Moderator: Wiliam
-
Jožin z bažin
-
Kontakt:
autor: Jožin z bažin » 14 cze 2006, 16:20
hafilip84 pisze:ooooo... to nie wiedzialem... a nie daloby sie w takim razie potraktowac ogorka jako traktora?
Zapraszamy do lektury Ustawy Prawo o ruchu drogowym. Jest tam napisane, kto może jeździć w przyczepie do ciągnika rolniczego. Zakaz przewożenia ludzi w przyczepie został stworzony z jakiegoś powodu. I jego łamanie jest głupotą.
[ Dodano: 2006-06-14, 16:38 ]
To, że jesteśmy miłośnikami nie uprawnia nas do robienia głupot. Wyobraź sobie, jakie byłyby skutki tego zdarzenia w przypadku samoczynnego odpięcia przyczepy. O zarzuceniu przyczepy też nie chcę myśleć. Wiem, zaraz ktoś powie, że to rzadka sytuacja. Nieprawda. Ja przeżyłem zarzucenie doczepki w autobusie (na szczęście to nie ja wtedy prowadziłem). Prędkość wynosiła około 20-30 km/h. Powyższe daje pod przemyślenie wszystkim, którzy chcą jeździć w przyczepie.
xxx
-
hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
alez nie zamierzam sie o to wyklucac... Ustawy poszukalem i jak sie okazuje nawet to co napisal Artek jest nie do konca prawdziwe:
Ustawa Prawo o Ruchu Drogowym pisze:Art. 63. 3. Zabrania się przewozu osób w przyczepie, z tym że dopuszcza się przewóz:
- dzieci do szkół lub przedszkoli i z powrotem w przyczepie dostosowanej do przewozu osób, ciągniętej przez ciągnik rolniczy;
- konwojentów, drużyn roboczych i osób wykonujących czynności ładunkowe w przyczepie ciągniętej przez ciągnik rolniczy pod warunkiem, że:
- liczba przewożonych osób nie przekracza 5,
- osoby stojące trzymają się uchwytów,
- osoby nie znajdują się pomiędzy ładunkiem a przednią ścianą przyczepy,
- prędkość zespołu pojazdów nie przekracza 20 km/h.
-
Jožin z bažin
-
Kontakt:
autor: Jožin z bažin » 14 cze 2006, 16:54
hafilip84 pisze:Ustawy poszukalem i jak sie okazuje nawet to co napisal Artek jest nie do konca prawdziwe:
Dlatego zaleciłem zasięgnąć informacji u źródła. Jako konwojent jeździłem w przyczepie do ciągnika. Ani bezpieczne, ani wygodne to nie jest.
xxx
-
Artek
-
Kontakt:
hafilip84 pisze:alez nie zamierzam sie o to wyklucac... Ustawy poszukalem i jak sie okazuje nawet to co napisal Artek jest nie do konca prawdziwe:
A w którym miejscu pisałem nieprawdę
Ustawa Prawo o Ruchu Drogowym pisze:Art. 63. 3. Zabrania się przewozu osób w przyczepie, z tym że dopuszcza się przewóz:
- dzieci do szkół lub przedszkoli i z powrotem w przyczepie dostosowanej do przewozu osób, ciągniętej przez ciągnik rolniczy;
- konwojentów, drużyn roboczych i osób wykonujących czynności ładunkowe w przyczepie ciągniętej przez ciągnik rolniczy pod warunkiem...
A czy ja się opierałem na jakiś innych przepisach, lub twierdziłem, że bezwarunkowo można
Nie dyskutuj z idiotą. On sprowadzi dyskusję do swojego poziomu, a wtedy pokona Cię swym doświadczeniem.
-
Jožin z bažin
-
Kontakt:
autor: Jožin z bažin » 14 cze 2006, 16:59
Nieprawdy w tym tekście nie było. Jednak informacja nie była pełna. Zresztą nikt z nas ciągnikiem co centrum miasta nie wjedzie, więc dyskusja ma charakter czysto akademicki.
xxx
-
Artek
-
Kontakt:
Hieronim pisze:Nieprawdy w tym tekście nie było. Jednak informacja nie była pełna.
Informacja nie piwo, nie musi być pełna
Hieronim pisze:
Zresztą nikt z nas ciągnikiem co centrum miasta nie wjedzie, więc dyskusja ma charakter czysto akademicki.
A swoją drogą kiedyś widziałem w jakiejś wiosce zestaw złożony z ciągnika C-330 i przyczepy ogórkowej.
Nie dyskutuj z idiotą. On sprowadzi dyskusję do swojego poziomu, a wtedy pokona Cię swym doświadczeniem.
-
hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Artek: Hieronim juz wytlumaczyl co mialem na mysli
-
Plesim
ZTM zapodał:
Zamknięcie ul. Grójeckiej
Od dnia 15.06.br. (czwartek) od ok. godz. 22.00 do 18.06.br (niedziela) do godz. 24.00 zamknięta zostanie zachodnia jezdnia ul. Grójeckiej od pl. Zawiszy do ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r.
Autobusy poniższych linii zostaną skierowane na trasy objazdowe:
Linie 127 (kierunek BRÓDNO-PODGRODZIE), 128 (kierunek GWIAŹDZISTA), 130 (kierunek POWSIN-PARK KULTURY) od skrzyżowania Aleje Jerozolimskie / Grzymały-Sokołowskiego pojadą ulicami: Grzymały-Sokołowskiego – Kopińska – Grójecka – pl. Narutowicza – Grójecka i dalej własnymi trasami
Linia 150 (kierunek SZCZĘŚLIWICE) od pl. Zawiszy ulicami: Raszyńska - Wawelska – Kopińska – Białobrzeska i dalej bez zmian
Linia 157 (kierunek SZCZĘŚLIWICE) od pl. Zawiszy ulicami: Raszyńska - Żwirki i Wigury i dalej bez zmian
Linia 167 (kierunek CHOMICZÓWKA) od skrzyżowania Wawelska / Żwirki i Wigury ulicami: Żwirki i Wigury - Banacha – Bitwy Warszawskiej 1920r. i dalej własną trasą
Linia 191 (kierunek URSUS-NIEDŹWIADEK) od przystanku dla wsiadających PL. NARUTOWICZA 15 ulicami: Filtrowa – Raszyńska – Żwirki i Wigury – Banacha – Bitwy Warszawskiej 1920r i dalej własną trasą.
Linie 517 (kierunek URSUS-NIEDŹWIADEK), 523 (kierunek STARE BEMOWO) i 605 (kierunek URSUS-NIEDŹWIADEK) od pl. Zawiszy ulicami: Raszyńska – Wawelska – Kopińska i dalej własnymi trasami
Linia 521 (kierunek SZCZĘŚLIWICE) od pl. Zawiszy ulicami: Raszyńska – Żwirki i Wigury – Banacha – Bitwy Warszawskiej 1920r i dalej własną trasą.
Na trasach objazdowych obowiązują wszystkie napotkane przystanki oprócz przystanków PL. NARUTOWICZA 15 i 16. Dla linii przyspieszonych obowiązują tylko przystanki: PL. ZAWISZY 15 (na ul. Raszyńskiej), RASZYŃSKA 01, POMNIK LOTNIKA 01 (dla linii 521), WAWELSKA 06.
Zawieszeniu ulegają przystanki: PL. ZAWISZY 04, PL. NARUTOWICZA 02, KINO OCHOTA 02, NIEMCEWICZA 01.
Utrudnienia związane są z remontem zachodniej jezdni ul. Grójeckiej.
Mapka z objazdami
Co ciekawe znalazłem na mapce objazd 717 ale nie ma o tym w komunikacie więc raczej to błąd.
-
Kleszczu
- Stoi... Sofista?
-
Kontakt:
191 na Żwirkach....Ciekawie się zapowiada
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
SławekM
- (solaris8315)
-
Kontakt:
Błedu nie ma. Niebieskim kolorem są oznaczone niektóre linie, które jeżdzą trasami podstawowymi a zaś czerwonym linie kursujące objazdem.
-
fik
- Naczelne Chamidło
167 mogłoby pojechać Białobrzeską
[ Dodano: 2006-06-14, 20:54 ]
8315 pisze:Błedu nie ma. Niebieskim kolorem są oznaczone niektóre linie, które jeżdzą trasami podstawowym
Bo to ordynarny skan z mapki
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
-
Bastian
- Sułtan Maroka
Fikander pisze:167 mogłoby pojechać Białobrzeską
Eee, nie. Teraz ominie tylko jeden przystanek (Kino Ochota), zaliczy zaś najważniejszy na Ochocie (czy zaprzeczysz?
) przy Bitwy. Jadąc Białobrzeską żadnego omijanego by nie zyskało, a straciłoby ten właśnie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Akwamaryn
Fikander pisze: Bo to ordynarny skan z mapki
Raczej testowe i doraźne wykorzystanie fragmentu uprzednio przygotowanej większej całości.
Już za chwileczkę, już za momencik...
-
Karol
Heh...ale mi się komunikacja polepszy
szkoda, że wyjeżdżam jutro...
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)