Trasa Łazienkowska i nie tylko

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 paź 2010, 13:40

To co, samo się wydeptało? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

mariow

Post autor: mariow » 25 paź 2010, 14:11

a skąd ja mam to wiedzieć? po 1. zyczę szczęscia w przebieganiu przez Bitwy, a po 2. akurat te pomysły na przesiadki wyjatkowo kiepskie
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 25 paź 2010, 14:19

Ja tam kilka razy przebiegałem ze 191 do czegoś w stronę Zachodniego... Może niekoniecznie w szczycie, ale zawsze ;-)

mariow

Post autor: mariow » 25 paź 2010, 14:23

wstydź się :P
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 paź 2010, 14:31

mariow pisze:a skąd ja mam to wiedzieć?
To po co odpowiadasz na pytanie, nie znając odpowiedzi? :twisted:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 25 paź 2010, 14:45

person pisze:Ja tam kilka razy przebiegałem ze 191 do czegoś w stronę Zachodniego... Może niekoniecznie w szczycie, ale zawsze ;-)
To nie wygodniej się przy Beresteckiej przesiadać :>
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

mariow

Post autor: mariow » 25 paź 2010, 15:23

Bastian pisze:To po co odpowiadasz na pytanie, nie znając odpowiedzi? :twisted:
przecież nie odpowiedziałem na pytanie "czemu się wydeptało"
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 25 paź 2010, 15:29

Kleszczu pisze:
person pisze:Ja tam kilka razy przebiegałem ze 191 do czegoś w stronę Zachodniego... Może niekoniecznie w szczycie, ale zawsze ;-)
To nie wygodniej się przy Beresteckiej przesiadać :>
Oczywiście, że wygodniej, ale chodziło mi o linie, które tam się zatrzymują (już nie pamiętam, gdzie podróżowałem) - wolę jechać "byle do przodu" niż czekać bez sensu na przystanku.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 paź 2010, 15:31

mariow pisze:przecież nie odpowiedziałem na pytanie "czemu się wydeptało"
No jak nie?

mariow

Post autor: mariow » 25 paź 2010, 16:28

@ Bastian - przyjrzyj się dobrze i skończmy ten offtop pls ;)

@ person - przesiadki przy RZS, jak przy każdym zresztą dużym rondzie, do wygodnych nie należą i wiele osób woli wysiąść i wsiąść na jednym przystanku. dlatego też przy takich miejscach jest większe znaczenie relacji - vide 178
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
niedofizyk

Post autor: niedofizyk » 25 paź 2010, 18:10

No jasne, ale czy one są dobre, te relacje? Czy po wytyczeniu buspasa główną linią powinno być 191? Ja tego nie widzę...
9. A poza tym czasem kręcą się tu jakieś autobusy...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 paź 2010, 20:52

Georg pisze:. A przesiadka na POMNIKU LOTNIKA = 3 przejścia dla pieszych
Że co? Przespałeś przeniesienie przystanku? :-$
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 25 paź 2010, 21:38

niedofizyk pisze:No jasne, ale czy one są dobre, te relacje? Czy po wytyczeniu buspasa główną linią powinno być 191? Ja tego nie widzę...

Tak - szczególnie jeśli udałoby się je skierować na TŁ O-)
person pisze:
Kleszczu pisze: To nie wygodniej się przy Beresteckiej przesiadać :>
Oczywiście, że wygodniej, ale chodziło mi o linie, które tam się zatrzymują (już nie pamiętam, gdzie podróżowałem) - wolę jechać "byle do przodu" niż czekać bez sensu na przystanku.
Zgoda - sam tak podróżuję ale akurat w opisanej przez Ciebie sytuacji bym się na to nie zdecydował :p
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Slon

Post autor: Slon » 25 paź 2010, 22:15

Kleszczu pisze:
niedofizyk pisze: W stronę Włoch łazić trzeba po jakichś schodkach, na mapie wygląda to na jakieś 100m. Nie zachęca...
Tam w życiu nie ma 100 metrów :> Dosyć często, swego czasu, przesiadałem się tam z 382 do autobusów jadących w kierunku Włoch i twierdzę, że jest to dystans góra 40 metrów :>
W metrach to rzeczywiście jest blisko, ale sama przesiadka jest dużo wolniejsza niż wynika to tylko z samej odległości. Jeśli 127/130/158 przejedzie na następnych światłach po 382, to prawdopodobieństwo zdążenia na któreś z nich z 382 na Zachodnim nie jest wcale takie duże (no może akurat najłatwiej na 127 :), bo wymiana pasażerska na tej linii trwa dużo dłużej niż 130 czy 158). A praktycznie wszyscy dojeżdżający do Zachodniego 382 (przynajmniej ok 9:00) zmierzają na przesiadkę, a bardzo wielu z nich podjeżdża te 2 przystanki do Beresteckiej. Tak częste 382 nie zmieści się zapewne na pętli przy Reducie, więc realnie nie ma jak go przedłużyć :( , ale gdyby się dało to naprawdę wiele osób by na tym skorzystało.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 25 paź 2010, 22:29

niedofizyk pisze:Spojrzałem na mapę, i chyba jednak przy RZS coś nie gra. To uszkodzenie trawnika to jest efekt przesiadek ze 191 na 382, czy ze 184 na 191?
To jest efekt lansowania przez ZTM przystanku Rondo Zesłańców Syberyjskich jako obsługującego dworzec Zachodni.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ