Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
Prawdę mówiąc, też z tego artykułu nic nie zrozumiałem...MichalJ pisze:Rano zamknęli, komisja się zebrała w południe? Nie rozumiem...
Niewydajemisię... strasznie ciasno tam, te cholerne rondka o promieniu wybitnie wrażym czemuś większemu niż dostawczak kładą sprawę - no i nie wiem, jak z formalnościami by było, to nie jest już przypadkiem droga wewnętrzna?MichalJ pisze:Czy przez wajadukt przy Ikei autobus nie da rady?
Ciasnota przy rondku może przeszkadzać, fakt.
Ale po drogach wewnętrznych to autobusy tam i tak już jeżdżą...
[ Dodano: |22 Paź 2010|, 2010 22:06 ]
Hehe.
Ale po drogach wewnętrznych to autobusy tam i tak już jeżdżą...
[ Dodano: |22 Paź 2010|, 2010 22:06 ]
Hehe.
linkGodzinę temu wracałem z Marek i się dziwiłem a nawet pochwaliłem w myślach kierowcę że znalazł krótszą trasę i jedzie teraz przez wiadukt przy Ikei
Czyli jak ZTM pokierował autobusy w drodze z parkingu CH Marki? Przez wiadukt nad Toruńską? Swoją drogą żeby dopuścić do takiego bałaganu
Równie duży bałagan panował dziś na Św.Bonifacego! Jak jeździłem na 187 to zastanawiałem się czy zgłosić na centalę brak możliwości przejazdu przez Św.Bonifacego. Postawiono za dnia tymczasowe znaki , których nie zaklejono przez co w zasadzie wszyscy kierowcy łamali przepisy poruszając się Św.Bonifacego między Sobieskiego a Powsińską. Tylko jednen w godz.popołudniowych z Woronicza na 172 zamiast skręcić w Św.Bonifacego pojechał prosto Sobieskiego i stanął.
Równie duży bałagan panował dziś na Św.Bonifacego! Jak jeździłem na 187 to zastanawiałem się czy zgłosić na centalę brak możliwości przejazdu przez Św.Bonifacego. Postawiono za dnia tymczasowe znaki , których nie zaklejono przez co w zasadzie wszyscy kierowcy łamali przepisy poruszając się Św.Bonifacego między Sobieskiego a Powsińską. Tylko jednen w godz.popołudniowych z Woronicza na 172 zamiast skręcić w Św.Bonifacego pojechał prosto Sobieskiego i stanął.
Tu z całą odpowiedzialnością i stanowczością stwierdzam: Rzeczniczka GDDKiA /o. Warszawa Małgorzata Tarnowska KŁAMIE.Siecool pisze:TVN Warszawa pisze:- ZTM został poinformowany, aby przybyć na komisję. Trudno mi powiedzieć dlaczego nie dotarł - mówiła Małgorzata Tarnowska, rzeczniczka warszawskiego oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad.
Podobno takie zawiadomienie zostało wysłane do ZTM wczoraj. Nic takiego do ZTM nie wpłynęło.
Domyślam się że dziwnym zbiegiem okoliczności Kierownik Budowy, który zawsze informował ZTM o kolejnych etapach przebudowy... jest na urlopie.
W dodatku wykonawca nie wywiązał się z postawionych przez ZTM warunków, m.in. powiadomienia o komisji z 10-dniowym wyprzedzeniem.
Jeżeli chodzi o linie 112, 126 i 140 zmiana ma charakter stały.
Polityka złym doradcą w pracy!
Pewnie z petli podjazd pod M1, zawrotka i drogami wewnętrznymi do wiaduktu. Wielkiego wyboru nie ma...
[ Dodano: |22 Paź 2010|, 2010 23:41 ]
[ Dodano: |22 Paź 2010|, 2010 23:41 ]
Wiesz, technicznie to dasie, tak samo jak da się 158 po Rozłuckiej. Ale jakie cyrki się dzieją, to inna para kaloszy. Pewnie z tego powodu dotąd jeździły do Radzymińskiej (jeśli to miałeś na myśli, pisząc "od razu").MichalJ pisze:Czyli co? Jednak dasie przez wajadukt? Nie można było od razu?JotPeCet pisze: Jeżeli chodzi o linie 112, 126 i 140 zmiana ma charakter stały.
Z pewnych względów formalnych to i teraz nie można... Ale jeżeli wykonawca dopełni swoich obowiązków to trasa już tak zostanie. Przynajmniej do czasu zakończenia budowy skrzyżowania Radzymińska / al. Armii Krajowej. Docelowo mają tam powstać przystanki we wszystkich kierunkach.MichalJ pisze:Czyli co? Jednak dasie przez wajadukt? Nie można było od razu?JotPeCet pisze: Jeżeli chodzi o linie 112, 126 i 140 zmiana ma charakter stały.
Polityka złym doradcą w pracy!
"Wiem, ale nie mogę powiedzieć"? Ale widać nie takie te względy ważne, skoro się jedzie.JotPeCet pisze:Z pewnych względów formalnych to i teraz nie można...
A pętla gdzie?Przynajmniej do czasu zakończenia budowy skrzyżowania Radzymińska / al. Armii Krajowej. Docelowo mają tam powstać przystanki we wszystkich kierunkach.
Ja z innej beczki - co do weekendowego objazdu Św. Bonifacego przez Nałęczowską: przystanek Nałęczowska 5X został ustawiony tak blisko skrzyżowania z Sobieskiego, że jeśli na jednym świetle skręciły dwa autobusy jeden za drugim (co mimo świątecznego rozkładu wcale nie było rzadkim zjawiskiem), to kierowca drugiego wozu miał do wyboru: zablokować prawą nitkę Sobieskiego (mniej więcej połowa autobusu wystawała na ulicę), albo - rozsądniej, ale niezgodnie z przepisami - ustawić się równlegle do pierwszego autobusu (praktykowane przez niektórych kiermanów). Generalnie był to typowy przystanek pojedynczy...
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.