KM na Bielanach
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Można będzie o tym pomyśleć, jak na całej Powstańców Śląskich będzie tramwaj. Na razie zjedli by was studenci UKSW, dla których ofertę 214 +184 trudno uznać za rewelacyjną.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na całej, czyli od Globusowej do Trasy Olszynki Grochowskiej? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Powstańców Śląskich dochodzi do Trasy Olszynki Grochowskiej? Ale na południu, czy na północy? 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ziemia jest okrągła. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie wystarczy, zima to zreszta nie jest dobra pora na ocenianie ile osob jeździ na cmentarze.osa pisze:Owszem, w 181 zdarza się studencki tłok, ale nic prostszego, jak przyzwyczaić studentów, by dojeżdżali na Młociny linią 114, przesiadając się na stacji metra Młociny. Oczywiście mówię o sytuacji docelowej, po otwarciu nowej trasy w stronę most Płn. i przywróceniu tramwajów wzdłuż całej Marymonckiej, gdzie wystarczy silna 17-ka i Ł-ki z Łomianek. Wtedy można pomyśleć o likwidacji 181 (na cmentarz wystarczy szczytowe 303, zimą jechałem w południe na pogrzeb razem z 6 czy 7 osobami na pokładzie).
Wystarczylaby silna linia z M Mlociny do UKSW i potem na cmentarz. Jesli nie przedłuzymy linii z UKSW o te 2 przystanki to nie skasujemy 181. Zreszta linia cmentarna ze szkolną maja ze soba wiele wspólnego. Godziny szczytu nie pokrywają się z oficjalnym szczytem a jest to raczej równomiernie rozłożenie od 8 do 16 (dlatego 114 średnio tu pasuje).
A zreszta jeśli w 181 jest pusto (bo jest) to czemu na tej linii sa przeguby? Zdecydowanie bardziej by sie przydaly za np 510 czy 123 (tu moja prywata wychodzi
Tu nie powinny być przeguby. Najwyżej warto przekształcić w coś 505-podobnego. Mikrobusik co 30 minut. Żeby korzystali tylko Ci co rzeczywiście nie mogą się przesiąść do 17 (z wózkami lub na wózkach bądź osoby starsze). Ale to nie ten temat więc koniec na ten temat.Rosa pisze:Zdecydowanie bardziej by sie przydaly za np 510
Czyli rozumiem że przystanek MŁOCINY-UKSW byś zlikwidował tak?Rosa pisze:Wystarczylaby silna linia z M Mlociny do UKSW i potem na cmentarz. Jesli nie przedłuzymy linii z UKSW o te 2 przystanki to nie skasujemy 181.
Nie pełni roli. Aczkolwiek niektórzy tam wysiadają bo im bliżej. Nie znam dokładnego rozmieszczenia tamtych budynków - trzeba zapytać osoby, które tam dojeżdżają. Ale wiem, że teraz przystanek MŁOCINY-UKSW nie nadaje się na kraniec dla linii 114. Mieści się na nim jeden przegub. Przez co postoje są zbyt krótkie dla tak długiej linii. Jak dojeżdżało tam ŚP 384 to jako kraniec dla tej linii był w sam raz. Częstotliwość 20 minut, 1 krótki ikarus się mieścił. Nawet 2. Ale nie 114.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież jest i tu, i tuRosa pisze:trzeba by bylo ustalić czy dalej petla powinna byc przy bramie głównej czy może bramie zachodniej.
Pętla tej nowej linii która by była zamiast zamiast 181 i 114.Bastian pisze:Przecież jest i tu, i tuRosa pisze:trzeba by bylo ustalić czy dalej petla powinna byc przy bramie głównej czy może bramie zachodniej.
Ja wiem że i tu i tu są wybudowane petle, przy Głownej była nawet remontowana rok temu i głupio by bylo gdybyśmy mieli nowe Stegny i świeżo wyremontowana petle ktora jest pusta.
Brygadowo zmiany bielańskie wyszły na zero. Co oznacza, że jedynie zwiększenie częstotliwości 132 odbyło się kosztem Bielan. Pozostałe brygad na Bielanach pozostały.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem