałem z tej oferty i do Szczecina i z powrotem wybrałem się za 150 zł (można było taniej, ale akurat takie dni mi pasowały). Bilet kupujemy przez internet. Na lotnisku na dowód dostajemy od razu boarding pass. Najlepiej być na godzinę przed odlotem, choć jeśli wpadniemy na lotnisko pół godziny przed, to też powinniśmy zdążyć, ale to już ryzyko
Czas lotu do Szczecina to ok 1h 15 minut (od wejścia do samolotu do wyjścia ok. 1h 30m) w porównaniu do 5h jazdy pociągiem.
Warto wiedzieć, że jest to pełnoprawny lot, żadne tam tanie linie, więc nie ma żadnych dodatkowych opłat, nic nie kosztuje nas bagaż, a na pokładzie dostajemy ciasteczko i kawę. Bilety kupujemy przez stronę www.lot.com. Cena zaprezentowana na stronie jest ceną ostateczną. Nie wiadomo jak długo potrwa ta promocja, więc warto korzystać.