Okolicznościowe linie specjalne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Dla mnie nie jest ważne, czy dziennikarz jest z Bemowa, czy z Lublyna - powinien być rzetelny, zatem jeśli ta Pani nie sprawdziła okolic Kopernika przed napisaniem artykułu, to świadczy to źle o wykonywanym przez nią zawodzie, a nie o tym skąd pochodzi.Wolfchen pisze:Topografia to jedno, a dynamicznie zmieniający się układ komunikacyjny - to drugie
person pisze:Dla mnie nie jest ważne, czy dziennikarz jest z Bemowa, czy z Lublyna - powinien być rzetelny, zatem jeśli ta Pani nie sprawdziła okolic Kopernika przed napisaniem artykułu, to świadczy to źle o wykonywanym przez nią zawodzie, a nie o tym skąd pochodzi.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Proszę traktować te rozkłady jako ramowe. W przypadku opóźnień, zatrzymań związanych z przemarszami, uroczystościami etc obsłudze NALEŻY się przerwa i wtedy część kursów może nie być zrealizowana.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Zna ktoś rozkład jazdy?ZTM pisze:ZTM jest jednym z patronów XIX Targów Ksiązki Historycznej. Wśród licznych atrakcji, związanych z targami, będzie specjalny tramwaj historyczny kursujący w najbliższy weekend. Dowiezie warszawiaków w pobliże Arkad Kubickiego na Zamku Królewskim, w których odbywają się targi.
Podczas XIX edycji targów, organizowanych przez Porozumienie Wydawców Książki Historycznej zaprezentowano ponad 1,5 tys. nowości wydawniczych przybliżających czytelnikom historię. W Arkadach Kubickiego można odwiedzić Salon Książki Muzealnej i Salon Dwudziestolecia Międzywojennego, odbywają się liczne spotkania z autorami, panele dyskusyjne i projekcje filmów historycznych.
W najbliższy weekend (27-28 listopada, w godz. 12.00-16.00) będzie można dojechać na targi specjalnym tramwajem historycznym, który będzie kursował na następującej trasie:
PL. NARUTOWICZA - Grójecka- Al. Jerozolimskie - most Poniatowskiego - rondo Waszyngtona – al. Zieleniecka - Targowa – al. Solidarności - pl. Bankowy - Marszałkowska - pl. Zbawiciela - Nowowiejska - Filtrowa – PL.NARUTOWICZA. W czasie jazdy varsavianiści opowiedzą o mieście.
http://www.pwkh.pl/images/pdf/liniabellona.pdfashir pisze:Zna ktoś rozkład jazdy?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
ZTM pisze:Uruchomienie tramwajowej linii „M”
dn. 05.12.2010 (niedziela) od godz. 12:00 do godz. 17:00
Uruchomiona zostaje linia tramwajowa „M” kursująca na trasie:
PL. NARUTOWICZA – Filtrowa – Krzywickiego – Nowowiejska – Marszałkowska – pl. Bankowy – Andersa – Międzyparkowa – Słomińskiego – most Gdański – Starzyńskiego – Jagiellońska – Targowa – al. Solidarności – most Śląsko-Dąbrowski – al. Solidarności – pl. Bankowy – Marszałkowska – Nowowiejska – Krzywickiego – Filtrowa – PL. NARUTOWICZA
Kursowanie linii „M” odbywać się będzie według specjalnego rozkładu jazdy.
Opłata za przejazd według obowiązującej taryfy ZTM. W wagonach kursujących na linii „M” honorowane będą wszystkie rodzaje biletów ZTM.
Bilety jednorazowe będą kasowane w kasownikach tradycyjnych (tzw. dziurkaczach), obsługiwanych przez konduktorów – członków Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej działających na rzecz Tramwajów Warszawskich.
Na biletach czasowych konduktorzy umieszczać będą pieczątkę wraz z adnotacją o dacie i godzinie rozpoczęcia przejazdu. Przejazd na podstawie ważnego biletu okresowego (krótko- lub długookresowego) możliwy będzie po wcześniejszym jego skasowaniu (aktywowaniu karty) w innym pojeździe komunikacji miejskiej lub w bramce metra.
- a/p TALENT