Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
To po co odpowiadasz na pytanie, nie znając odpowiedzi?mariow pisze:a skąd ja mam to wiedzieć?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To nie wygodniej się przy Beresteckiej przesiadaćperson pisze:Ja tam kilka razy przebiegałem ze 191 do czegoś w stronę Zachodniego... Może niekoniecznie w szczycie, ale zawsze
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Oczywiście, że wygodniej, ale chodziło mi o linie, które tam się zatrzymują (już nie pamiętam, gdzie podróżowałem) - wolę jechać "byle do przodu" niż czekać bez sensu na przystanku.Kleszczu pisze:To nie wygodniej się przy Beresteckiej przesiadaćperson pisze:Ja tam kilka razy przebiegałem ze 191 do czegoś w stronę Zachodniego... Może niekoniecznie w szczycie, ale zawsze
- Bastian
- Sułtan Maroka
No jak nie?mariow pisze:przecież nie odpowiedziałem na pytanie "czemu się wydeptało"
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- niedofizyk
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Że co? Przespałeś przeniesienie przystanku?Georg pisze:. A przesiadka na POMNIKU LOTNIKA = 3 przejścia dla pieszych
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
niedofizyk pisze:No jasne, ale czy one są dobre, te relacje? Czy po wytyczeniu buspasa główną linią powinno być 191? Ja tego nie widzę...
Tak - szczególnie jeśli udałoby się je skierować na TŁ
Zgoda - sam tak podróżuję ale akurat w opisanej przez Ciebie sytuacji bym się na to nie zdecydowałperson pisze:Oczywiście, że wygodniej, ale chodziło mi o linie, które tam się zatrzymują (już nie pamiętam, gdzie podróżowałem) - wolę jechać "byle do przodu" niż czekać bez sensu na przystanku.Kleszczu pisze: To nie wygodniej się przy Beresteckiej przesiadać
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
W metrach to rzeczywiście jest blisko, ale sama przesiadka jest dużo wolniejsza niż wynika to tylko z samej odległości. Jeśli 127/130/158 przejedzie na następnych światłach po 382, to prawdopodobieństwo zdążenia na któreś z nich z 382 na Zachodnim nie jest wcale takie duże (no może akurat najłatwiej na 127Kleszczu pisze:Tam w życiu nie ma 100 metrówniedofizyk pisze: W stronę Włoch łazić trzeba po jakichś schodkach, na mapie wygląda to na jakieś 100m. Nie zachęca...Dosyć często, swego czasu, przesiadałem się tam z 382 do autobusów jadących w kierunku Włoch i twierdzę, że jest to dystans góra 40 metrów
![]()
- fik
- Naczelne Chamidło
To jest efekt lansowania przez ZTM przystanku Rondo Zesłańców Syberyjskich jako obsługującego dworzec Zachodni.niedofizyk pisze:Spojrzałem na mapę, i chyba jednak przy RZS coś nie gra. To uszkodzenie trawnika to jest efekt przesiadek ze 191 na 382, czy ze 184 na 191?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!