2. Docelowo (nie jestm do końca tego pewny), torowisko powinno być na całym odcinku PŚ pomiędzy jezdniami...
Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie. Aż do Radiowej i za nią tory będą w pasie dzielącym. Docelowo, zgodnie z MPZP, tak powinno stać się na całej trasie, a pętla powinna zostać przeniesiona w rejon skrzyżowania z Generała Maczka.MC pisze:A tory między wiaduktem na PŚ a torem 20-tki nie miały czasem przechodzić na wschód od jezdni i tam miałaby być krzyżówka? Wtedy nowe tory na PŚ zgadzałyby się ze starymi od Radiowej do Nowego Bemowa...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Już nigdy wódka nie będzie taka zimna i... pożywna. Już nigdy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- a/p TALENT
Kolega Glonojad nie musi martwić się losem bemowskich moczymordów - chleją wszędzie - hit sezonu, chlanie na boiskach sportowych , placach zabaw dla dzieci, przystankach.
Niedaleko mp.TLG wspólnota mieszkaniowa pięknie podziękowała za plac zabaw ufundowany przez dzielnicę z uwagi na pijackie brewerie tamże i starannie ogrodziła swój teren. Oczywista tzw. służby znają temat ale brak etatów, paliwa itd. - ogólna niemoc.
Nareszcie
TLG po długim milczeniu dowcipnie sfocił i skomentował bemowskie cuda komunikacyjne, ów "przystanek" na Górcach to znana baza meneli i złomiarzy.
W tym rajskim gaju planują strategiczne przejście do mitycznej kładki nad S8.
Pewnie jako element tzw. miejskiego survivalu...
Niedaleko mp.TLG wspólnota mieszkaniowa pięknie podziękowała za plac zabaw ufundowany przez dzielnicę z uwagi na pijackie brewerie tamże i starannie ogrodziła swój teren. Oczywista tzw. służby znają temat ale brak etatów, paliwa itd. - ogólna niemoc.
Nareszcie
Idiokracja nas otacza
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To nie ja się martwię, to Bogusław L. 
Wrócą przecinaki, poszerzy się przekrój toru, wytnie trochę chaszczy, ergo - nieco ucywilizuje rejon, to może przystanek przestanie tak straszyć... może.a/p TALENT pisze:ów "przystanek" na Górcach to znana baza meneli i złomiarzy.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie pamiętam, czy w tym przetargu w wymaganiach do przystanków było oświetlenie, czy dopiero dla Powstańców Śląskich 
Swoją drogą jak już będą pruć to skrzyżowanie z PŚ drugi raz to przydałoby się, żeby ktoś mądry z TW rozważył dorobienie dojścia na przystanek dwudziestki od strony Dywizjonu 303. Gdaka w swej nieprzeniknionej i niezmierzonej mądrości zagrodziła płotkami drugi kraniec obu przystanków, mimo że obok jednego z nich przechodzi chodnik, a dalej jest dojście do osiedla, po prostu jakiś geniusz to projektował...
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
Ledwo minęły dwa tygodnie, a tu wielkie zmiany.
Od Boernerowa do mijanki Stare Bemowo nie zmieniło się nic, poza tym, że... niema torów, nie ma torów, nie ma torów, kurwa mać!

Kawałek dalej już ukończony przejazd przez Kaliskiego

Ruszyła także budowa mijanki przy WAT

Kawałek za Spółdzielnią SPES pojawił się rozjazd. Od tego miejsca aż do Radiowej będą już dwa tory

"Zakręt śmierci" zmienił się nie do poznania

Układanie podkładów strunobetonowych w miejscu dawnej Mijanki Groty

Dywizjonu 303

Na razie tyle.
Od Boernerowa do mijanki Stare Bemowo nie zmieniło się nic, poza tym, że... niema torów, nie ma torów, nie ma torów, kurwa mać!

Kawałek dalej już ukończony przejazd przez Kaliskiego

Ruszyła także budowa mijanki przy WAT

Kawałek za Spółdzielnią SPES pojawił się rozjazd. Od tego miejsca aż do Radiowej będą już dwa tory

"Zakręt śmierci" zmienił się nie do poznania

Układanie podkładów strunobetonowych w miejscu dawnej Mijanki Groty

Dywizjonu 303

Na razie tyle.
15/12/2005-12/7/2019
- a/p TALENT
Pod choinkę w tym roku dostaniemy figę, zamiast przeplatanki jednotoru z dwutorem /?/ na Boernerowo. Kolejna inwestycja z wyrolowanym terminem.
Jedyne co cieszy to come back TLG / zdjęcia+komentarze/.
Przed Zaduszkami chwila zadumy nad utrupionym albumem ze zdjęciami, szkoda bo byłem wielkim fanem tej twórczości WAWKOMU. Dobrze, że nie kasują księgi kar - oazy specyficznego humoru.
Jedyne co cieszy to come back TLG / zdjęcia+komentarze/.
Przed Zaduszkami chwila zadumy nad utrupionym albumem ze zdjęciami, szkoda bo byłem wielkim fanem tej twórczości WAWKOMU. Dobrze, że nie kasują księgi kar - oazy specyficznego humoru.
Idiokracja nas otacza