120Na SWING
Ostatnio jechałem 3119 na 1 i strasznie mnie raziło wykończenie hamowania.
W stopiątkach czy innych wagonach jest takie odpuszczenie i delikatne wyhamowanie do zera a tutaj jednym ciągiem hamuje i staje przez co cały wagon zarywa stająć niemalże dęba. Może to nieprzyzwyczajony motorowy ?
W stopiątkach czy innych wagonach jest takie odpuszczenie i delikatne wyhamowanie do zera a tutaj jednym ciągiem hamuje i staje przez co cały wagon zarywa stająć niemalże dęba. Może to nieprzyzwyczajony motorowy ?
Zależy kiedy było to "ostatnio". Rzeczywiście jeszcze niedawno wykończenie hamowania było dość "rażące", ale teraz jest już lepiej. Przynajmniej w tych Swingach, którymi jechałem - jeden z Mokotowa i jeden z Pragi, numerów dokładnie nie pamiętam.Desert pisze:Ostatnio jechałem 3119 na 1 i strasznie mnie raziło wykończenie hamowania.
-
laryzbyszko
Projekt przewiduje 70 km/h i częstotliwość ok. 2.5 min.mozgow pisze:Wydaje mi się, że gdzieś czytałem, że ma być 70 (w każdym razie na pewno więcej niż 50).Adam G. pisze:I druga rzecz: czy na Trasie Mostu Północnego też będzie dozwolone wyłącznie 50km/h?!
Nie mogę teraz tego odnaleźć, więc nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Źródło.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Skąd ty piszesz i gdzie znaleźć deszyfranta?Glonojad pisze:ĹşrĂłdĹ�o?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Swing ma coś z hamulcami. Dziś przy zwykłym hamowaniu na wileńskim tramwaj prawie stanął w miejscu przy szybkości 40 km/h co spowodowało fajny efekt wewnatrz
, szczególnie że był wypełniony w 80%. Albo motorniczy sa nieprzeszkoleni.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Motorniczy są przeszkoleni, co nie znaczy, że doświadczeni.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z komórkiBastian pisze:Skąd ty piszesz i gdzie znaleźć deszyfranta?Glonojad pisze:ĹşrĂłdĹ�o?
Eh, nie można dogodzić tymi hamulcami. Jednym za słabo, drugim za mocno...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czy przy hamowaniu nie powinno ich rzucić w przód?